Herkese merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır çengel bulmacaya kafayı takmış durumdayım ve bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum hiç açılan başlık bulamadım o yüzden bi hesap açıp bunu yazmak istedim ki günümüzde çengel bulmacaymış gazeteymiş, hiç bakan insan olmasa bile kendim için yazıyorum zekayı ve zihin çalışımına katkısı olduğunu hissettiriyor analitik zekayıda geliştiriyor ve kelime dağarcığını ileri düzeyde geliştirmeni sağlıyor neyse fazla uzatmadan sıkça karşımıza çıkıcak soruları geçelim iyi okumalar. Boru sesi- ti eski dilde su- ab veya ma gümüş balığı-aterina iri taneli bezelye-araka tesbih başlığı- imame nazim hikmet soyadı- ran nota- do,re,mi,fa,sol,la,si dinsiz kişi tanrıtanımaz- ate halk dilinde abi- aka eski dilde ayak- pa televizyon camı- ekran Japon çiçek süsleme sanatı- İkebana istanbul'un eski adlarından biri- Asitane mısır güneş tanrısı- ra tasarı- proje bayram- id randıman- verim açık mavi- havai anahtar- şalter bağırsak- mia tür çeşit- cins yüz çehre- bet anlaşma- itilaf italyada bir yanardağ- etna bulut- ebr hitit- eti gösteri- numayiş kırmızı- al beyaz- ak siyah- kara orta doğuda körfez- aden bütün- tüm seyreltilmiş mikrop- aşı normalden büyük- iri askeri merkez- üs tümör- ur kalın bir kumaş- aba genişlik- en mühendis cetveli- te triod bezi büyümesi- guatr atın kısa adımlarla hızlı gidişi- tırıs ribonüleik asit kısaltlası- rna sık çıkan ELEMENTLER: Na = Sodyum Mg = Magnezyum Al = Aluminyum Si = Silisyum Cl = Klor Ar = Argon Ca = Kalsiyum He = Helyum Li = Lityum Be = Berilyum sık çıkan PLAKALAR: Azerbaycan: AZ Bahreyn: BRN Bangladeş: BD arnavutluk:AL hollanda:NL slovakya:SK |