Şimdi Ara

Çene Eklemi Ağrısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok sakız çiğneyen bir insanım ve bu sabah sakızı çıkartık yemek yiyecekken bi ağrı saplandı sol kulağımın yanına (çene eklemine)

sabahtan beri ağzımı tam açarken ve dişlerimi sıkarken orada ağrı hissediyorum. Adam akıllı bişey yiyemedim.

daha önce bu sorunu çeken oldumu aranızda?

not olarak 2-3 sene önce çene eklemini kütürdetebiliyordum sağa sola oynatınca. kendi kendine geçmişti. bugün daha beter bişeyle karşılaştım

• çenenin eklemi yoktur çeneyi kaslar tutar
  • 19 yaşımdayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheJudgé

çenenin eklemi yoktur çeneyi kaslar tutar

Çene Eklemi Ağrısı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çene ve kulak ağrısı
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • up
  • Arada benimde ağrıyor sıcak su torbası koyup kas gevşetici içince geçiyor.Gece uyurken dişlerimi sıktığım için oluyor.Ama seninkinin neden olduğunu bilmem.En iyisi bir çene cerrahına git.Çenenin filmini çekecektir.İhmale gelmez bu işler önlemini al derim.Sakızı bırak.Çeneni fazla zorlama.Mesela çok sert yiyecekleri yeme.En önemliside dişlerini sıkma.Bişey yeyip içmezken dişlerinin arasında boşluk olsun.Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan_66

Arada benimde ağrıyor sıcak su torbası koyup kas gevşetici içince geçiyor.Gece uyurken dişlerimi sıktığım için oluyor.Ama seninkinin neden olduğunu bilmem.En iyisi bir çene cerrahına git.Çenenin filmini çekecektir.İhmale gelmez bu işler önlemini al derim.Sakızı bırak.Çeneni fazla zorlama.Mesela çok sert yiyecekleri yeme.En önemliside dişlerini sıkma.Bişey yeyip içmezken dişlerinin arasında boşluk olsun.Geçmiş olsun.

hocam çok teşekkür ederim kas gevşetici sürdüm acısı bi nebze azaldı. sakıza tövbe ettim zaten.

2 sene önceki çene olayınında temelinde ta 8. sınıfa giderken oks zamanı dişlerimi gıcırdatıyormuşum. o gün öğrenmiştim. stresten falan oluyor heralde.

bir iki gün kas gevşetici sıcak su torbası deneyeyim olmadı gidicez gene

• Gökay, diş gıcırdatma ilerde daha fazla sorun çıkarabilir. Bu yüzden en kısa zamanda bir diş hekimine git, geceleri dişlerimi sıkıyorum de ve gece plağı yaptır eğer yapmıyorsa bile bir yerlere yönlendirir.
  • Kaslar fazla gerilmiş olsa gerek max 2 güne geçer
  • Hep ayni tarafla cignemektende kaynaklaniyor.Tel tedavisi gorduysen ondanda kaynaklaniyor.
  • bendede var ama benimki diş sıkmaktan ve gece diş gıcırdatmaktan oluyormuş. Doktora gittim çene cerrahisine yönlendirdi gitmedim.
  • bu diş gıcırdatma olayı 5 sene önce oluyormuş ve ben bunu 3 sene önce öğrendim.Şuanda diş sıkma sorunum yok.tel tedavisi görmedim ama hep aynı tarafla çiğniyordum. Onuda değiştirmek gerekiyor demekki hepinize tek tek teşekkür ederim
  • aynı sorun bendede vardı, zamanla geçiyor takma kafana
  • O çene kıtlatma olayını bende yapıyordum ama artık yapmıyorum dedikleri gibi çene bu dikkatli olmamız lazım.
  • 20 yaş dişleri yüzünden ağrı ve çenede kütürdeme olabiliyo
  • Gece plağı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.