Şimdi Ara

Çembersel hareket sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Cevabı E

• F = mv^2 / r ancak mω^2r olarak da yazilabilir.

m sabit, r azalacak ve muhakkak ω artar ancak v degismeyebilir.
    v = ωr
    II ve IV degisir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • personalcomputer kullanıcısına yanıt
    Hocam ben merkezcil kuvvet arttığı için cisim içe doğru savrulacak ve r azalacak diye düşündüm daha sonra w ve periyoda geçiş yapamadım. Yani w nın arttığını neden söyledik onu da açıklayabilir misiniz

• Açısal momentum değişmeyeceği için mi

• mω^2r=F F artarsa kütle değişmez bu yüzden ω^2r çarpımı artar . F arttığı için ve sistemde sürtünmeler ihmal edildiği için cisim merkeze doğru gelecek yani r azalır . ω^2r çarpımının artması için r azalırken w artması lazım Bu yüzden Açısal sürat artar. Dolanım periyodu azalır . Sürtünmeler ihmal edildiği için ve F kuvveti merkezden uygulandığı için cisim üzerinde F artarken tork oluşmaz bu yüzden momentum korunması gerekir ve çizgisel sürat sabit kalır. Kinetik enerjide v sabit old için sabit kalır .

Ben böyle düşündüm . Yanlışım varsa düzeltin.
  • leyture kullanıcısına yanıt
    çizgisel momentum korunur diye düşünüyorum . Dışarıdan tork uygulanmadığı için .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleader -- 25 Şubat 2020; 14:28:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    F artiyor.
    F = mω^2r.
    Cisim ice dogru cekileceginden r azalir.
    m sabit oldugundan ω^2'nin artmasi, ω'nin de artmasi beklenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • personalcomputer kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam

• xleader kullanıcısına yanıt
    Hocam burada benim kafama takılan bir şey daha var açısal momentum aynı zamanda mvr değil mi açısal momentum değişmediğine göre ve r de azaldığına göre v nin artması gerekmez mi diğer türlü çizgisel momentum mv m değişmediğinden ve çizgisel momentum korunacağından v nin de değişmemesi gerekmez mi yani iki farklı yoldan düşününce 2 farklı sonuç çıktı genelde bu benim kafamı karıştırıyor

açısal momentumun değişmesi gerekiyor kuvvet uygulamış sonuçta
  • burda uygulanan kuvvet V nin doğrultusunda değil bu yüzden V değişmez bu durumda r azaldığı için V=W.r den dolayı açısal hız artar.Açısal hız artışına bağlı olarak periyot da azalır
  • mwk kullanıcısına yanıt
    Hocam uygulanan kuvvet dönme ekseninin doğrultusunda değil mi yani uzantısı dönme ekseninden geçtiği için herhangi bir tork oluşmamaması gerekmiyor mu

Şunu unutmuşum . Açısal momentum korunmuyor herhalde f kuvveti açısal momentumun yönüne ters . Emin değilim ama !
    kral uygulanan kuvvet O noktasına doğru yani V ye dik olduğu için V nin büyüklüğünü değiştiremez
    atışlardaki gibi düşün orda yataydaki V nasıl değişmiyorsa burda da öyle
  • mwk kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam, anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leyture -- 26 Şubat 2020; 16:49:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.