Bildirim
çelik jant
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Konu dışı olacak ama konu açamadıgım için burdan sorayim dedim;
Bu resimleri hangi siteden yapiyoruz?
-
Gerçekte ÇELİK JANT bizim bildiğimiz, standart olarak gelen sac janttır, üzerine plastik kapak takılır. Pek hoş bir görüntü vermez, jantın kendisi de çok ağırdır. Parlak metal, nikelajlı/kromajlı görüntüsüyle otomobile çok daha güzel bir görüntü veren jantın adı ise HAFİF ALAŞIMLI JANTLAR (LIGHT ALLOY WHEELS).
Avantajı daha iyi soğutma sağlar, daha hafiftir, işlenmesi ve istenilen şekle getirilmesi kolay, esneme payı mevcut. Dezavantajı daha kırılgan, jant kenarı kaldırım ve kasislere daha maruz kalabiliyor, onarımı ve maliyeti yüksek. Mangels, BORBET ve MOMO meşhur jantlardır. Yerli CMS ve DJ jantları mevcuttur.
-
En önemli avantajı ,diğer kapaklı jantlara göre daha çabuk soğumasıdır.
Görüntü olarak daha hoş durur.
vs vs..
Ama Taner beyin dediği gibi kırılgandır... -
bir soru da benden nasıl anlarsınız bir cantın çelik olduğunu -
quote:
Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin
bir soru da benden nasıl anlarsınız bir cantın çelik olduğunu
Çelik jantlar daha parlak,kol aralarındaki boşluk genelde daha fazla olarak görünür.
Kapklar ise zaten arka kısımdaki siyah jant gözüktüğü için bariz bir şekilde belli olur.
Kolların arasındak boşluklar çok azdır.
Genellikle düz bir kapak üzerine ufak yuvarlaklar açılmış halde satılırlar..
Yani anlamamak imkanzı gibi birşey.. -
otomotiv dilimizi düzeltelim
çelik jant değil alüminyum alaşım jant -
geremy haklı.
Çelik jant tabiri halk arasında kalıplaşmış bir cümle olduğu için bizlerde bu şekilde kullanıyoruz.
Tabiki çelik jant dedğimiz jantlar aslında arabalarda bulunan alaşımsız jantlardır.
Ancak alaşımlı jantlar bizim çelik diye tabir ettiğimiz jantlardır.
Tam tersi yani -
ÇELİK JANT
HAFİF ALAŞIMLI JANT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuemrek -- 4 Ocak 2009; 20:38:00 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: yuemrek
ÇELİK JANT
HAFİF ALAŞIMLI JANT
bir şey nasıl öğrenilirse öyle devam ediyor ve düzelmiyor nedense bayilerde bile aynı yanlışı kullanıyorlar.
-
MAM marka yada Keskin grubunun jantları nasıldır arkadaşlar??kullanan varmı acaba??
ben aracıma W1 modelinden düşünüyorum yaza doğru..(Era) -
@ Miyekis Nimada
abi nickin özel bir anlamı var mı -
jant seçimi sanırım hepsinden daha önemli. araç jant ölçüleri o araç için en optimum düzeyde ayarlanmış ve üretici firma tarafından uygulanmıştır. siz eğer aracınızı bozuk yollarda kullanmayacaksanız lastik yanaklarını düşürürerek esnemeyi azaltır ve yol tutuş için bir nebze iyileştirme yaparsınız. yanak ölçüsünü azalttığınız için jant çapındaki kaybı jant ölçüsünü büyüterek görünümde güzelleşmede sağlayabilirsiniz. aracın yol tutuşunun son hızda daha iyi olmasını istiyorsanız da zr serisi birazda kalın lastikler kullanmanız yararınıza olacaktır.. benim 205 55 16" olan fabrikasyon jant lastik ölçülerimi 215 35 18" olarak değiştirdim ve yukarıda anlattıklarımın tamamını uygulamış oldum.. 205 olan taban genişliğini 215 ile değiştirdim 55 olan yanak ölçüsnü de 35 "e düşürdüm ve bu kaybı jant çapını büyüterek 16" olan ölçüyü 18" ile değiştirdim. yani aslında tek yaptığım değişiklik 205 ölçüyü 215 yapmak oldu çünkü dştan 5,5+16=21,5 3,5+18=21,5 ama bu değişiklik gerçekten yol tutuşa inanılmaz bir etki yaptı. hafiflik cabası
-
quote:
Orjinalden alıntı: yuemrek
ÇELİK JANT
Maalesef bu jantta çelik değildir.Çelik jant sadece bizlerin uydurduğu bir isimdir çelik jant olmaz.Resimdeki jant sertleştirilmiş (sulanmış) ham demir dir.Çelik kırılgandırr ve kazalarda sizlerde görüyorsunuz bu jantlar kırılmadan ziyade şekilden şekile girip yamulmakta.
Çeliğin teorik olarak esneme payı yoktur bu yüzden kırılgandır.
-
quote:
Orjinalden alıntı: iyi kötü çirkin
@ Miyekis Nimada
abi nickin özel bir anlamı var mı
Sanırım tersten okunduğunda bir takım anlamlar içeriyor -
Çelik jant alaşım jantlara daha göre daha ağır mıdır ? -
kardeşim çelik jant takıl hem arabanın ylda tıtınmasını sağlıyo -
b -
quote:
Orjinalden alıntı: alican_1984
b
a _ c d e f g . . . . . . . . .Enigma bile hızıma erişemiyor
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X