Şimdi Ara

Çeliği mıknatıs çekmez (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
16.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • tamam çekenler olmaz dersin anlarymda nasy itenler yaparsynla dedi?ine göre çekmiyosa itmemeside lazym
  • Demir bilyeyi hiç bir mıknatıs itemez nokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 16 Mart 2015; 12:22:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celik alasim icinde demir var orjinal diye cekmez falan oyle bisi yok piyasadaki celiklerin demir orani cok az cok kalitesiz sadece farkedemiyoruz

• biraz beyin yav biraz beyin ulan mıknatıs çeliği çekmiyorsa nasıl itsin ayrıca çelik dediğin demir alaşımı çeker her türlü
  • Mıknatıs her türlü itiyor beyler ortadaki demirde sağa ve yukarı doğru hareket yapıyorsa yani alttakı ve soldaki her türlü mıknatıstır. Ama çekenler belli olmaz olabilir de olmayabilir de. Soruda kesinlik istiyordu alttaki ve soldakiydi hangi numaralar hatırlayamadım ama.

Edit: dur lan yada tam tersiydi has harbiden bende yanlış yaptım galbia hay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi İnsan -- 16 Mart 2015; 13:47:38 >
  • Terliksi İnsan kullanıcısına yanıt
    Mıknatıs demiri iter mi sence ?

• Cocuklugunda hic miknatisi celik tencereye yapistirmamis nesil

• quote:

Orijinalden alıntı: Bane

Mıknatıs demiri iter mi sence ?

Ben iter yapmıştım ama şuan itmeyebilir gibi de geliyor sanki. Sence?
    Ben mıknatısın demir nikel kobaltı sadece çektiğini biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bane

Ben mıknatısın demir nikel kobaltı sadece çektiğini biliyorum

Onun dışında itiyor diyebilir miyiz bu durumda? O mortadaki şey onlardan biri değilse.
    Ortadaki şeye demir dediği için itemez dedim hocam ben😄

• Bu sorunun cevabı okadar kolay olamaz böle uzun bi şekil çiZmezlerdi adamlar sazan abı yapmışlar ozaman ortaya demir koyardı cevabı sol ve alttaki olmalydı

• Konu hortlayacak ama düzeltmeden duramadım, en azından yanlış bilgiler var onu düzelteyim. 12 yıldır bu mesleği okumaktayım (lisans + yüksek lisans + doktora).

Demir esaslı herhangi bir şeyi mıknatıs çekebilir veya çekmeyebilir. Bu durum demire kattığınız elemente ve yaptığınız ısıl işleme göre değişir. Yani şöyle söyleyeyim, ferritik çeliği mıknatıs çeker; östenitik çeliği çekmez. Genelde paslanmaz çelikler östenitiktir bu nedenle mıknatıs çekmez. Ama ferritik olanlar da mevuttur.
    Gerçek hayattan örnek vermek gerekirse çoğu çatal, kaşıkta 1810 paslanmaz çelik yazar. Bu çeliğin 18 krom 10 nikel içerdiğini gösterir. 10 nikel burada yapıyı östenit yapar ve mıknatıs çekmemesi gerekir. Ancak merdiven altı işletmelerde yapılan üretimlerde 1810 ibaresini bassalar dahi denerseniz çoğunda mıknatısın çektiğini görürsünüz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.