Şimdi Ara

Celestron 127 EQ Teleskop

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu teleskopu kullananlar bilgi verebilirlermi. Bende celestron 70eq var. şimdi biraz daha gelişmiş teleskop arıyorum. bu teleskobu önerdiler. kullananlar veya bilgi sahipleri bilgi verebilirlermi?

• Kimse yokmu bilen kullanan?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WebProgramming

Kimse yokmu bilen kullanan?

bende var ama elindekinden çok daha açık ara farklı olacağını düşünmüyorum
    para biriktir ve güzel bi model al derim
    daha büyük aynalı örneğin 200mm civarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

quote:

Para biriktirme sorun değil elimde nakitim var Allah'a şükür sorun o değil . 70EQ ile ben baya bir yer görüyorum. Saturn'e bile dikkatli bakınca halkalarını vs. seçebiliyorum. onunn açıklığı 70 bunun 127 açıklık var 57 daha fazla bence bu daha net görüntü vermezmi mesela eğer 70eq da gördüğüm saturnü ben bununla daha yakın ve iyi görebileceğimi düşünüyorum. sizin keşifleriniz nelerdir bu teleskop ile örneğin bir gezegene jupiter saturn vs. veya aya baktığınızda nasıl görüyorsunu fotograflama imkanınız varmı acaba? en kolayı aya baktığınız zamanhttp://www.youtube.com/watch?v=TlOSVc_fjZo&feature=related bu videodaki kadar yakın ve özellikle net görebiliyormusunuz?

• forumda bu tür işlerle uğraşanları görünce iyi (anlamda) şaşırdım açıkcası.yeri gelmişken sormak istediğim 2 şey var.bu gözlem işi için profesyonel mi olmak gerekiyor? yani ben bugüne kadar bu konuda hiçbişey yapmadım şimdi gidipte teleskop alsam saçma mı olur? birde bu gözlemleri nerde yapıyorsunuz,istanbul'da rahat rahat bakabilir miyim istediğim yere?
  • istanbulu bilmiyorum ben izmirden yapıyorum size 1-2 tavsiye verebilirim. Başlangıç için ilk mesajımda yazıdığım model teleskopa bakabilirsiniz. ben memnun kaldım. Profesiyonal olmanıza gerek yok amatör başlayıp gök cisimlerini tanırsanız zaten yavaş yavaş profesiyonal oluyorsunuz demektir.

1- gözlem yapacağınız alan karanlık özellikle teleskopunuzda ışık kirliliği filtre vs. yoksa karanlık bir ortamda yapmalısınız. Şehir ışıkları oldukça etkiliyor. yani ışıksız vveya ışığın az etkileyecek her ortamda gözlem yapabilirsiniz.

2- öncelikle herkez gibi aya bakarak tanıyarak başlayabilirsiniz. daha sonra android telefonlar için google sky map adlı programdan gezegenleri bulup onlarada bakabilirsiniz.

3- teleskop alırken dikkat etmeniz gereken kriterler vardır. Açıklık dediğimiz yani teleskop çapı nekadar büyükse okadar avantahlıdır. çünkü daha çok gök cismini görebilirsiniz. ve odak uzaklığı nekadar uzak ise okadar yakınlaştırma şansına sahip olursunuz.

4- teleskopta önemli olan nekadar yakınlaştırmış olduğunuz değil netliktir. buda kalitesiz teleskoplarda oldukça düşüktür.

• quote:

Orijinalden alıntı: SolomonT

istanbulu bilmiyorum ben izmirden yapıyorum size 1-2 tavsiye verebilirim. Başlangıç için ilk mesajımda yazıdığım model teleskopa bakabilirsiniz. ben memnun kaldım. Profesiyonal olmanıza gerek yok amatör başlayıp gök cisimlerini tanırsanız zaten yavaş yavaş profesiyonal oluyorsunuz demektir.

1- gözlem yapacağınız alan karanlık özellikle teleskopunuzda ışık kirliliği filtre vs. yoksa karanlık bir ortamda yapmalısınız. Şehir ışıkları oldukça etkiliyor. yani ışıksız vveya ışığın az etkileyecek her ortamda gözlem yapabilirsiniz.

2- öncelikle herkez gibi aya bakarak tanıyarak başlayabilirsiniz. daha sonra android telefonlar için google sky map adlı programdan gezegenleri bulup onlarada bakabilirsiniz.

3- teleskop alırken dikkat etmeniz gereken kriterler vardır. Açıklık dediğimiz yani teleskop çapı nekadar büyükse okadar avantahlıdır. çünkü daha çok gök cismini görebilirsiniz. ve odak uzaklığı nekadar uzak ise okadar yakınlaştırma şansına sahip olursunuz.

4- teleskopta önemli olan nekadar yakınlaştırmış olduğunuz değil netliktir. buda kalitesiz teleskoplarda oldukça düşüktür.
    aslında buralarda çok ışık oluyor ama hiç denemediğim için nekadarda etkiliyceğini bilmiyorum belkide azdır.neyse bu yazdıkların için teşekkürler umarım bir gün kullanma fırsatım olur hep yapmak istediğim bir şey çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Para biriktirme sorun değil elimde nakitim var Allah'a şükür sorun o değil . 70EQ ile ben baya bir yer görüyorum. Saturn'e bile dikkatli bakınca halkalarını vs. seçebiliyorum. onunn açıklığı 70 bunun 127 açıklık var 57 daha fazla bence bu daha net görüntü vermezmi mesela eğer 70eq da gördüğüm saturnü ben bununla daha yakın ve iyi görebileceğimi düşünüyorum. sizin keşifleriniz nelerdir bu teleskop ile örneğin bir gezegene jupiter saturn vs. veya aya baktığınızda nasıl görüyorsunu fotograflama imkanınız varmı acaba? en kolayı aya baktığınız zamanhttp://www.youtube.com/watch?v=TlOSVc_fjZo&feature=related bu videodaki kadar yakın ve özellikle net görebiliyormusunuz?

teleskobumu aldığım ilk gün saturne bakmıştım ve büyülendiğimi hatırlıyorum gerçekten o kadar güzel ve inanılmaz görünüyodu ki gerçekten de kitaplarda olduğu gibi orada öylece duruyordu halkalarıyla.
    127 mm ile saturnu çok net görebiliyorum ancak küçük olarak tabi. yine de halkaları net bir şekilde görülüyor. jüpiter ise yaındaki 4 uydusuyla birlikte çok daha büyük(saturne göre) görülebilir hatta çizgileri bile seçilebiliyor.
    ay hakkında bişey söylemiyorum zaten muhteşem detayda
    bunun yanında andromedayı büyük uğraşlarla bulabildim (sonraki seferlerde elimle koymuşum gibi)
    çok çok silik bi bulut gibi görünüyor ve sadece ortadaki çekirdeği diyebilirim
    çift yıldız sistemlerine bakabilirsin mesela. orion nebula fena görünmüyor(renkli değil tabi ama)
    benim sana tavsiyem para da dert değil madem, üzerine fotoğraf makinesi koyup uzun pozlu çekim yapabileceğin motorlu bi tane teleskop alman o zaman hiç sıkılmazsın işte

• Bu konustugumuz teleskopların fiyatları ne kadar arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Bu konustugumuz teleskopların fiyatları ne kadar arkadaşlar ?

127 eq 500 tl civarı diğeri biraz daha ucuzdur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Bu konustugumuz teleskopların fiyatları ne kadar arkadaşlar ?

127 eq 500 tl civarı diğeri biraz daha ucuzdur

2000-2500 falan diye düşünmüştüm başta,iyimiş fiyatlar.
  • Köy veya kamp tarzı yerlere giderseniz çok rahat gözlem yaparsınız.Hem hava kirliliği ve ışık kirliliği çok az olacaktır.
  • Ben de teleskop alacağım ama astromaster 130 EQ MD ile powerseeker 127 Eq arasında kaldım.Astromaster 500 tl daha pahalı ama çok daha kaliteli gibi geldi bana.Öte yandan 127 eq odak uzunluğu bakımından ezici üstünlüğü var.Tavsiyesi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.