Şimdi Ara

Celal Şengör'den Kanuni Sultan Süleyman’a ağır hakaret (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
7.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğrafya dışında her şey hakkında bir yorumu var bununda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konunun başlığına şimdi gözüm takıldı, ağır hakaret etmedi pirimiz sadece aptal dedi. Demokratik bir seçimle başa gelmiş bir devlet liderinden değil babası padişah olmuş biri olduğu için padişah olan Viyana kuşatması olsun, devleti uyuşturucu bağımlısı çocuğuna emanet etmekle olsun hep başarısız kararlar vermiş birinden bahsediyor ayrıca Celal hocanın çizgisi bellidir hakkı olana hakkını iade eder, Fatih'i nasıl övdüğünü biliriz.

O yüzden algı operasyonları ile linç girişimleriniz boşa çıkar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağın Kadir Patlamışmısıroğlu ne ise, solun da Şengörmez' i odur.

Al birini vur ötekine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vollkan59

Sağın Kadir Patlamışmısıroğlu ne ise, solun da Şengörmez' i odur.

Al birini vur ötekine.

Bir tane akademik yayını olmayan, Karl Marx'a cin deyip, uçan kaçan tiplere inanan raporlu biriyle birden fazla bilim akademisine üye olup "aman efendim bizim üniversitemize gelip ders anlatın lütfen" diye peşinden saygın insanların koştuğu birini kıyaslıyorsun.

sen nerenin adamısın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_ihsan21

quote:

Al birini vur ötekine.

Bir tane akademik yayını olmayan, Karl Marx'a cin deyip, uçan kaçan tiplere inanan raporlu biriyle birden fazla bilim akademisine üye olup "aman efendim bizim üniversitemize gelip ders anlatın lütfen" diye peşinden saygın insanların koştuğu birini kıyaslıyorsun.

sen nerenin adamısın ?

Bir de Şeyh Pir var.
  • Osmanli cografi kesiflerde cok geri kaldigi icin sinirleniyor. Cogu kisi hocayi iyi tanimiyor o siradan biri degil cok bilgili bir adam. Bazi sozleri baskalarina sert geliyor ama pire icin yorgan yakmayin. Boyle bir adam bu ulkeyi birak dunyada bile bir elin parmaklari kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: usermm1

Osmanli cografi kesiflerde cok geri kaldigi icin sinirleniyor. Cogu kisi hocayi iyi tanimiyor o siradan biri degil cok bilgili bir adam. Bazi sozleri baskalarina sert geliyor ama pire icin yorgan yakmayin. Boyle bir adam bu ulkeyi birak dunyada bile bir elin parmaklari kadar.

İstanbul ciddi bir deprem beklerken bu hoca da o konuda dünya çapında bir alim iken hocayı tanımayan adamı vatandaşlıktan atacaksın, memlekete faydası değil zararı olur o adamın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

quote:

Al birini vur ötekine.

sen nerenin adamısın ?

Bir de Şeyh Pir var.

Shakespeare'in "Hristiyanlık hak din değildir, ben Müslüman olmaya karar verdim" deyip Osmanlı saflarına katılmış kardeşi Şeyh Pir'den bahsediyorsun.

Çok ileri görüşlü adamdı da İttihatçılar öldürdüler onu, hatta "dünyadaki aklın %10'u bendeyse %90'ı Abdülhamidtedir" demiş bir kere.

• Bu şarlatanı sırf sizin görüşünüzde diye övmeye devam mı ateistler sizi de yüzüstü bırakır bir gün

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Yemi tutmuş herkes. Şöyle bir şey var Kanuni gerçekten en başarısız padişahlardan biri. Devri itibariyle kurtarmış paçayı. O kadar mükemmel bir devri iyi yönetemedi.

Yavuz Selim'in yaptıklarından sonra Osmanlı zaten kan kaybediyordu, iyice oluk oluk akmaya başladı. Darbeyle başa gelip Türk'ü Türk'e, Müslümanı Müslümana kırdırdı, sonra suçu saray tarihçileriyle Şah'a, Memlük'e attı, ne ala memleket. Babasının ahının çıkması pek sürmedi. Kanuni aynı izlerle devam etti, ülkede zahiri, yobaz tipler hakim kıldı, Osmanlıyı buralara kadar taşıyan irfan sahiplerini, temiz inançlı, halk açısından değerli insanları katlettirdi. Halkın da, ordunun da sevdiği, değer verdiği kişilerdi bunlar. Haklar yenildi, canlar alındı.. Sonra isyan üzerine isyan, karışıklık üzerine karışıklık.. Haksız, yönetemeyen değil isyan eden oldu. Beka olarak atılan adımlar hep sonu getirdi.

Yavuz selim hakkında söylediklerinize katılmıyorum. Yavuz Selim askeri bilgisi, dehası ve kumandanlığı yüksek mertebede olan otoriter bir hükümdardı. Osmanlı devletine 3 katı toprak kazandırmakla kalmamış, halifeliğin Osmanloğulları' na geçmesine vesile olmuş. Şii iran devleti ve memlükler'den yüksek miktarda bir hazineyi Osmanlı devletine kazandırmıştır. Ayrıca türk'ü türke kırdırmıştır lafınıza katılmıyorum. Sah ismail anadoluda şiilik faaliyetlerinde bulunmasa ve osmanlı devletini tehdit etmeseydi kimse kimseyi kırmayacaktı. Öldüğünde disiplinli , tam talimli ve zinde bir ordu bırakmıştır. Kanuni bu hazine gücü ve ordudan istifade ederek Osmanlı devletini bambaşka bir boyuta getirmiştir. Kanuni' den önce II. bayezid olsaydı Kanuni Osmanlı devletini şu an okuduğumuz tarih boyutuna çıkaramazdı. tarih bilginizi biraz geliştirmelisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

Bu şarlatanı sırf sizin görüşünüzde diye övmeye devam mı ateistler sizi de yüzüstü bırakır bir gün

Kimse kimseyi bizi yüzüstü bırakır kaygısıyla beğeniyor veya dışlamıyoruz ki, bir çok solcu Kenan Evren'i sevmez hatta militarizme karşıdır Celal hoca cenazesine çelenk yolladı.

Demek istediğim sadece sizin seveceğiniz şeyleri söyleyen insanlara prim vermeyin, onlar sizi hem duygusal hem de maddi olarak sömürüyorlar.

Ayrıca Celal hoca Kanuni'nin başarısız olduğunu daha önce bir çok kez söyledi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_ihsan21 -- 3 Mart 2018; 20:39:25 >
  • quote:

quote:

Bu şarlatanı sırf sizin görüşünüzde diye övmeye devam mı ateistler sizi de yüzüstü bırakır bir gün

Kimse kimseyi bizi yüzüstü bırakır kaygısıyla beğeniyor veya dışlamıyoruz ki, bir çok solcu Kenan Evren'i sevmez hatta militarizme karşıdır Celal hoca cenazesine çelenk yolladı.

Demek istediğim sadece sizin seveceğiniz şeyleri söyleyen insanlara prim vermeyin, onlar sizi hem duygusal hem de maddi olarak sömürüyorlar.

Evet o kaygıyla beğenip veya dışlıyorsunuz. Celal hoca denilen adamı çok iyi tanıyor ve biliyorum. Ben prim vermiyorum keşke sizde vermeseniz.

Başarısız olduğunu çok kez söyledi kimse tepki vermedi neden acaba?

Salağın teki demekle başarısız demeyi bir mi tutuyorsun?

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Yani diyorsun ki biri akedemik şarlatan, diğeri, sıradan şarlatan...

Dünya'ya davet ederim sizi.
  • quote:

quote:

quote:

Evet o kaygıyla beğenip veya dışlıyorsunuz. Celal hoca denilen adamı çok iyi tanıyor ve biliyorum. Ben prim vermiyorum keşke sizde vermeseniz.

Nasrettin Hoca doğurduğuna inanıyorsun da, öldüğüne neden inanmıyorsun hikayesine döndü bu iş.

Fatih döneminin çok ötesinde bir kaç dil bilen, bir daha eşi benzeri gelmemiş çok zeki bir insandır deyince yerli ve milli duygularınız gıdıklandığı için mutluluk hormonu salgılıyor.

Bunların tersi nedir, Can Yücel'in g*te g*t denir sayın hakim bey demesi gibi salak, aptal, cahil ve benzeri de belli durumlarda kullanılan sıfatlar. Ne desin, IQ'sunu ölçtüm düşük çıktı dese salak demeye varmayacak mı ?

Siz hangi sıfat ile konuyu kibarca bağlardınız ? Sakın konu Osmanlı olunca duyarkaslığınız tutup olumsuz hiç bir şey denmesini istemiyor olabilir misiniz ?

Niye böyle düşünüyorum biliyor musunuz, geçmişte Fatih'i canlandıran Cihan Ünal çekimde terleyince "koskoca Fatih terler mi ?" diye onu ahmakça yücelten bir kesime şimdi aptalca işler yapmış birine tarihçi kimliği ile tarih programlarına davet edilip saatlerce konuşabilen bir hocanın bu eleştirisinin makul olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

• quote:

Yani diyorsun ki biri akedemik şarlatan, diğeri, sıradan şarlatan...

Dünya'ya davet ederim sizi.

Ben de sizi şarlatan sözcüğünün tanımını öğrenmeye davet ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Nasrettin Hoca doğurduğuna inanıyorsun da, öldüğüne neden inanmıyorsun hikayesine döndü bu iş.

Fatih döneminin çok ötesinde bir kaç dil bilen, bir daha eşi benzeri gelmemiş çok zeki bir insandır deyince yerli ve milli duygularınız gıdıklandığı için mutluluk hormonu salgılıyor.

Bunların tersi nedir, Can Yücel'in g*te g*t denir sayın hakim bey demesi gibi salak, aptal, cahil ve benzeri de belli durumlarda kullanılan sıfatlar. Ne desin, IQ'sunu ölçtüm düşük çıktı dese salak demeye varmayacak mı ?

Siz hangi sıfat ile konuyu kibarca bağlardınız ? Sakın konu Osmanlı olunca duyarkaslığınız tutup olumsuz hiç bir şey denmesini istemiyor olabilir misiniz ?

Niye böyle düşünüyorum biliyor musunuz, geçmişte Fatih'i canlandıran Cihan Ünal çekimde terleyince "koskoca Fatih terler mi ?" diye onu ahmakça yücelten bir kesime şimdi aptalca işler yapmış birine tarihçi kimliği ile tarih programlarına davet edilip saatlerce konuşabilen bir hocanın bu eleştirisinin makul olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.

Bak şeker kardeşim sanırım diyarbakırlısın konu Osmanlı değil konu bu adamın şarlatanlığı bu adam Bülent ecevit'e kw ile kw/h ayıramadığı için cahil demiş bir isim.

Millete kan kusturan Diyarbakır Cezaevinden bilirsin o Evren diktatörlüğünü savunmuş dışkı yemenin işkence olmadığını söyleyip gorillerde dışkı yiyor diyen bir isim.

Bu şarlatan Fatih'i veya Atatürk'ü övse umrumda olmaz çünkü bir şarlatan

Kanuni'ye salak demesi de kitap tanıtımı içindi.

• Piri reis hurmuz'deki portekiz ussunu almasi icin gonderilmisti fakat kale komutani muthis savunma yapti. Acik denizden ise o donem bolge sularini tamamen ele geciren portekiz donanmasi geliyordu. Geri cekildi ve misira dondu. Bazi kalyonlar hasar almisti. Kaldi ki bu sartlarda saldiriya devam etmek tum murettebatin esir dusmesine neden olacakti, kalan gemiler de batirilacakti. Misira geri gelince misir valisi kanuniye piri reisi sikayet etti. (Kale komutani alvarez muthis bir savunma yaptiklarini portekiz kralina yazdigi mektupta anlatmistir)

Kanuni'nin emriyle, vatana ihanetten 80 yasindaki buyuk turk amirali piri reis'in kellesi kesildi. Kellesi ve basi ayri cukurlara, sahipsizlerin cesetlerinin oldugu cukurlara atildi. (Piri reis'in mezari yoktur)

Kanuni de seferde olunce karni desildi, butun organlari çıkarıldı ve oldugu yerde organlari gomuldu. Mumyalandi ve istanbula getirildi. (Piri reis ile benzer bir son)

Kendi oglunu bile haksiz yere oldurten birine, buyuk turk denizcisini haksiz yere oldurttugunu nasil anlatabilirsin.

Bir anlik kararla herkesin idam fermanini veren bir padisah ne kadar buyuk olabilir? 49 yasinda oldurulen Fatih gibi bir dahiyi bile zerre idrak edemedik.

Edit..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 3 Mart 2018; 22:52:5 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak şeker kardeşim sanırım diyarbakırlısın konu Osmanlı değil konu bu adamın şarlatanlığı bu adam Bülent ecevit'e kw ile kw/h ayıramadığı için cahil demiş bir isim.

Millete kan kusturan Diyarbakır Cezaevinden bilirsin o Evren diktatörlüğünü savunmuş dışkı yemenin işkence olmadığını söyleyip gorillerde dışkı yiyor diyen bir isim.

Bu şarlatan Fatih'i veya Atatürk'ü övse umrumda olmaz çünkü bir şarlatan

Kanuni'ye salak demesi de kitap tanıtımı içindi.

Kw ile kw/h hiç araştırmadan ben bile düşünerek anladım ne olduğunu sonra araştırdım ve doğru çıktı.
    Koskaca memleketi yönetecek insanın bunu bilmemesi cahilliktir.

Dışkı yeme hakkında bir bildiğin yok, al dinlede anla, öğrenhttps://www.youtube.com/watch?v=AYmlGYpxZ08

Kimseyi aldatdığıda yok.

• "Fatih, Kanuni den daha iyi bir padişahtır. Piri reis Fatih zamanında yaşasaydı ve Fatih gibi 3 tane daha padişah olsaydı bugün dünyayı biz yönetirdik." dersen kimsenin sesi çıkmaz. Lakin o zaman da dikkat çekemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduket atan adam -- 3 Mart 2018; 22:57:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Celal Şengör dünyadaki birçok üniversitede saygı gören sayılı Türk bilim insanlarından biridir.
    Fakat haddini aşmaya başladığının farkında değil... milli değerlere hakaret etmek ve eleştirmek farklı şeylerdir.

Milli değermiş Osmanlının ilerlemesine fayda sağlıyacak insanı kesmiştir kanuni.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.