Şimdi Ara

Çedene?Bilen Yiyen Varmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • küçükken annemler çok yapardı çok yerdik.geçenlerde bir akrabamda gördüm aldım cebimi doldurup yedim.acaba bileniniz varmı ?ben çok severim.googlede baktım pek fazla parlak şeyler yoktu.ekşi sözlükte biraz var...kahvesi felan varmışta bilmiyorum ben.kavrulmuşu süper!

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cedene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 21 Mart 2008; 11:31:03 >

• bilen kimse yokmu ?
  • Bilirim. Bizim oralarda (Elazığ) yetişiyor, üzüm salkımı gibi oluyor, ağacıda sanırım antep fıstığı ağacına benziyordu. Kahvesi gerçektende lezzetli oluyor, kavrulup dövülüyor, çekirdeği yağlı olduğundan dövüldüğünde kuru kahve gibi değilde hafif yağlı fındık ezmesi gibi oluyor onun kahvesi pişirilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aytacikinci

Bilirim. Bizim oralarda (Elazığ) yetişiyor, üzüm salkımı gibi oluyor, ağacıda sanırım antep fıstığı ağacına benziyordu. Kahvesi gerçektende lezzetli oluyor, kavrulup dövülüyor, çekirdeği yağlı olduğundan dövüldüğünde kuru kahve gibi değilde hafif yağlı fındık ezmesi gibi oluyor onun kahvesi pişirilir.

ama tadı mükemmel.....başka forumda bilen yokmu yav..bizim orasıda Erzincan/Gümüşhane.
  • arkadaşlar bu çedene dediğiniz kenevir tohumu dikkat edin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gabriel Van Helsing

arkadaşlar bu çedene dediğiniz kenevir tohumu dikkat edin

bir bağlantısı olduğunu biliyorum ama o işlerle işimiz olmaz.sadece ağız tadı. yedinmi hiç ?
  • hayır ama babam küçükken yermiş sonra bi babamın babasının(yani büyükbabam) bi tanıdığı bu kenevir
    demiş babamın çedeneler de gitmiş çıt çıt gidiyomuş yoksa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baklava yiyebilen var mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hayır ama babam küçükken yermiş sonra bi babamın babasının(yani büyükbabam) bi tanıdığı bu kenevir
    demiş babamın çedeneler de gitmiş çıt çıt gidiyomuş yoksa

Öğrendimde yasak felan değil yani.Çoğu baharatçılarda var.Mesela burda mısır çarşısında satıyorlar.istanbuldaki değil:)
  • çıtımık deriz biz de. küçükken yerdik
  • quote:

alakası yok
  • kahvesi çok güzel oluyor kardeş
    Mükemmel

biz ona çedene değil menecik deriz
  • quote:

Yanlış biliyorsun

Kenevir tohumu bu
     Çedene?Bilen  Yiyen  Varmı ?

Çedenede bu

Çedene?Bilen  Yiyen  Varmı ?

https://store.donanimhaber.com/52/1b/1e/521b1e1e2559676673460c79a24faa12.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 20 Nisan 2008; 20:27:55 >

• Benim dayı arabada bulundururdu. Bir gün araba arıza yapınca arabayı koyvermiş yolun ortasına. Jandarmalar gelmiş. Araba zaten dökülüyordu. Aramışlar taramışlar bizim dayıyı aramışlar. Dayı almış gitmiş ama jandarmalar arabada ot olduğunu anlamamışlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.