Şimdi Ara

Cebit 2008: Turksat KabloTV Dijital Yayın! (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
9
Favori
145.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben sadece FB Tv 2.Azeri kanalını NTV hayat kanalını(Boşnak kanalı heralde) ve 2 adet radyo power FM ve Power Turk şifresiz kullanabiliyorum.İst Acıbadem
  • Şifre nedir ?

Normal analog kablo tv mi şifrelenecek ?
  • İzmir bornova yaklaşık 2 haftadır şifresiz.

Saygılar

quote:

Orjinalden alıntı: BJKKKKK

quote:

Orjinalden alıntı: oner7

Bir süredir yine sifre yok. Keyfimizi sürüyoruz.

Saygılar

Bizde şifre var seyredemiyoruz, hangi ilde şifresiz?
  • Değerli arkadaşlar gaziantepte yaşıyorum.kablo tv kullanıyorum.Bugün türksata gittim.Görevli bayana X3500 tv m olduğunu Kablo hd ve sd tunerin tv içinde olduğunu anlatarak sadece kart alarak teledünyaya abone olmak istediğimi söyledim.Bayan bana bunun mümkün olmadığını set top box almam gerektiğini söyledi.Ben kendilerine televizyonumun özelliğini anlatmaya çalışırken arka odadan yönetici olduğu belli olan bir bey geldi.Konuştuklarımıza kulak misafiri olmuş set top box ı göstererek kartı bu cihaza takmanız gerek dedi.bende kendisine tv cihazıma modül alacağımı tvm de sadece kart takarak bu yayınları seyredebileceğimi söyledim.Bunun üzerine oda tamam ne dediğinizi anladım size sadece kart satabiliriz dedi.görevli bayana dönerek kendi set top box ı olanlara yaptığımız gibi abonelik yapacaksın dedi.Görevli bayan ama olmaz efendim desede bu şekilde yap diye talimat verdi.Ve bana bir kaç şey imzalattılar.Hd kanallar dahil abone oldum.Tabii bende hemen ankaradaki arkadaşımı arayıp kayacenterden conax modül ısmarladım.kaya center çok kazıkçı bir firma 130 ytl olmuş fiyat.bir kaç gün sonra modül elime geçince sonucu yazacağım.

Not:Karasal Hd yi kablo Hd ile değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 20 Mart 2009; 18:37:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: prosecutor

Değerli arkadaşlar gaziantepte yaşıyorum.kablo tv kullanıyorum.Bugün türksata gittim.Görevli bayana X3500 tv m olduğunu karasal hd ve sd tunerin tv içinde olduğunu anlatarak sadece kart alarak teledünyaya abone olmak istediğimi söyledim.Bayan bana bunun mümkün olmadığını set top box almam gerektiğini söyledi.Ben kendilerine televizyonumun özelliğini anlatmaya çalışırken arka odadan yönetici olduğu belli olan bir bey geldi.Konuştuklarımıza kulak misafiri olmuş set top box ı göstererek kartı bu cihaza takmanız gerek dedi.bende kendisine tv cihazıma modül alacağımı tvm de sadece kart takarak bu yayınları seyredebileceğimi söyledim.Bunun üzerine oda tamam ne dediğinizi anladım size sadece kart satabiliriz dedi.görevli bayana dönerek kendi set top box ı olanlara yaptığımız gibi abonelik yapacaksın dedi.Görevli bayan ama olmaz efendim desede bu şekilde yap diye talimat verdi.Ve bana bir kaç şey imzalattılar.Hd kanallar dahil abone oldum.Tabii bende hemen ankaradaki arkadaşımı arayıp kayacenterden conax modül ısmarladım.kaya center çok kazıkçı bir firma 130 ytl olmuş fiyat.bir kaç gün sonra modül elime geçince sonucu yazacağım.

Hayırlı olsun merakla bekliyorum.

Bu arada conax kart fiyatı neredeyse STB fiyatı olmuş. Bu durumda STB almak daha mı mantıklı bilemedim :( Bir de zannederim Kaya Center tekel oldu bu konuda, yok mu hiç alternatif satıcı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Mart 2009; 17:56:42 >

• (Karasal değil kablo).Kart ücreti sadece 10Tl olup bu da kaybolma bozulmaya karşı alınan depozitodur.
    İmzalatılan şeyleri umarım okumuşsunuzdur.Her ne kadar kutusuz satmıyoruz deseler de bastırırsak kartı alabiliriz.Kayacenter da aklınca zeki davrandığını zannediyor ama bu gidişle olmaz 130tl ye tamam € $ arttı da zaten bu tür ürünler stok halinde bulunur ve kur dalgalanmalarından etkilenmezler.Tabi bazı çıkarcılar olursa bölye oluyor.Belki de ellerinde yoktu ama bu ürün 80ile 100 tlden fazla etmez.Bunu satan başka yerler de bulabiliriz.

Beni şimdi Turksat müşteri hizmetlerinden aradılar.Sitedeki doğruymuş.9,5 tlye dijital ve odalarda analoga devam edilebilecekmiş.
    Kadın biraz konudan bahsedeyim falan dedi bahsedin zaten biliyorum ama Teledünya yetkilileri çok fazla bir şey açıklayamadılar bizler de forumlar da tartışıyoruz falan. dedim.Anlattı falan.Ben kutu almak istemiyorum dedim.İzlemek için almalısınız dedi.Tvim de var dedim nasıl oluyor falan dedi anlattım.Sonra fuardaki görevlide böyle izleyebilirsiniz falan dedi dedim.Kadın tabi afalladı.Dedim kutuda sorunlar oluyor takılmalar vs. Arkadaşlar böyle diyor dedim.Yayın güzel ama oturmadı eksikleriniz var dedim eğer eksikler düzelirse hemen alırım dedim.Mayıstan sonra fiyat olayını sordum yukarıdaki gibi dedi.Bunları yetkililere aktarırım falan dedi.Şaşırarak kapattı..... Çetin cevize rastladı.Umarım sizleri de arar.
    Umarım kayda geçerler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 20 Mart 2009; 18:37:31 >

• Kartı bedava aldım.herhangi bir ücret ödemedim.kayacentere 130 ytl bayılacağız.Oda mecburen çünkü tv de modül yok.
    Ayrıca evet sadece karasal değil kabloHD tunerede sahip sony X3500 tvm.
    X3500 serisi hertürlü dünya üzerinde kullanılan tunerlere sahip bir tv dir.sony nin Hi-End tv sidir.
    Bu arada arkadaşım ankaradan aradı Conax modül otobüsle yola çıktı.yarın elimde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 21 Mart 2009; 0:23:54 >
  • Kardeşim bana Sony tvleri anlatma tüm modellerini biliyorum ve Sony kullanıyorum.
    Sony de iki adet tuner olduğunu da biliyorum.Kablo derken yetkilikere kablo desydiniz daha iyi olurdu adamlar kart vermemek için bahene arıyorlar siz şanslıymışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 21 Mart 2009; 10:22:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Kardeşim bana Sony tvleri anlatma tüm modellerini biliyorum ve Sony kullanıyorum.
    X3500 de biliyorum üretimden kalkmış bir model olduğunu da biliyorum.
    Son de iki adet tuner olduğunu da biliyorum.Kablo derken yetkilikere kablo desydiniz daha iyi olurdu adamlar kart vermemek için bahene arıyorlar siz şanslıymışsınız.

TV konusunda demek istediğini anlayamadım. Ben zaten size anlatmadım.Sizin kullandığınız sony hangi seri?
    Modüllü üyelik düşünüp sahip olduğu televizyonlarda HD tuner olup olmadığına dikkat etmeyecekler için bu durumu açıkladım.

Türksatta bana, durumu anlayınca hemen kartlı abonelik hakkı verdiler ve sözleşmeyi imzaladım.Bence turksat bu konuda iyi niyetli, adamlar modül ve kartla seyredilebileceğini bilmiyor.Benle görüşen yönetici''ben sizin durumu internette bir kaç yerde okumuştum bu özelliğe sahip tv ler varmış ama çok pahalıymış dedi'' dedi.

Anlayamayanlar için bir kez daha tekrar edeyim benden sadece 35 ytl kurulum ücreti talep ettiler.Onuda faturama yansıtacaklar.Kart ve abonelik için başkaca hiç bir ücret ödemedim.Kartı servis size getirecek dediler ,bu akşam gelmemeside iyi oldu.Yarın gelirse modülde elime geçmiş olur.Ben zaten kablotv ye 7 tl veriyordum,bu 2,5 ytl sadece national coğrafya için bile değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 21 Mart 2009; 0:41:24 >

• Ne demek istediğini anladım ilk başta sadece kart alanlar da böyle almıştı.
    Ben müşteri hizmetleri ve servisleri aramıştım biz seyredemedik siz nasıl izleyeceksiniz gibi bir hava yaptılar.Test yayınlarını çok güzel alıyorum dedim şaşırdıklar.(İstanbul)Turksatta teknik ekip(arıza kontrol ve Ankara gölbaşında asıl teknik ekipte çalışanlar)dışında bilgili olan yok.Gölbaşına ulaşmıştım ve oradakilerden çok düzgün bilgi almıştım.Sadece kart alabilirsinzi demişti lakin müşteri hizmetlerinde hiçbirşey bilmeyen papağan gibi ezbere söyleyenleri otutrmuşlar.
    Çok pahalıymış dedikleri özellik Sony nin tüm modellerinmde var.Ben de 40D3500 var içinde SD tuner var bu durumdan dolayı almıyorum.Sony Tuner değişimi de yapmıyor.Kutuda da problemler var.2 tane HD kanla için de pek sıcak bakmyorum kutuya(PS3 varken).Mayıs'a kadar beklesem mi toksa HD kutu alsam mı diye düşünüyorum.

• arkadaşlar merhaba,

bikaç sayfa okudum ama tam yanıtı alamadı. örneğin atv kanalını normal çanak antenle izleme ile digital kablo yayınını karşılaştırırsak hangisi daha kaliteli? LCD tvsi olup her ikisini deneme fırsatı olanlar görüşünü yazarsa sevinirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mazottt

arkadaşlar merhaba,

bikaç sayfa okudum ama tam yanıtı alamadı. örneğin atv kanalını normal çanak antenle izleme ile digital kablo yayınını karşılaştırırsak hangisi daha kaliteli? LCD tvsi olup her ikisini deneme fırsatı olanlar görüşünü yazarsa sevinirim...

Bir problem çıkmazsa ben yakında deneme şansı bulacağım. Yalnız kullandığım HDMI çıkışlı, ama SD bir receiver (Hiremco X3) ve görüntüsü şu an çok çok başarılı. Kablo Dijital daha başarılı olacak mı emin değilim. Tesisat sorunsuz kurulursa deneyip söyleyeceğim.
  • Conac modül orjinal ambalajında geldi Tv ye taktım.Dijital ayarlar kısmında modülü görüyor.Birtakım ayar seçenekleri var ama dokunmadım.,
    Türksat teknik dün ve bugün gelmedi.Herhalde pazartesiye kaldı.
  • Ayarlarda neler var merak ettim?Nasıl olsa tv menüleri aynı sonylerde.

İst-Acıbadem turksat bayine gittim gördüm kutuyu beğendim kumandayı pek sevmedim onlar da sevmemiş.Ama HD kutuları bitmiş.Gümrükteymiş.Aybaşına kurulum ancak yapabilirlermiş.Aybaşına kadar Sonyden ses çıkmazsa ki çıkmaz teledünya alabilirim.
  • X3500 sahibi biri olarak;gidip 80 tl kutu alsam kartı nasıl olsa verecekler bir conax kart alsam

lcd'imde hd yi teorik olarak seyredebilmeyi dusunuyorum ne dersiniz.

80lik stb yide icerdeki odada kullanırım

olurmu
  • olmaz!!! karta ihtiyaç var öyle olsaydı şu an abone olmayanların yayını izleyebilmesi gerekirdi.
    İki odada izlemek istersen iki karta + DVB-C olmayan tvinde kutuya ihtiyacın var.
    Odadan odaya kart tak çıkar getir yapılmayacağına göre.
    Zaten artık kart satıyorlar.Bazı yerlerde 10Tl depozito bedeli alınır.
  • sunu eklemeyi unutmusum pardon.desemki kartım kayboldu yeni kart alsam yeni kartıda ek odada kullansam eski kart inaktifmi olur acaba olmaz ise salonda conax modul ile onu kullanırım

2. soru
    kartlara bastanmı hd -sd ayrımı yaparak yukleme yapıyorlar yoksa standartmı geliyor
  • Kart neye göre çalışıyor bilmiyorum ama elbetti card ID si vardır.Bu kart ID si kutuya ordandan Turksat'a gidiyordur.Dolayısıyla onlar kartın ID sini iptal ederler.Kullanamazsınız.+ 10tl de üstüne kart kaybettiniz diye para alırlar.
    Doğrusu bu olur heralde...
    Siz en iyisi sadece kart alın.10TL conax modülü 130Tl
  • sadece kart alabılsem keske
  • Değerli arkadaşlar, bu akşam teledünya servisi geldi.Yanlarında sadece abonelik kartı getirdiler.Gelen genç arkadaş kartı bana verdi.X3500 e taktığım conax modülü tv kapalıyken çıkarıp kartı taktım ve tv deki modül yuvasına taktım .X3500 ü açıp dijitale geçtim.Zaten kanalları taratmıştım ama yeniden taratıp 71 veya 72 kanal buldum(Şuan bakamıyorum hanım dizi seyrediyor:) ) daha sonra kanalları dolaştım ama hiç birini açmadı....:(
    Tam modülü ne yapacağım diye düşünürken kartı acaba ters mi taktım diye düşünüp,kartı ters çevirdim...ve 2-3 saniye içinde kanalları göstermeye başladı.NationaGHD iyi açtım.gösteriyor.Daha sonra eurosport HD yi açtım duraksamaksızın onuda açtı.Tabii sevincimi tahmin edersiniz.Servis çocuk abi hiç ümidim yoktu dedi.Ama çok şaşırdığını ,aslında bunu duyduğunu denediği bir kaç tv de kartı nereye sokacaklarına karar veremediklerini daha doğrusu yerini bulamadıklarını söyledi.Bende kendisine bu tv de HD tv tuner olduğunu bu modül ile denemezse zaten sonuç alınamayacağını anlattım.Bu şekilde ilk siz seyrediyorsunuz burda dediler ve gittiler.
    Evet artık analog kablo tv mutfakta digital salonda tüm kanalları mükemmel gösteriyor.Benim oturduğum bölgede kablo tv altyapısı yeni olduğu için tv de sinyal seviyesi son haddinde gösteriyor.zaten analog kablo tv de çok netti.

Uydu receiveri ile mukayese edersem SD kanallar dreambox ile aynı kalitede biraz daha keskin hatta.Hd ise çok nefis Mkv falan izliyorum zaman zaman ama HD bir yayın olması daha heyecan verici.
    2,5 ytl fark ise değer, ayrıca birde STB almadığım için cihaz kirliliğindende kurtuldum.
    Fotograf çektiğimde yükleyeceğim.Birde Conax modülü bu kadar zamlı ve kazık fiyattan satan kayacenter firmasına bu fiyatı dolayısı ile üzüldüğümü söylemek isterim.

Tekrar ediyorum türksat satış noktalarına gidip benim cihazım var denilirse bu tür sadece kartlı aboneliği verirler vermemeleri için bir sebep yok.
    Abone olurken özellikle HD istediğinizi işaretlemeniz gerekiyor.Bu durum kartımı farklı kılıyor bilmiyorum.O an sevinçten unuttum soramadım.Eğer size olumsuz cevap verirlerse Gaziantep Türksatı arasınlar.
    Ayrıca burada speedy yanlış bilgi veriyor sanırım.Çünkü kartın numarası vs gibi durumlar yok servis direkt kartı bana verdi ve modüle taktım.Kart içinse 10 ytl gibi bir ücret sözkonusu değil.Sadece kurulum ücreti diye 35 ytl ücret var oda faturaya yansıyacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 23 Mart 2009; 22:12:11 >

• 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.