Şimdi Ara

## Cebit 2008: Asrock'dan 780G Yonga Setli ve DisplayPort Destekli Yeni Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  ## Cebit 2008: Asrock'dan 780G Yonga Setli ve DisplayPort Destekli Yeni Anakart ##

Uygun fiyatlı ve bol özellikli anakartları ile özellikle giriş seviyesinden adından bahsettirmeyi başaran Asrock, yeni yıl ile birlikte hem kalite çıtasını yükseltmeye hemde farklı segmentlere yönelik anakartlar hazırlamaya da başladı. Firmanın Cebit ile birlikte duyurmakta olduğu anakartlardan biri de AMD'nin yeni yonga seti 780G'yi esas alıyor. Bilindiği 780G yonga seti özellikle sahip olduğu HD 3200 kod adlı entegre grafik işlemcisi ve Hybrid Crossfire desteği ile öne çıkıyor. Asrock'ın mATX formunda hazırlanan yeni anakartı (A780FullDisplayPort) pasif soğutma ile geliyor. Soket AM2+ formundaki yeni nesil Phenom işlemcilerine de tam destek veren anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu yer alıyor ve 8GB'a kadar DDR2 bellek desteği sağlanıyor. Sahip olduğu DirectX 10 destekli entegre grafik işlemcisi ile giriş seviyesinde sistemleri ekran kartı masrafından da kurtarmayı amaçlayan anakartın dahili grafik birimi sahip olduğu UVD teknolojisi sayesinde yüksek tanımlı videolara yönelik olarak donanımsal hızlandırma yapabilmenin yanı sıra Hybrid Crossfire desteği sayesinde HD 2400 ve 3400 serisi ekran kartlarıyla paralel çalışarak 1.5 kata varan oranda daha yüksek performans elde edilmesini sağlayabiliyor. Görüntü aktarımı için DisplayPort arabirimine destek vererek fark yaratan anakart 1 adet PCIe X16, 1 adet PCIe X1 ve 2 adet te PCI slotuna ek olarak SB700 köprüsü ile geliyor ve 6 adet SATA-II portu başta olmak üzere genişleme imkanı açısından son kullanıcılara yeterli imkanı sağlıyor. Gigabit ethernet ve yüksek tanımlı ses özelliği de bulunan anakartın kısa süre içerisinde kullanıma sunulması beklenirken ürünün fiyatı açıklanmış değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 4 Mart 2008; 5:52:45 >

• Asrock çalışıyor.
  • ilk defa görünüm ve renk uyumu hoşuma gitti
  • asrock rakiplerine göre bir adım önde ankart çok güzel bence
  • Asrock ın anakartı gayet uygun olacaktır. Kullanılan komponentlerden ekonomik ağırlıklı olarak tasarlandığı belli oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatih_t

Asrock çalışıyor.

Asrock değil asus çalışıyor nede olsa asrock asus'un firması
  • Güç girişi yeri güzel olmamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • renklendirme hoş lakin katı kapasitör yok hala??
  • Herşey Güzel de Katı kapasitör ve 8 kanaLLı ses kartı olmaması kötü!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

Güç girişi yeri güzel olmamış

yeri orası olsa bile cpu soketini bir miktarda aşşağı indirmişler
    özel soğutmalarda sorun yaratıcagını sanmam
  • asrock yavaş yavaş kendini geliştirmeye devam ediyor fakat ithalatçı firma olan xxx ürünlerin çoğunu getirmiyor
  • güzel anakart olmuş
  • asrock herşeyi yapıyor ama güç girişini nedense hep cins yere koymayı adet edindi
  • Benim anlamadiğim olay CD/DVD yazicinin veya okuyunun kablosunun PCI slotunun altinda olmasi ve Ekran kartinin üstünde geçmişini hiç sevmiyorum.

ASRock saten üretime başladiği zamandan belli çalişiyor.
  • .....sayesinde HD 2400 ve 3400 serisi ekran kartlarıyla paralel çalışarak 1.5 kata varan oranda daha yüksek performans elde edilmesini sağlayabiliyor........

yani bu demek oluyor ki hd 3450 bir ekran karti alsam onboard ekran kartla bir iliskilendirme mi kurulacak? bu mu demek?

soyle ilginc bir bilgi buldum nette ;

2008′in ilk yarısında AMD “Hybrid CrossFire” adındaki teknolojiyi tanıtacak. Teknolojinin içeriği ise harici bir ATI ekran kartının bütünleşik bir ekran kartı ile CrossFire modunda beraber çalışmasından ibaret.
    Temel olarak ise RS780 yonga seti ile çıkacak olan anakartlar kullanılacak. Bu anakartlar DirectX 10.1′i destekleyen ve 16 ila 32 MB yerel belleğe sahip bütünleşik GPU’lara sahip olacak. Eğer sisteme başka bir Radeon ekran kartı takarsanız bu ikisini bir arada kullanama şansınız oluyor. Sonuç: bu çok ucuz olan kombinasyon, seçilmiş FPS oyunu Crysis’i 1024 x 768 çözünürlükte ve orta detay seviyesinde takılma olmadan oynatabiliyor.

kaynak:http://www.teknozirve.com/576-amd-tutumlu-oyuncular-icin-hybrid-crossfire/#more-576

edit: haber ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahitbudak -- 11 Mart 2008; 17:19:28 >

• yahu ben nette asrock satan yer bulamadım
    acaba gelmiyırmu türkiyeye asrock anakartlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.