CD YAZICIM ÇALIŞMIYOR . LG COMBO DVD OKUYOR CD DE OKUYOR AMA GEL GELEİM İŞ YAZMAYA GELİNCE CD GÖRMÜYOR. BAZENDE CD MÜZİK CD Sİ GİBİ BİŞEYLER SÖYLÜYOR. VİRÜS TARAMASI YAPTIM+DİSK BİRLEŞTİRİCİ YAPTIM +FORMAT ATTIM VB..... CD YAZICI BOZUK DEĞİL ÇÜNKÜ YENİ 2 GÜNLÜK ESKİSİ DE AYNI ŞEYİ YAPTIM BOZULMUŞTUR DİYE YENİSİNİ ALDIM ONDA DA AYNSORUN NE OLABİLİR ACABA . LÜTFEN YARDIMCI OLUN
Kullandığın yazma programı nedir?
Bir de müzik CD'si ne alaka? Boş CD koymuyor musun?
CLONE CD +NERO KULLANIYORUM AYNI ZAMANDA BİLGİSAYRDAKİ MP3 LERİDE YAZMIYO. MÜZK CD Sİ FALAN DİYOR BENDE BİLMİYORUM
TABİİKİ BOŞ CD KOYUYORUM DMS+PRINCO+VERBATIN DENEDİM CD LERDE SORUN YOK SANIRIM BİLGİSAYRDA VAR AMA NE ACABA
Windows ile yazdırmayı dene bakalım bir de. O ne hatası verecek acaba.
quote:
Orjinalden alıntı: harun.dll
Windows ile yazdırmayı dene bakalım bir de. O ne hatası verecek acaba.
windowsla da yazdırdık olmuyor? ne hatasıdır bu? yazdıramama ya da yazdırırken 139 dakka kaldı diyo ya da takılıyo????ramden olabilir mi????
selamlar arkadaşlar . ben siteye ilk kez girdim . beni buraya çekense cdwiter ımın bilgisayarım dan kaybolması . yardım ararken bu siteyle karşılaştım ve üye oldum . yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkürler . daha önce bir arkadaşımızın başına gelen benimde başıma geldi ve bilgisayarımda ve setup da CDRW görünmüyor . " MSCDEX = MicroSoft Compact Disc EXtensions device driver (MSCDEX.EXE)." bu dosyadan bahsediliyor ama dosyanın nerden alınabileceği yok . bu dosya C sürücüsüne mi kopyalanması gerekiyor . pc yeni ve intel p 4 2.66 . win xp pro tr işletim sistemi var . maalesef CDRW markası yok CDRW üzerinde . bu sorunu nasıl çözebilirim . bios setup dan HDD dışındaki bütün IDE lere CDROM u gösterdim yine olmadı . bios setup da bile CDRW görünmüyor . IDE kablolarında bir şey olamaz çünkü pc yi yerinden bile oynatmadım , bırakın donanımı oynamayı . sorunum : CDRW yi nasıl geri getirebilirm . CDRW yi windows un görmesini nasıl sağlayabilirim .
cd-RW biosda görmüyorsa windowsda da görmez ide kablon hem hdd hem cd-RW ye mi bağlı? jumper ayarlarından olabilir hdd master a al cd-RW yi slave veya ayrı ayrı ide kullan eğer biosta görüp xp de görmüyorsa neronun bi sürümü var bağlı olmadı halde dvd bile gösterebiliyorsunuz ama sen önce jumperlarına dikkat etmelisin
the time selamlar ve teşekkürler . bios setupda görmüyor evet . jumper ayarlarıyla hiç oynamadım . bu pc yeni sıfır . donanımı hiç açmadım . daha önce cd kopyaladım . iyi çalışıyordu . sonra bugün CDRW ile işim oldu . baktım CDRW ışığı yanmıyor . Bilgisayarım a baktım orda da görünmüyor . şaşırdım . beklemiyordum böyle bir şey . dedim ya pc yeni donanımı oynamadım . virüsden olabileceğini düşündüm . kötü amaçlı yazılım temizleme programını çalıştırdım . baktım yine yok . biosdan HDD dışındaki IDE lerin ayarını auto dan CDROM a çevirdim . yine yok . gelmedi CDRW . ve çözemedim sorunu . "MSCDEX.EXE" isimli bir exe varmış ve çözüyormuş. xp ye CDRW ı tekrar gösterebiliyormuş diye okudum burdaki formlardan birinde ama bu dosyayı nasıl nerden bulabileceğimi ve nasıl çalıştırabileceğimi bilmiyorum . ya da sorunumun başka çözümü mü var ? bunu araştırıyorum . teşekkürler arkadaşım . Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim . CDRW yok şu anda kayıp görünmüyor .
Teşekkürler . . .
CDWR BOZUKMUŞ BOŞUNA KASTIK . HER NEYSE YENİSİ ALDIM ARTIK
selamlar arkadaşlar ,
benim sorunumu okuyup da çözüm bulabilen yok mu ? kimse cevap yazamamış . yardımcı olursanız sevinirim . teşekkürler . bir de pc açılırken siyah ekranda alttaki uyarı yazısını gördüm . daha önce dikkatimi çekmedi ve pc normal açılışına devam ettiğinden önemsemedim ama hatanın bundan da olabileceğini düşündüm. alttaki hatanın çözümü nedir ? :
IT 8211 ATAPI BIOS V1.3.1.591 copyright 2002-2004 ITE, Inc. All Rights Reserved Drive 0 = Not Detected Drive 1 = ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ UDMA 6 Warning ! An Ultra ATA/66 (or faster) drive is connected with a 40-pin IDE cable on the primary channel. Drive speed is downgraded to Ultra ATA/33 mode .
Yanlış kablo bağlantısı olmamalı . çünkü donanımla hiç oynanmadı . pc yeni . bağlantıları ben değil pc yi aldığım yer yaptı .
hata nedir ? çözümü nedir ?
pc normal çalışıyor .
sorunlarım : CDRW ve Floppy çalışmıyor . CDRW bazen görünüyor bazen görünmüyor . Göründüğü zaman da CD hiç okumuyor . Floppy her zaman görünüyor ama disket okumuyor .
Yardımlarınız için teşekkürler . . .
foruma kimse uğramıyor mu ? kimse cevap yazmamış . CDRW söktüm sonunda ve tabiki garanti iptal oldu. ve temizlemeye çalıştım . tekrar taktım. şu an hala çalışmıyor . CDRW ı bios da gösterdim . sorun IDE kablolarındaymış . ben teknik servise güvenmiştim ama maalesef onlarda yanlış yapabiliyorlarmış. ama şaşırdım doğrusu bu kadar büyük ve adı olan bir firmanın teknik servisinin bu hatayı yapmasına . merak etmeyin firma ismi vermeyeceğim . sonuçta onlar da insan . firma ne kadar büyük olursa olsun hatayı yapan orda da çalışan insan sonuçta . biosda CDRW gösterdim . yazdığım uyarı da başlangıçtan kayboldu . bilgisayarımda da CDRW görünüyor artık . tabii bunların hepsi pcyi parçalayıp topladıktan sonra oldu . şimdi ise CDRW hala okumuyor ve yazmıyor . CDRW temizlemeyi bilen arkadaşlardan mesaj bekliyorum . pc açık her an yine parçalayabilirim . CDRW ı söküp temizlemek istiyorum . bilen arkadaşlardan mesaj bekliyorum .
selamlar
cdrw ı sökmeden, piyasada satılan optik temizleyiciler ile temizleyebilirsin, tabii kaliteli bir şey olsun yoksa daha çok zarar verebilir ...
quote:
Orjinalden alıntı: intelp450ht
foruma kimse uğramıyor mu ? kimse cevap yazmamış . CDRW söktüm sonunda ve tabiki garanti iptal oldu. ve temizlemeye çalıştım . tekrar taktım. şu an hala çalışmıyor . CDRW ı bios da gösterdim . sorun IDE kablolarındaymış . ben teknik servise güvenmiştim ama maalesef onlarda yanlış yapabiliyorlarmış. ama şaşırdım doğrusu bu kadar büyük ve adı olan bir firmanın teknik servisinin bu hatayı yapmasına . merak etmeyin firma ismi vermeyeceğim . sonuçta onlar da insan . firma ne kadar büyük olursa olsun hatayı yapan orda da çalışan insan sonuçta . biosda CDRW gösterdim . yazdığım uyarı da başlangıçtan kayboldu . bilgisayarımda da CDRW görünüyor artık . tabii bunların hepsi pcyi parçalayıp topladıktan sonra oldu . şimdi ise CDRW hala okumuyor ve yazmıyor . CDRW temizlemeyi bilen arkadaşlardan mesaj bekliyorum . pc açık her an yine parçalayabilirim . CDRW ı söküp temizlemek istiyorum . bilen arkadaşlardan mesaj bekliyorum .
selamlar
Yeni aldım dediğin bilgisayarda cd rw temizlemene hiç gerek yoktu böyle durumlarda aceleci davrandığını düşünüyorum madem garantisi var bunu aldığın yerle helletmen gerekiyordu keşkede öyle yapsaydın Mesajını bayram nedeniyle biraz geç aldım ama artık kusura bakma pc ile uğraşamamıştım
tavsiyen icin sagol . anladım bayramı unutmustum ben . bayram değil hayatımda hiç bir gun . neyse şahsi sorunlarımı geçelim .
ben çok kızdım , çünkü aldığımın ikinci haftası CDRW da floppy de çalışmıyordu . böyle bir şey olabilir mi ? yeni pc . ikinci haftası sorun çıkartıyor . neyse kızdım öfkeyle kalktım olan oldu . garanti yok artık . zaten pcyi aldığım yer şube idi . büyük adı sanı belli bir bilgisayar firmasının bayisi yani . ve orjinal etiket sökülmüştü aldığımda . güvenim ilk sahte etiketi gördüğümde yani ikinci etiketi sarsıldı güvenim . ve bir daha da oraya pc teslim etmek içimden gelmedi . ve bir de üstüne ikinci hafta üst üste sorunlar binince . senin de dediğin gibi acele ve öfkeli davrandım . ama ben haksız mıyım .
şimdi hala CDRW da floppy de çalışmıyor .
yine de tesekkurler .
CDRW ın lensini temizlemeye çalıştım olmadı . tekrar deneyeceğim .
başka tavsiyeniz varsa beklerim .
iyi calısmalar . . .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme