Direk cd üzerinemi yazmak istiyorsun yoksa printer de yazıp yapıştırmakmı tam olarak açıklarmısın
sanırım cd üzerine ole fazla birşey yapamassın sadece 1 kaç renkle sınırlı kalırsın ve her cd ye de olmaz onların cdleri ozeldir...bu sana maliyetli olur...fakat cd şeklinde yuvarlak yapıştırmalı kağıtlar bulunuyor onlardan alıp printerta çıkarırsın sonrada cd ye yapıştır... kolay gelsin
arkadaslar etiket seklinde cikarip cdye yapistirmak istiyorum. hangi yazici bu isi yapar. kagidi nerde satilir.
etiketle uğraşma, sonradan kalkıp cd ni bozar onun yerine canon IP 4200 al 95 euro + KDV kartuşları HP den daha ucuz ve kaliteli, üstelik direk CD/DVD üstüne baskı yapabiliyor
verbatim boş cd printable 64 ykr ye geliyordu, dolar fırlamadan önce verbatim boş 16x kaliteli dvd+r printable ise 1.10 ytl ye geliyordu
kardeş, bu cd label işleriyle uğraşmaya değmez.hele bilgisayar dergilerinin verdiği cd ler gibi güzel ve kaliteli cd yi hiç bir zaman basamazsın.onlar özel basımmış.çünkü ben de senin gibi bi ara bu işe takmıştım.elimde binlerce film var.dedim kendi kendime ,lan mustafa yap bir kolleksiyon hemde orjinal cd lerdeki gibi ,cd nin üzerinde filimin afiş resimleri de olsun.hiç araştırma yapmadan gittim CANON PIXMA IP5200 YAZICI aldım.elimdeki boş cd lerin üzerine ,filme ait cover i yazdım ,bi de ne göreyim iğreç bi şi oldu.daha doğrusu yazamadım.renkler karma karışık oldu.sonra öğrendim ki bunların cd leri özel oluyormuş.neyse onlardan aldım.denedim ama sonuç istedğim gibi olmadı.fena olmadı ama orjinal cd lerdekiyle alakasız bi şi oldu.sonra ben de mi var hata diye,bir bilgisayar dergisinin destek hattını aradım.beni bu cd işleriyle uğraşan bölümdeki arkadaşa bağladılar.o arkadaş herşeyi bana anlattı.ve anladım ki bu işler,bizim gibi en azından benim gibi adamların evde yapabileceği iş değil.bizim eve alacağımız 250-300 dolarlık bi yazıcıyla bu işler olmazmış.adamlar yalnız bu cd basma işi için binlerce dolarlık professional makinalar kullanıyor.ve bu işi firmalara yaptırıyorlarmış. ama süper kalite olmasın ,cd nin üzerinde bi şi ler gözüksün diyorsan bu benim yazıcıyı tavsiye ederim. bu yazdıklarım moralinizi bozmasın,mesala bu benim aldığım yazıcı bir fotoğraf basıyor,akıllara zarar.yok böle bi şi.süper kalite.sevgilerle
bende 5200 var ve cd üzerine çok kaliteli baskı yapıyorum sen yapamadıysan hata sendedir yazıcıda değil.
fabrikasyon gümüş cdlere 5 renk serigrafi baskı yapılır, plastik üzerine. o kaliteyi elde etmek tabi ki mümkün değil. ama inkjet printer ile de güzel baskılar almak mümkün