arkadaşlar bende LG marka cd-rw vardı. geçen hft da LG 20x securdisc aldım. ikisini de aynı IDE ile bağladım. SORUN ŞU: ikisi de bağlı iken cd-rw sorunsuz çalışıyor ama dvd-rw hata veriyor. dvd nin içini görebiliyorum ama dosyayı açmıyor. Acaba ayrı ayrı IDE ile mi bağlamalıyım? yoksa ayarlarla ilgili bi düzeltme mi yapmak gerekiyor??? şimdiden teşekkürler...
Sanırım master-slave ayarlarından kaynaklanıyor. cihazlarının üzerinde alt alta 4erli 2 sıra pinler vardır. burada bir plastik vardır. Bu plastikle master veya slave olarak jumper ayarını yapmalısın. Sanırım cihazının üzerinde master için ve slave için jumper ı nereye takacağını göstermiştir
yardımın için teşekkürler... dvd-rw ı kutusuz aldım. o yüzden herhangi bi kitapçık falan da yok elimde. cihazin üstünde de yok herhangi bişey. artık deneme yanılma yöntemini kullanıcam tekrar teşekkürler...
İnternetten marka ve model olarak jumper ayarını bulabilirsin
aynı sorun bende de oluştu ama monitore hiç göruntu gelmıyor asus cd r vardı lg dvd r aldım birini master diğerini slve yaptım goruntu hiç yok tam tersını denedım slave olanı master diğerinii slave yaptım yıne yok tek tek bağlarsam ikisindede açılıyor monitore goruntu gelıyor.annamadım gıttı.