Merhaba herkese. Msi ge70 2oe marka laptopum var. Bilgisayarın ssd içermeyen versiyonunu aldım. Daha sonra da açılışı hızlandırma isteğimden Hyperx ssd aldım. Var olan kendi harddiskini de cd-rom yerine aparatla vatan bilgisayarda taktırdım. Şöyle bir problem var takıldığından beri. Mesela bilgisayar masaüstüne olsun ben D deki bir dosyaya erişmek istediğim zaman Harddisk önce durmuş vaziyette oluyr. Erişmek isteyince çalışmaya başlıyor. Siz onun sesini duyabiliyorsunuz. Bu da D deki erişmek istediğim her dosyada oluyor. Mesela x oyununu oynuyorum. Oyun önbelleğe alınırken oyun içinde ya daonline oyunlarda harddisk tekrar çalışmaya başlıyor. yani oyun açılınca sürekli çalışmıyor. Bu da o arada tam 3 saniyelik bir donma yapıyor. Ve bazen kritik zamanlarda adamı çıldırtıyor. Bu problemin çözümü mevcut mudur? Acaba aparatta mı sorun var. Harddiskte herhangi bir problem yoktu. Yardımlarınız ve zahmetiniz için teşekkürler.
Sorun; GE70, optik sürücü yuvasına taktığın aparat yada HDD'de değil. Sadece güç seçeneklerinden küçük bir ayar yapman gerekir.
Güç Seçenekleri - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir - Sabit Disk - Sabit Diski Kapatmak İçin Beklenecek Süre - Pilde ve Prizde "0" yaparsan, HDD bir daha kapanmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: Draker
Sorun; GE70, optik sürücü yuvasına taktığın aparat yada HDD'de değil. Sadece güç seçeneklerinden küçük bir ayar yapman gerekir.
Güç Seçenekleri - Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir - Sabit Disk - Sabit Diski Kapatmak İçin Beklenecek Süre - Pilde ve Prizde "0" yaparsan, HDD bir daha kapanmaz.
Usta çok sağol hiç aklıma gelmemişti. Dediklerinizi uyguladım. İşe yararsa buradan sizi bilgilendireceğim. Umarım işe yarar
quote:
Orijinalden alıntı: Draker
Hocam sorun hala devam etmekte. Hiç bir zamana aldım ancak olma sıklığı her 5 ya da 10 dk da bir. Sorun başka ne olabilir?