Şimdi Ara

CD Projekt Red, Cyberpunk 2 için ön yapım sürecine geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CD Projekt Red, Cyberpunk 2 için ön yapım sürecine geçti

CD Projekt Red, Cyberpunk evrenindeki bir sonraki adım için ilerlemeye devam ediyor. Daha önce Project Orion kod adıyla duyurulan ve Cyberpunk 2077’nin devamı niteliğindeki yeni oyun “Cyberpunk 2”, artık fikir aşamasını tamamlayarak ön yapım sürecine geçti. Bu gelişme, şirketin çarşamba günü yayımladığı mali raporla birlikte resmiyet kazandı.

Cyberpunk 2 giderek büyüyor

Her ne kadar proje şimdilik "Cyberpunk 2" olarak anılsa da, bu ismin resmi olmadığı belirtiliyor. CD Projekt Red’in kıdemli halkla ilişkiler yöneticisi Ola Sondej, The Verge’e yaptığı açıklamada, “Cyberpunk 2 sadece evrendeki bir sonraki oyun anlamına geliyor,” ifadelerini kullandı. Oyunun "Project Orion" kod adı ise ilk kez 2022 yılında kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Henüz oyunla ilgili detaylar oldukça sınırlı. Ancak şirketin ifadesiyle bu yapım, Cyberpunk evreninde geçen bir sonraki büyük oyun olacak. 30 Nisan itibarıyla projede 96 geliştiricinin görev aldığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde evrenin yaratıcısı Mike Pondsmith'in ifadelerine göre devam oyununda Night City'nin yanı sıra her şeyin yanlış ilerlediği bir Chicago şehri de olacak. Bu da çok daha geniş ve katmanlı bir atmosfer sunacak.

Çıkış tarihi konusunda net bir bilgi verilmezken, ortak CEO Michal Nowakowski, yatırımcılarla yapılan bir toplantıda oyunun zamanında teslim edileceğini ifade etti. İlerleme hızına bakıldığında Cyberpunk 2’nin tam üretim aşamasına 2027 sonları gibi geçmesi beklenebilir.

Phantom Liberty, 10 milyondan fazla sattı

CD Projekt Red’in Cyberpunk markası son dönemde önemli ticari başarılar da elde etti. Stüdyonun paylaştığı verilere göre, Cyberpunk 2077’nin genişleme paketi Phantom Liberty, 10 milyon kopyadan fazla satıldı. Ayrıca temel oyun ile bu genişleme içeriğini bir araya getiren Cyberpunk 2077: Ultimate Edition, 5 Haziran’da Nintendo Switch 2 için çıkış yapacak.

Öte yandan şirket, Witcher serisinin de yıldönümünü kutladı. 2015’te çıkan The Witcher 3: Wild Hunt, geçtiğimiz günlerde 10. yılını doldurdu. CDPR'nin son finansal raporunda, oyunun bugüne kadar dünya genelinde 60 milyonun üzerinde kopya sattığı belirtildi. Toplam 730 geliştiriciye sahip olan CDPR’de 422 kişi ise The Witcher 4 üzerinde çalışıyor; bu oyun birkaç ay önce tam üretime geçmişti. CDPR, ilgili çeyrekte yaklaşık 60 milyon dolar gelir ve 22,8 milyon dolar da kâr elde etti.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/675651/cd-projekt-red-cyberpunk-2-project-orion

• bakalım bu sefer ne kolpalayacaklar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk oyundaki gibi bir dünya hata ile çıkaracaklarsa hiç acele etmesinler.

• demekki rtx5000 süper serisini tanıtmak için kulanırlar işte

• turkelvis kullanıcısına yanıt
    Unreal Engine 5 ile yapacaklarmış oyunu, dersini almışlardır bence. Muhtemelen Witcher 4'ten sonra çıkacak.

• witcher 4 ile aralarında 4-5 sene olacağını düşünüyorum.witcher 4 2027 de çıkarsa bu oyun da 2031-2032 gibi çıkar artık

• bulduren kullanıcısına yanıt
    Mantar gibi her oyun UE5'le yapılıyor, görünüş olarak birbirine benziyor. Orijinal oyun kalmayacak böyle giderse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • grafık motorunu degıstırdıklerını hatırlıyorum. umarım ılk oyundan daha satabıl ve gorsel olarak daha muhtesem bır oyun olur.

• bekliyorum ön sipariş yapsalarda alsammm yaşasın ue5 🤩

• çıkış tarihi 2077 olur herhalde

• ratonhnhaketon R kullanıcısına yanıt
    Cd project oyunları hızlı geliştiren bir firma witcher 3ü 4 senede cyberpunkı 5 senede phantom liberty gibi ayrı bir oyun büyüklüğünde genişleme paketini 3 senede yapıp bize sundular.
    The witcher 4 çok büyük ihtimalle 2027de gelecek. Cyberpunk 2 ise 2032yi geçmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cyberpunk 2 için çok fazla beklemeyeceklerini düşünüyorum, ilk oyun 8 sene yapımı için beklettiler, herifler hayallerden gerçeğe ulaşmak için yıllarca birşeylere çalışıp durdular, oyun çıktığında alel aceleye getirildiğini ve çıkışına 2 sene kala yapımına başladıkları konuuşulmuştu ki zaten oyunu çıkışından sonra 2 sene de ancak düzelttiler..
    Phantom liberty ek paket gibi olsa da daha olgun bir hale önümüze geldiği için artık ne yapacaklarına dair kafalarında daha somut fikirler vardır diye düşünüyorum... witcher 4 'ün 2 sene sonra çıktığını düşünürsek abartılı vaatler olmazsa 2028-2029 gibi görebiliriz...

• Erellach kullanıcısına yanıt

15 sene sonra ön sipariş yaparsın bekle CD Projekt Red, Cyberpunk 2 için ön yapım sürecine geçti 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    Ne 15 senesi 3 senede phantom liberty yapılıyorsa demek ki kısa sürede de yapılabiliyormuş
    Şimdi diyeceksin map hazırdı halbuki dogtownda geçiyordu ve night citynin bir bölgesiydi
    Phantom liberty genişleme paketinden çok ayrı bir oyun gibiydi 15 ila 20 saat arası sürüyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön siparişe açılınca alır keyfime bakarım

• einhander kullanıcısına yanıt
    Evet UE5 motoruna geçtiler, bu motorun hem satış sonrası desteği çok iyi hem daha hızlı üretim sağlıyor demişlerdi.

• bulduren kullanıcısına yanıt
    Unreal Engine 5 ile yapacaklarsa o zaman bir ders daha alacaklar.

• Tam üretim dediği geliştirme aşaması sanırım. Öyleyse bu oyunu bu nesilde göremeyiz. Bir sonraki neslin oyunu olacaktır. Bence zaten CD Projekt Red'in tüm odağı Witcher oyunları olmalı. Millet bunlardan iyi bir veya birkaç Witcher oyunu bekliyor. Yemişiz Cyberpunk'ı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 30 Mayıs 2025; 16:15:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sempron 3200 kullanıcısına yanıt
    Bence Red Engine, Cyberpunk 2077 yapımında çok sorun yarattı, o yüzden bu motor üzerinden ilerleyecekler. Witcher 3'ün ilk çıkışı da çok sıkıntılıydı. Eğer iyi optimize ederlerse bir problem olmayacaktır ki bu oyun en az 5 yıl sonra çıkacak. O zamana kadar Unreal Engine 5 ne halde olacak bilemiyoruz.

• nier kullanıcısına yanıt
    🤣🤣🤣🤣 öyle deme sonra gerçek olur. zaten oyunu unutmuş olurum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.