Şimdi Ara

Cd Player seçimi yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar ; Yamaha marka kabinlerimle dinlemek üzere bir cd player almak istiyorum. Öncelikle Numark ndx 400 modelindeki cd player ile yamaha'nın arasında ses kalitesi farkı olurmu ?.
    Yamaha cd playerlardan hangisini önerirsiniz SACD bulamadığım için dinleyemem ama elimde bolca wave flac ve studio master kayıtlar var bunları cd ye yazdırıp dinlemeyi düşünüyorum. Sizce aşagıya yazdığım modellerden hangisi benim işimi görür ? ileriye dönük iyi bir cihaz almak istiyorum ama bütcede çok kısıtlı..

Yamaha CD-S 700 Silver CD Player .............................. 1319TL
    Yamaha CD-C 600 Black CD Player .................................919TL (çoklu cd player)
    Yamaha CD-S 300 Black CD Player ................................ 699TL
    PIOneER PD-D6MK2 CD PLAYER ....................................1040TL (SACD çalabiliyor)
    Numark NDX 400 SCRATCH MP3/CD/usb PLAYER .............700TL

• 700TL civarlarinda HarmanKardon HD980 var. Yanilmiyorsam Wolfson 8740 dac kullaniyor ve cok basarili bir urun. Listeye ekleyip inceleyebilirsiniz.
  • Teşekkür ederim hemen inceliyorum..
  • Ferit bey,

Eğer henüz cihaz almadıysanız size nacizane bir önerim olacak. Elimde Studio master kayıtlar var demişsiniz, bu söyleminizden anladığım 24bit/96kHZ flac veya benzeri sayısal dosyalarınız mevcut. Bu dosyaları CD'ye yazmanız mümkün değil, CD 16bit/44.1kHZ ile sınırlı bir ortamdır, illa yazdırmak istiyorsanız bunları ancak DVD Audio olarak DVD'ye yazabilirsiniz. Listenizdeki cihazlarla bunu yapabileceğinizi yapsanız bile geri okuyabileceğinizi hiç sanmıyorum.

Bu kayıtları dinlemenin en iyi yolu bilgisayarınızdaki bu müziği bir DAC vasıtasıyla analoğa çevirip daha sonra stereo amfiye göndermek. Veya tüm müziklerinizi Olive O3HD, O4HD, O6HD gibi dahili hard disk sürücüsü olan bir sunucuya yükleyip bu sunucudan dinlemek.

Saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

Ferit bey,

Eğer henüz cihaz almadıysanız size nacizane bir önerim olacak. Elimde Studio master kayıtlar var demişsiniz, bu söyleminizden anladığım 24bit/96kHZ flac veya benzeri sayısal dosyalarınız mevcut. Bu dosyaları CD'ye yazmanız mümkün değil, CD 16bit/44.1kHZ ile sınırlı bir ortamdır, illa yazdırmak istiyorsanız bunları ancak DVD Audio olarak DVD'ye yazabilirsiniz. Listenizdeki cihazlarla bunu yapabileceğinizi yapsanız bile geri okuyabileceğinizi hiç sanmıyorum.

Bu kayıtları dinlemenin en iyi yolu bilgisayarınızdaki bu müziği bir DAC vasıtasıyla analoğa çevirip daha sonra stereo amfiye göndermek. Veya tüm müziklerinizi Olive O3HD, O4HD, O6HD gibi dahili hard disk sürücüsü olan bir sunucuya yükleyip bu sunucudan dinlemek.

Saygılar

Hayır henüz cihaz almadım zaten bende cd player ve DAC arasında kararsız kaldım. Daha öncede bana arcam rDAC hakkında bilgi vermiştiniz peki bu Olive O4HD pahalı bi cihazmıdır ? sanırım içinde 2 TB dahili HDD barındırıyor üzerindede 4.3'' lcd ekranı, cd okuyucusu falan var.. acaba olive 4hd için pm fiyat verebilirmisiniz ?

• Ferit bey,

Fiyatı gönderdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taşkın_ATRA

Ferit bey,

Saygılar

+1
    24/96 kayıtlar çok hızlı artıyor ve yakında standart olur 16/44.1 ile olan farkı en ucuz dac ile bile hissedebiliyorsunuz.
    Tavsiyem CDPlayer yerine kalitesine güvendiğiniz bir dvd player ve harici DAC kullanmanız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.