Şimdi Ara

CD/DVD yazıcı diski taşıma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bir gün CD yazmak istemiştim, CD içinde güm diye patladıktan sonra temizlesem bile sürekli tepsi dışarı çıkıyordu ve asla içeride kalmıyordu. Bu problemi tesadüfen şöyle çözdüm:
    Bir disk tepsiye yerleştirilip kapı kapandığında içindeki lazer ve motor platformunun kalkıp diski havaya kaldırması gerekir ki disk havada kalsın. sürücünün üstündeki yuvarlak parça ise diski üstten tutarak kaçmasını önler.
    Çarklar ile platform hareket eder. Çarklar sıkıştığı için hareket edemiyor ve platform hareket etmeyince tepsi çıkıyor.
    Tepsi tamamen içeri girdiğinde çarklar tepsiyi kitler ve platform yukarı çıkar. oysaki ben ilk açtığımda gayet kitlenmeden tepsi hareket ediyordu. platformu elimle kaldırınca tepsinin çıkmadığını farkettim ve böylece nedeni bulmuş oldum.
    FAKAT bir problem daha vaar...
    Genelde platform tamamen kalkmıyor ve motor disk varken dönünce ÇIZZZZZZZZZZZZZZZZ diski kaldıramadığı için Ç İ Z İ Y O R.
    Sürücünün ön kapağını kaldırınca çarkları önde erişilebilir olduğu için kullanırken her defa çarkı sona kadar çevirebilirim ama denemek istemedim çünkü 2. bir vaka olmasın istiyorum. Sorun çözülebilir ise yardımcı olursanız ne mutlu bana.
    Okuyup zamanınızı (ayırdığınız) için teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.