Şimdi Ara

CCD PROBLEMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ricoh ta CCD problem açıklaması yapan markalar kervanına katıldı. Sadece belli modellerinde ve kimi çekim modlarında rastlanan CCD kaynaklı probleminin ücretsiz servis hizmeti verilerek giderileceği açıklaması da yapıldı. Etki altındaki modeller:

Caplio RR30
    Caplio 300G
    Caplio G3/G3 model M/G3 model S/ProG3
    Caplio G4/G4 wide
    Caplio 400G wide
    Caplio RX

haber kaynağı:
    http://www.diginorm.com.tr/haberler/haber_detay.asp?sirano=279

aynı problem, OLYMPUS, KONİCA ve FUJİFİLM marka makinalarda da varmış?
    acaba gerçekten nedir bu problem, yaşayanlar varmı, bende caplio rx var bazen otomatik fokuslama yapamıyor, galiba ışık yetersiz olduğunda daha çok yapıyor...
    ne yapacağız arkadaşlar, servise giden var mı, sevisi kim acaba bunların?

• http://www.ricoh.com/r_dc/info/ccd/
    ricohun sitesinden şu açıklamayı buldum, ingilizcesi yardım etsin lütfen, bu haber o haberle aynı mı?

Thank you for your support and patronage of Ricoh products.
    With an investigation on the image sensor device, or CCD, it has recently come to our attention that a limited number of the products below (Applicable Products) that incorporate CCD of specific production lots may exhibit the following condition:

When the product is used in camera mode, the LCD panel exhibits either a distorted image or no image.

We have determined that this condition occurs only in a limited number of units, but may be accelerated if the units are exposed to high temperature and humidity environments.

In an effort to ensure customer satisfaction, Ricoh has elected to offer a free out of warranty repair to the owners of applicable products exhibiting this problem with the CCD.

Thank you for your understanding of this situation.

Sincerely,

• özetle durum bu:

Ricoh ürünlerini kullandığınız için teşekkür ederiz.

Algılayıcı sensor veya CCD üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda, aşağıda sayılan belli ürünlerin şu durumla karşı karşıya kalabileceğini farkettik.

Ürün, kamera çekim modunda kullanıldığında lcd ekrandaki görüntüde bozulmalar olabilir veya hiç görüntü oluşmayabilir.

Bu durumun sadece sınırlı sayıda üründe meydana geldiğini belirledik, ancak ürünler yüksek sıcaklığa ya da aşırı neme maruz kalırsa bu sorunun görülme sıklığı artabilir.

Müşteri memnuniyetini sağlamak için Ricoh, CCD sorunu olan ürünleri ücretsiz olarak tamir etme kararı almıştır.

Anlayışınız için teşekkür ederiz...

Saygılarımızla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perspective -- 20 Ekim 2005, 16:59:11 >
  • teşekkürler kardeş, bunu haber yapan sitemiz neden durmu yuvarlamaış anlamadım, açıkça yazsa olayın kamera modunda iken lcd problemi olduğunu, kullanıcılarda aydınlanmış olur, benim makinada yok öyle bir problem, en azından şimdilik...
  • valla bu hataları nasıl yaparlar anlamam hiç
  • ccd di sorunları her markada sıklıkla olabiliyor,

bunun nedeni yazıldığı gibi sıcak ve nemli ortama maruz kalmak ccd hücrelerine çok ince tellerle kaynak yapılmıştır.. bunlar yoğun sıcakta atabiliyor...

benim nacizane önerimse, kameranızı yüksek sıcak ortamlarda ısınabilecek herhangi bir şeyin içine koymayın çantasının içinde dursun misal arabaların torpido gözlerine kesinlikle koymayın bu tip sorunlara çok sık karşılaşılıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çözünürlük Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.