Şimdi Ara

CCD kameralar DVR KARTA max.kaç metreden görüntü verir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CCD kameralar ve DOME kameralar ,DVR KARTA maximum kaç metreden sorunsuz görüntü verir. ben 100 mt yada üstüne kamera bağlamak istiyorum.
    1* max kaç metrden kaypsız görüntü alırım.
    2* normal uyduda kullanığım RG6 kablo kullnsam olurmu bağlantı için 3*normal BAĞLANTI SOKETİ kullanabilirmiyim.?
    4* dome kameraları dış ortama bağlayıp üstüne büyük tencere kapagına benzer fiber vs malzemeile kapatıp direk yağışdan falan korusam. bu şekilde kullanılabilirmi.
    5* sistemi 6 ccd kamera ,2 dome kamera, iki tane de 4 girişli drv kart
    ie oluşuracam. pc yada tvden görüntü alacam.

bu konu hakkında bilgisi olanvarsa, kurulum hakkında bilgi almak isterim şimdiden teşekürler

aşagıda almak istediğim kamera türlerinin linkleri....
    verdiğim linkler şimdi açılıyor.
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1259752tek kart ucuzu
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1405829 ccd tek
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1392687 dome set.

http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1410132 dome

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitachi30 -- 23 Ocak 2006 22:46:57 >

• güvemlik kameraları konusunda bu sitede kimsenin bilgisi yok galiba.
    yada henüz bana ulaşamadılar.....

BUKONUDA HER TÜRLÜ BİLGİYE İHTİYACIM VAR Kİ, ÖNCELİKLE TUKARDA SORDUKLARIMA CEVAP...
    bekliyorum,,,,,
  • Selamlar.
    1. Tavsiye edileni 100-200m arasıdır. Bu mesafe kameradan kameraya değiştiği gibi , video sinyalini girdiğiniz cihaza göre de değişebilir. Şöyle ki... Şayet cihazın girişindeki empedansı 75Ohm/açıkdevre yapabilecek bir anahtar varsa ( ister mekanik , ister yazılım ile kontrol edilebilen ! ) bu mesafeyi arttırabilirsiniz.
    2. RG59 kullanılabileceği gibi kaybı daha az olan RG6-U6 kablosunun kullanılmasını daha ziyade tavsiye ederim.
    3. Normal bağlantı soketinden kastettiğiniz şayet F konnektör ise bu mümkün değil. Kalitelilerinden BNC konnektörler kullanılmalı.
    4. Şayet harici tip dome kameralar değil ise bir Housing içerisine almanız gerekecektir. Şayet deiğiniz şekilde tam korunamayacak olursa , kameranın içi bir göl haline dönüşebilir ilk kış sonunda. Ayrıca fiber benzeri bir madde ile korusanız bile alt kısımdan rüzgarın savuracağı tüm sular kameranın önce neme maruz kalan bağlantı soketlerini ve daha sonra içindeki metal kısımları çürütecektir.
    5. Bu konuda hiç çalışmadığımdan yazacaklarım tecrübe edilmemiştir... Ancak bildiğim kadarı ile bir DVR kartı için bile epey kalın bir makine gerekiyor. HDD yi çok büyük seçmeniz gerekiyor ve mümkün ise programında bir süreden önceki kayıtları silme fonksiyonunun olup-olmadığını kesin öğrenin. Son çalıştığım firmada olan bu tür sistemdeki eski kayıtları manual olarak silmek zorunluluğu vardı ve epey de zahmetli olduğunu söylüyordu arkadaşlarım. Bir de fps/frame per second miktarını araştırmanızı öneririm. Aksi halde real-time/gerçek zamanlı bir kayıt yapabilmeniz zor. Tabii ki standart bir Time-Lapse/belli aralıklarla kayıt yapan güvenlik kayıt sistemleri gibi parça-parça bir kayıt işimi görecektir diyorsanız başka...
    NOT: Şayet bir kameranın görünyüsünü mesela 300-500m veya daha uzak bir mesafeye taşımakta sorun yaşarsanız , video buffer/ video kuvvetlendiricisi denen aletler de alarm-güvenlik işleri yapan yerlerde bulunur. Çok da aşırı teferruatlı olmayan bu devreleri ( ki basitleri 2 transistör ile ve biraz daha kalitelileri entegreli olabilir !!! ) kendiniz de yapabilirsiniz. Buradaki tek sorununuz sanırım bu devreyi koyacağınız bir kutu uydurmanız ve bunun beslemesi için regüleli güzel bir adaptör bulmanız gerekmesi ki tek kutuda ikisini birden ayarlarsanız daha mantıklı olacaktır.
    ..... Verdiğiniz linkleri açamadığımdan şimdilik yazabileceklerim bunlardan ibaret.
    Saygılar.

• merhaba
    öncelikle şunu bilmelisinki cctv sistemlerde en önemli unsur dvr kartının kalitesidir
    linkleri bende açamadım ama şunu belirtiyim ben şu anda en ucuzundan 4lü dvr kartı 53 ytlye
    temin ediyorum 25frame/sn ve kalitesi çok fena sayılmaz. bu kartla 230 metre uzağa kamera koyanı duydum ve sorun olmadıgını söyledi.bende 75-80 metre arası kablolama yaptım sorun yoktu.100 metreden fazla kablolomada sorun olmaz ama ek yaparsan çok temiz bir bağlantı yapman gerekir.rg6 kabloda olur ama cctv kablo bu iş için en uygun olanıdır(içinden gerilim ve mikrafon kablosuda geçer). dvr kartlarda BNC soket kullanılır bunuda aldığın yerden temin edebilirsin. dış ortamlarda dome değil ccd kamera kullanman gerekir ve bunun için dış ortam muhafazası.bunların hepsini en ucuza dudulluda pcc diye bi firmadan temin edebilirsin.
    işte linki bu
    www.pcc.com.tr
    şimdiden kolay gelsin..

• iki arkdaşa teşekür ederim . çok şey öğrenmemi sağladınız.
    birkaç daha sorum var.
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1362836
    bu linnkdeki teksiz aktarıcılar işimi görürmü ? birz pahalı olsada kablo sıkıntısını ortadan kaldıracaktır. bu telsiz cihazının çıkışını dvr ye bağlicam değilmi?.
    alacagım kart 50 fps olacak ama 35 likde 30 ytl
    http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=1306353 (35 FPS KAYIT HIZI(SANİYEDE 35 HARAKET) linki.

ben aslında dış ortamda ses olmasada olur düşüncesi ile tek kablo ile (rg6 )bağlantı düşünüyorum. beslemesiyakın biryerden ,0,75 kordon kablo ile prizden olur.
    iç mekanda 2 kamera 2* 40 mt civarı cctv kablo kullanırım.

BNC soket ler basit elektronikçilerden aldıklarım olmaz diyorsunuz değilmi,?
    BNC soket ve cctv kablo fiatı nedir? (yaklaşıkda olur) netten biraz araştırdım bulamadım.
    HDD neydi neyi ifade eder ? yaklaşık kaç degerinde olmalı?
    fazla nette kalamadığımdan söylediklerinizi araştırmaya fırsatım olmadı buğun.
    linklerini verdiğim ürünleri bana inceleyip fikirlerinizi söylermisiniz. başka urunlerden link de verebilirsiniz.

• o link eğer açık alanda 200 metreyi geçerse şaşarım... Piyasada olanlar 100 metreyi zor buluyor antenler birbirini gördüğünde bile ve frekans kararlılıkları da oldukça şüpheli. incelediklerim çok baş ağrıtacak tiplerdi. Ama bu arkadaş piyasadakilerden değildir diyor ???
    50fps / 4 = 12.5 kare/saniye kamera başına denk gelir , DİKKATİNİZE !!!
    HDD ne kadar büyük olursa o kadar uzun süreli kayıt yapabilirsiniz. Aksi de geçerli tabii ki.
    Piyasanın bir zamanlar en kalitelisi olan CCTV kablolarında dahi ( ithal markalar mesela Belden gibi istisna olmak kaydı ile ! ) kayıplar gerçekten çok fazla. Bence yine de siz RG6-U6 tarzı bir kablo kullanın. Fiyatlar o kadar esnek olabilir ki kablo olayında anlamak mümkün değildir. bazen liste fiyatlarına %50-60 lara bile varan iskontolar uygulanmakta. Bu yüzden pazarlık etmelisiniz liste fiyatları üzerinden. BNC ler ise elektronik malzemecilerde bulunabilecek kaliteli birşeyler olursa başınız ağrımaz. Alüminyum gibi bir kaplaması bulunan tiplerin iç delikleri çabuk genişler ve kablo zırhını sıkıştırmaya yarayan bileziğe mümkünse kabloyu lehimlemediğinizde oksitlenir ve bu 2 sebep iletimin zayıflamasına neden olur zamanla.
    Saygılar.

• untayk arkadaşım:
    o zaman telsiz iletiminide sildik sistemimizden... :)
    rg6 kabloyu tanıdık yerlerden alırım fiatlarını az cok biliyorum. kurulumda elimdeki rg 59 ları dencem önce zaten. cctv kablo fiatı hakkında hiçbir fikrim yok metresi 1ytl mi? 10 ytl mi? yaklaşık nedir? maliyeti hesaplamaya çalışıyorumda

rg6 kullandığımda ses için 2. bir kablodaha çekçem gerekeçek. cctv olunca tek kablo ile iş bitecek. buda maliyeti etkiliyor. (artık goruntu iletim kalitesini ayriyeten zaten deneyecegim kurulum yerinde.)

nette en fazla (yanlış hatırlamıyorsam) 50fps gordüm bu benim işimi görmez mi
    shopparrr kalitesi fena sayılmaz demiş. nedersin ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Video Kamera ve Işık Arıyorum
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.