Şimdi Ara

CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlerde satarım satarken sorun çıkmasın diye motosikletimi boyamak için Plasti dip i tercih ettim, Yeşil rengi sevdiğim için de neon yeşil ile boyayayım dedim ancak motosikletim siyah olduğu için ruhsatta sorun çıkmasın felan derken sadece bir kaç küçük dokunuş yaptım,

    Önce Kaplama, Kaplama malzemesinde 9-10 tl ye satılan kaplama folyoları mevcut, bunlardan uzak durun :) sonradan onları söküp pahalısını alıp yapmak zorunda kalıyorsunuz (Tecrübe ile sabit), Ucuz folyolar da yapışma sorunu yaşayabilirsiniz, (Karbon kaplamalarımda yaşadım ve gidip 40 tl verip 1 metre kare alıp yeniden kaplamak zorunda kaldım.)
    Folyo kaplama yaparken Almanız gereken bir kaç malzemeden bahsedeyim, Tabi folyo kaplama deyip geçmeyin..

    1. Folyo :)
    2. Isı tabancası (şart)
    3. Kanal yapışkanı (yapıştırıcı bir malzeme 100 gr 25-30 tl felan. tabi 3m alıcam ben kalite kullanırım derseniz 1 litre var 80 euro civarı. Küçüğünü ulamadım ve reklamcılarda vermiyor malzemeyi, çöpe atar genede size parayla vermezler :) )
    4. Spatula (Normal bir spatula değil plastik ve bir ucunda bezimsi bir malzeme var her yanı plastik olanla iş yapamazsınız )
    5. Maket bıçağı (İğne) hemen gerilmeyin o folyo hava yapacak ve siz bu havaları folyoyu sökmeden çıkartabilmek için iğneyle felan deleceksiniz korkmayın bu normal bir prosedür
    6. Sabır. Sabrınız yoksa folyo kaplamayı denemeyin verin parasını işi bilen usta yapsın.


    ..:: Reklamcı ile imtihan ::..
    Motorun üzerine yapılacak sticker vb kendim çize bildiğim için gayet şık Stickerlar çizdim Tabi sonuç hüsran :) 15 tl ye satılan stickerler dan alın arkadaş gidip reklamcı ile iş yapmaya çalışmayın olmuyor, beyazı beyaz değil içinde nokta nokta renkler var, demeyin pimpirikli biri değilim normalde 20 tl lik şeye 50 tl verince daha iyi bir şey bekliyor insan. BMW aldın Hacı murat verdiler ne dersin :) aynı durum işte.. Yada işi cidden iyi bilen birine gidin..


    ..:: Plasti Dip ile imtihan, ::..

    Gelelim asıl konuya Plasti dip alıp motorunu boyamayı düşünen arkadaşlar hiç girmesinler Siyah rengi alınıp kullanılabilir o konuda kesinlikle almayın diyemem, ancak çok dayanıklı bir boya değil bilginize, hemen atı veriyor kendini (nasıl jant boyası olarak kullanıyor millet anlayabilmiş değilim) asıl olay yeşilinde ve beyazında, boyanın doğası gereği ince bir boya değil anladığım kadarıyla ve o reklamlarda sunulan resimlerdeki gibi düz bir renk elde etmek (belki profesyonel tabanca ile mümkündür ancak ben normal spreyini kullandığım için bilemiyorum.) imkansız renk nokta nokta ve itici oluyor.

    ..:: Sonuç ::..
    - 2 adet neon yeşil ve 1 adet beyaz plasti dip alınıp uygulandı ve sökülmeyi bekliyor, onuda geçtim belli yerlerde siyah rengin üzerine uyguladığım için o kısımları da berbat etmiş halde..
    yaklaşık 120 tl ve 1 gün çöp.. Çok alengirli renklere girmeyecekseniz şekilli yapmayacaksanız yani düz siyaha boyayacaksanız ve ben 1 yıl kullanır vaz geçerim derseniz Plasti Dip siyahı uygulanabilir 1 yıla sökülüp atılır..

    - Olmadı arkadaş, bilgisayarda çizdim güzel duruyordu ama uygulamaya gelince türlü sebepelrden ötürü KULLANICI HATASI, HATALI UYGULAMA gibi sebeplere takıldım..

    Resimlerle kalanı size bırakıyorum alır yaparım derseniz neyle karşılaşabileceğinizi görün isterim. ilk başlandığında andan itibaren fotoğraflar mevcut.


    ..:: Bonus::..

    Almayın kullanmayın boşa paranızı harcamayın, Gidin adam gibi bir kaplamacıya yada alın elinize kaplama malzemesini kendiniz kaplayın, yada boş verin motorunuzla gazlayın gezin arada bir sticker alıp yapıştırın..
     CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..)







  • Eline sağlık ama çok kötü olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecarpar kullanıcısına yanıt
    dostum kusura bakma ama gerçekten kötü olmuş...
  • Artık kimse almaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorum kötü oldu berbat oldu...
    Arka kısımda iki farklı kutudan çıkan Plasti Dip boya kullandım, ayaklıklar ve arka Çamurluk için... İkiside berbat...
    benden değil bu berbatlık boyadan, maskeyi ben sökemedim ona tamam, ama boyada berbat be kardeşim pütür pütür kendi içinde ton farklılıkları var.. bende zaten sonucu görün plasti dip ile boyamak istiyorsanız diye paylaştım..
    Boyayıda yılların boyacısı attı hani kendim de atmadım..

    Sökücem artık yeşili siyahıda bir şekilde halledicem, mat siyahken iyiydi gene..
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Evet ortaya ancak bu çıkabildi olması gerekende bu bak bu boyanın derdi ne dediğimde bana yolladıkları fotoğraf bu sen atamamışsın dediler :) Ve bu berbat hale getirmek için 200 tl den fazla para harcadım nasıl ?
    50 tl jantları söktürdüm, 210 tl boyalara verdim... Bütün karenaj (grenaj) sökmek ve geri takmak üstüne maskeleme ve boya içinde 2 şer gün harcadım..

    Almayın işte Plasti dip karşınıza bu çıkacak, ben ettim siz eylemeyin Siyah bıraksam çok iyiydi..

    NOT: Resimlerdeki arabaya Profesyonel tabanca ile atmışlar bu arada boyayı, benim kullandıklarım Orjinal Plasti Dİp sprey boyaydı...


     CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..) CBR 250 R ' ın Yeni görüntüsü (Plasti Dip ile imtihan..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecarpar -- 22 Aralık 2015; 17:33:51 >




  • Olmamış.
  • dostum olmamış . masraftan kaçayım derken daha çok masraf yapacaksın ...
  • Honda gorse elinden alir parani iade eder
  • geçmiş olsun, emek, zaman ve paranı harcamışsın ama hayal ettiğin gibi olmamış.
  • Elinize emeğinize sağlık. Bizleri bilgilendirdiğin için teşekkürler kardeş. Ben zaten daha iyi boyanacağına ihtimal vermiyorum. Zaten yılların boyacısı bu halde ancak boyayabilmiş.
    Arkadaşım almıştı plastidip boya, onda görmüştüm. Plastidip tamamen hayal kırıklığıdır bence. Reklamlarda nasıl yapıyolar ediyolar bilmem. O reklamlarla dünyanın boyasını sattılar millete.
    Sanırım her plastidip boya astar istiyor. Aşağıdaki videoda çok temiz bi plastidip işlemi yapıyorlar. Ama öncesinde astar var. Sanırım astarda üzerine atılan boyayı tutma gibi bi özellik var.

    https://youtu.be/G6IDHH8j4GU?t=1058



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesmeyut -- 22 Aralık 2015; 22:29:38 >
  • mesmeyut kullanıcısına yanıt
    İşte sorun burada, Belki o elinde bulunan arkasında kompresör takılı, özel uçlu hava ve boya karışımını ayarlayabildiği ve tabancanın ucundan çıkacak olan Boya kalınlığı ayarlanabilir Profesyonel takımlarla bu işlem kesinlikle yapılır, yapılamaz demiyorum.

    ancak Sprey boya ile bu işlem ancak bu kadar olabiliyor, 2 tane neon yeşil ve bir tane beyaz harcadım aslına bakarsan siyah renkte de durum aynısı ama siyah kendini bu kadar pürüzlü göstermiyor ancak eline bir bez alır da silmeye kalkışırsan pürüzler anlaşılılıyor,
    Satıcıyla birebir konuşmamda Sen bu bana yolladığın malzemeyle boyayı bana yolladığın resimdeki gibi at Motoru sana veririm ama olduda atamazsan sen ne yapacaksın bu durumda? Cevap elbetteki yok

    Gereksiz atraksiyona girmeyin arkadaş, Siyah atacaksanız tamam alın atın kalın atın sökerken sorun çıkartmasın size ama renk olayına kesinlikle girmeyin sonuç ortada işte




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TITAN291

    geçmiş olsun, emek, zaman ve paranı harcamışsın ama hayal ettiğin gibi olmamış.


    quote:

    Orijinalden alıntı: IRau
    Honda gorse elinden alir parani iade eder
    .

    quote:

    Orijinalden alıntı:crosser
    dostum olmamış . masraftan kaçayım derken daha çok masraf yapacaksın ...

    .
    TITAN291
    sağol, hayal ettiğim gibi olmama sebebi boyanın azizliği. YOksa bu tip modifiyeler gördüm çokta güzel duruyor hani kendi kafamdan uydurmadım bu görüntüyü..

    IRau
    Geri almaz be yakarlar motoru neyseki boya Plasti dip biraz uğraştırdı ama söküldü.. Artık almazlar demi

    crosser
    Biliyorum olmadı Masraftanda kaçmadımki kardeşim kaçsam tamam, al bu boyayı şöyle kullandın mı tamamdır dediler aldık, Orjinal aldım hemde hani 25 tl ye satılan bir marka var ondan da almadımki.. neon yeşil çatladı patladı hatta bir kısmı kendiliğinden söküldü, Plasti dip denen boya maskeleme ile uygulamasında sorun çıkarttı, zaten maskeleri de sökmesi dert oldu.. Neyse dediğim gibi söktüm yeşilleri.. Mat siyah olarak yola devam.

    Arkadaşlar yanlış anlayanlar var şunu belirtmek isterim,

    Olay motorun olmuş yada olmamış olması değil konuyu açmamdaki asıl amaç, Plasti dip i kendiniz uygularsanız karşınıza çıkabilecek şeylerden birini sizlere göstere bilmekti, Ha gider profesyonel malzeme ile atarsanız bilemem ama Sprey boya olarak satılan beyaz ve yeşili alır da kendiniz uygularsanız karşılaşacağınız şeyin çok farklı olacağını sanmıyorum.




  • Son olarak.
    Plasti dip nasıldır diye soracak olursanız:
    Plasti dip hiç bir işe yaramaz bir boya jantlarda bıraktığım plasti dip biraz önce zincir ve balata temizliği esnasında bir tuhaf oldu söküldü döküldü kabardı ve tekerler berbat durumda gece gece uzamasın diye bıraktım..
    Ne kullandım ?
    Doğal olarak motosikletimin zincirini zincir temizleme spreyi ile siliyorum bu tip bir durumu tahmin ettiğim için tekerleri komple çöp poşeti ile kapadım ve koli bantı ilede bantladım ancak her nasılsa o balata spreyi buharlaşırken poşetin içine bir miktar sızmış olcakki plasti dip berbat oldu..

    DERSENİZKİ ABİ NEDEN OTURUP GECE GECE BUNU YAZIYORSUN AMACIM KARALAMA DEĞİL PLASTİ DİP KULLANAN KİMSE BİR YERLERE SONRASI İLE İLGİLİ TEK BİR SATIR YAZMAMIŞ VE PLASTİ DİP UYGULAMAYI DÜŞÜNENLERİN AKLINDA SORULAR VAR..

    Kullanmayın kullanırsanız da,
    Benzin,mazot,Tiner, wd40 , balata spreyi, zincir temizleme spreyi, zincir yağı...
    hatta su ve sabun hariç hiç birşey değdirmeyin boya anında kabarıyor...




  • mesmeyut kullanıcısına yanıt
    Aradan o kadar zaman geçmiş..
    astar da olsa boya mükemmelde göründe boyanın üstüne su ve sabun hariç hiç bir şey değdirmemek gerekiyor..
    balata spreyi boyayı berbat etti. Depo nun üzerine her benzin alırken damlayan benzinler delik deşik ettti..
    Yok bu boya hiç bir iş için kullanılmaz..

    Haa amaa Allah var kolay sökülüyor..
  • Valla o görünümüyle çok bile tutmuşsun boyayı hocam :) Sayende plastidip boyanın nasıl bişey oldugunu öğrenmiş olduk. Hakkını helal et
  • iyi de hocam bu tip efekt renklerin uygulanmasından önce plasti dip'in astarının kullanılması gerekiyor. resmi sitesinde yazıyor bu bilgi.
    Üründe bir kabahat yok bence, uygulama talimatı yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işçilik ince ayar olmamış. onları da yapabilseydin güzel olurmuş bea.
  • Hocam geçmiş olsun öncelikle,

    Ancak görsellerden anlaşıldığı kadarı ile siz zaten Plasti Dip'i doğru şekilde uygulamamışsınız. Plasti Dip doğru şekilde uygulandığında mükemmel sonuç veriyor. Bu ürün 1972 yılından beri var. Türkiye hariç tüm dünyanın kullandığı bir ürün. Türkiye'de yeni yeni tanınıyor. İlk kez kullanan birisi doğru şekilde uygulayamayabilir. Bunda sorun yok zaten.

    (http://www.plastidip.com/about_us.php) Buradan da kontrol edebilirsiniz.

    Ben bu ürünle onlarca jant, ayna kapağı, pc donanım parçaları vs kapladım. En ufak bir problem yaşamadım.

    Şimdi efekt renkler uygulanırken altına beyaz renk plasti dip atılması gerekiyor. Floresan renkler gücünü kuvvetini alttaki beyaz zeminden alır. Ayrıca uygularken çok iyi şekilde çalkalamak gerekiyor. Siz ürünü çok pütürlü düşürmüşsünüz. Hemen o anda işlemi durdurup yetkili bir bayi veya plasti-dip.com adresinden teknik destek almalıydınız. En kötü şartlarda numaramı vereyim ben bile uygulama sırasında bilgi verebilirim.

    Bir de sökülmeme problemi diye bir şehir efsanesi var. Aslında şöyle bu durum. Bir takım jant için 3-4 sprey gerekiyor. Adam 3 sprey alıp 1 buçuk spreyle kaplıyor. Geri kalanı başka yerlerde kullanıyor. Yalan yok kaplanıyor zaten ancak sadece doğru kata ulaşılamıyor. Bu sefer malzeme ince olduğu için parça parça kopuyor. Tam hakkını verse malzemeyi doğru kullansa zaten bir jantın üstünden tek seferde sökebilecek ama işte maalesef durum bu.

    Ondan sonra sökülemiyor diye forumlara konu açıyor. Ancak bilmiyor ki üründe kabahat yok. Sorun uygulanma şeklinde. Bu o kadar net bir durum ki tartışmaya bile açık değil. Plasti Dip ile sorun yaşayan arkadaşlara ciddi anlamda destek verebilirim.

    Bir de ürünü uygulayan kişinin profesyonel boyacı olması bir şeyi değiştirmez. Araç boyacısı atar geçer boyasını. Bu ürün kat kat uygulanır. 5 kat 6 kat. her kat arasında beklenen süre önemlidir. Ürünün doğru şekilde doğru sürede çalkalanması vs vs. Tamam oto boyacısı maskeleme işini doğru yapar, tabancayı doğru tutar belki ama uygulama sistemini bilmiyorsa yine sonuçta tatmin edici bir iş çıkaramaz. Bu ürün zaten tam tersi normal vatandaş atabilsin diye var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artscraft -- 28 Mayıs 2016; 23:47:13 >




  • artscraft A kullanıcısına yanıt
    Benim lafım yapmadığım için tabanca ile atılana değil öncelikle bu konuda anlaşalım, ben Sprey boya olarak aldım, işçilikte de sorun yok gerzek ve boya yapmayı bilmeyen insanlar değiliz hani duvara iki sprey sıkıp ustayız diyenlerden değiliz, tek kat ta atmaya çalışmadık, nasıl atılacak dendiyse o şekilde atıldı, hatta kalan yerlerden sökerken hiç sorun yaşamadım, kaplama folyosu nasıl sökülüyor ise aynı şekilde kopmadan kolayca söküldü kalanlar..
    Her türlü bunu satan kişi yada uygulayan kişi olduğunuz belli ve hatayı bunu uygulayan bizde bulmanızda normal, ama her türlü Plasti dip işe yaramaz bir boya.. O kadar para etmez işin doğrusu..

    ayrıca sökmek hiçte zor değil istediğin kadar ince at plasti dip i
    benzin dök üstüne bak neler yaşanıyor izle şamatayı :) yada daha güzeli balata temizleme spreyi ile balataları temizlerken boyaya sızdır biraz,
    motosiklet kullanıyorsan zincir temizleme spreyi daha iyi söküyor, ama en iyiside balata spreyi idi tanziki ile öyle güzel söktüki anlatamam..
    Yahu wd40 bile söküyor.. ama ben kalın çok girintili yerlerde sentetik tiner kullanıp üstüne kalan ince kısımları için balata spreyi kullandım.. hiç sorun olmadı neyseki, sökücüye de gerek kalmadı..

    Bu arada çok merak ettim, janta uyguladıktan sonra balata spreyinden nasıl korudunuz plasti dip i ? balata spreyi üzerine döküldüğünde silersen plasti dip te geliyor silmeyip bıraksan akan yerler ortada bir yerde toplanıp kenarları açılıyor felan hani..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.