Şimdi Ara

CbR 1000 R mı YZF R1 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: NovariX

Konu eski biraz ama belki bazı arkadaşların işine yarar; bencede Yamaha R1

Hortlak varrr...
    Bence bmc
  • o ikisi arasından tabi ki r1, honda racing sınıfında sadece italyan motorlarıyla aynı sınıfta kalmıştır geri kalan 3 markadan da suzuki her zaman lider çıkmıştır, ha diceksiniz motoGP de honda yamaha hep birinci diye fln ama onlar özel üretim konsept motorlarıdır,fabrika çıkışı motorların yarıştığı superbike yarışlarını izlerseniz suzuki lerin üstünlüğüne şahit olabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Stradale

o ikisi arasından tabi ki r1, honda racing sınıfında sadece italyan motorlarıyla aynı sınıfta kalmıştır geri kalan 3 markadan da suzuki her zaman lider çıkmıştır, ha diceksiniz motoGP de honda yamaha hep birinci diye fln ama onlar özel üretim konsept motorlarıdır,fabrika çıkışı motorların yarıştığı superbike yarışlarını izlerseniz suzuki lerin üstünlüğüne şahit olabilirsiniz

Bu yorumunuzla konuyla ne kadar alakalı olduğunuzu öğrenmiş olduk..
    Bir kere italyan motorlar dediğiniz ducati,agusta,aprilia gibi motorlar racing sınıfının lideridir ve japonlardan kat be kat kalitelidir ve daha iyidir,ayrıca hondayı kötü olarak bu sınıf içerisine almanızı sizin açınızdan kötü gibi görünsede aslında honda italyan kategorisine girecek kadar yeterli değil..
    Bir noktada size katılıyorum pistte yarışan markaların başarısını firmaların ürettiği stock modeller üzerine mal etmek doğru değildir hangisi daha iyi sorusuna ise yanıt vermek çok zordur ki 4 japonun birbirine performans olarak saniyelik farkları vardır , görünüm olarak görecelidir kesin bir yargıya varılamaz,kalite olarak hepsi birbirine eşdeğer teknik veriler hepsinde eşdeğer görünsede yapılan kullanıcı tercihleri sonucunda honda bu sınıfta başta avrupa olmak üzere ülkemizde ve birçok kıta ve ülkede satış rakamlarında lider görünmektedir bu en iyi olduğuna yanıtmıdır ? Hayır değildir en çok satılan en iyi demek değildir ki öyle olsaydı çin malları en iyisi saymak zorunda kalırdık ...

• cbr 1000
  • bu karşılaştırmaların galibi her sene değişiyor.
    ancak bilinen bir gerçek varki, italyan markalarını japonlarla aynı kefede inceleyemeyiz.
    onlar 1-2 gömlek üstündür.
    japonların kendi arasındaki kapışmalarda da bir sene Kawasaki en iyidir, sonraki sene Suzuki, sonra Honda yada Yamaha!..
    yani öyle aman aman farklar yok aralarında.

burada seçim yapılacaksa kişisel zevklere göre görsellik ve yine kişiye uygun teknolojik fonksyonlar göz önünde bulundurulur.
    Mesela bu sene Suzuki GSX1000R bu kategoride favorim benim. Tipi harika, üstelik 3 modlu çalışma prensibiyle şehir içinde ekonomik yakıt tüketimi sağlayabiliyor. Uzun yoldada normal moda getirerek 280+ km/h hızlara ulaşabilirsiniz..
  • walla benım hayalımde r1 var ama motor tecrubem mobıletten ılerıye gecmemıstır ama almayı dusunuyorum arkadaslar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ř€ẄoL£Я

bu arada tecrübesiz (kanuni turbo sport gxl kullanıyom hayabusanın yanında sinek kalır) 1000 lik degil 1300 lük kullanmıştım bişeyde olmadı ama tabi 2 dakka arkadaşın motor 2008 modeldi ama bana yaramaz bu 240 kilo kuru ağarlık

neyse tecrübesiz 1000 degil 1300 kullanımış adamım seneye a2 sınavına girecem başlarız 600 lükle filan

Dalga geçiyorsun farzediyorum 600 lükle başlamak konusunda.Evet evet,dalga geçiyor olmalısın çünkü akıllı adamın yapacağı iş değil,malum.

Dostum benden sana bir tavsiye.

Hangi motoru alırsan al son hızını en az bir kere görürsün.

600 lük en dandik güncel chopper bile 160-180 yapar.

Racing bir 600 ün en kötüsü 250-260 görür.Tabi meşhur Honda-Suzuki-Kawasaki-Yamaha dan bahsediyorum.

250km/s bir kazadan sağ çıkma olasılığın ne?Bence sıfır.

Arkadaşlar,ikinci el sitelerinde 3400-3500 km de satılan kaç motor vardır biliyor musunuz?

Hevesli gençler alıp vuruyorlar kendileri kurtulduğuna şükredip lanet ediyorlar motora sonra bırakıyorlar.

Arkadaşım,tecrübesizsin motor konusunda.Motora alışmak için kendine yapabileceğin en büyük iyilik bunu kabul etmek olur.

Ben yaklaşık 5000-6000km YBR125 kullanıcısıyım.Arabam da var,vites kavramına da son derece alışkınım.Fakat ver şu anda altıma bırak 1000cc yi,CBR600 ü,tedirgin hissediyorum,ki zira R6 nın sadece üstünde durmak bile motorun neye benzediğini gösteren bir şey.

600 deyip küçümsediğin,başlangıç makinesi dediğin aletlerden Yamaha R6,300km/s görebilen bir motor.

Ayrıca sen bir de Supersport motorla başlayacağım diyorsun ki bu hepten büyük risk.

Tamam,supersport ların havası ayrı,belki karizmanı da düşünüyorsun,ama kendini de düşün biraz.

Elbette hangi motoru alırsan al 5000-10000km gittikten sonra alışacaksın.Ama sorun o kilometreyi kazasız gidebilmek.Zira o başlarım dediğin 600 lük makine hata affetmez.Git istediğin motorcuya sor,aksini söyleyen tecrübeli birini bulabilecek misin.Mümkünse bacağı platinli olanları seç,has motorcuların büyük kısmında platin vardır.Neden diye de bir düşün o platin niye orda?

Ve motogp lerde dahi profesyonel sürücüler nasıl kaza yapabiliyorlar,düşün onların tecrübesini kendine gel.O motoru alırsın,marş edersin 1. vitesinde gayet güzel de gidersin hatta 1. vitesi senin altındaki motorun son hızından fazla sürat bile görür o 1000 lik makinaların,yaklaşık 5 kat da daha hızlı ivmelenir.Fakat kendi motoruna verdiğin gaz,bir anlık da fazla verirsen hele,o supersportların önünü kaldırır ve kendini yerde bulursun.

2 dakika kullanmayla kullanmak olmaz.Emanet aldım,yaptım deme benden sana tavsiye.

Artı A2 ehliyetn de yokmuş,motoru bırak derim alana kadar.Polis çevirdi mi 1 milyardan fazla ödersin o kanuni ni çıkarmak için artı ehliyetsiz araç kullanmak büyük suçtur yasa karşısında.

Hal illa da 600 lük makina alacağım,bana ne bana ne diye tutturursan bari kaşınıp supersport alma.

Yamaha FZ6 Fazer var,sport touring,yakıtı da muhteşemdir,yol tutuşu ve oturuş pozisyonu da.Hatalarını bir supersport a göre çok daha fazla,senin şu anda altındaki kanuniye göre çok daha az affeder.

Sakin ol.Her şeyin bir zamanı var.Senin mantığın kazaya çok meyilli.

• Hızlı yaşa genç öl düşüncesini kafasından silmeli bazı kişiler..! A2 ehliyetin olacaksa ve yeni başlayacaksan 125 likle başlayacaksın olmadı 250 likle..! Emanet diye bu can erkenden vermemek lazım..!

Bu arada R1 tercih ederdim nekadar hız yaptığı önemli değil..! Görünüşü yeter..! Birde yamahaya karşı sanırım bir sempati var bende..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreTepelioglu -- 28 Şubat 2009; 0:44:30 >
  • bunlar önemli değil dostum sen yeniysen o önemli

reason666

64cc den direk 600e atladım ben saçma sapan topiclerden sonra elimde hala 600f var hedef r1 ama cashh yok

600f i ilk aldığım gün çarşıdan eve 30 la geldim sürekli sağdan gittim vs vs bir hafta sonra annemle bursaya gittik uzun yolda çok tehlike oldu kamyonlardan çıkan ufak taşlar geldi sürekli ama sonra alıştım dönüşte hiç kamyon arkasında durmadım yanında durdum yolunu buldukça solladım

1 ay sonra ilk kazamızı yaptık paniktek ön frene asıldım ve malum sonuç stoppie sonra yeeri öptük çok şükür grenajlar kırılmadı tazoklar vrdı sadece çizik oldu

şimdi yazın başında karadeniz turuna hazırlanıyorum dönüşünündede emok marmok gezicem

aahhhhhhhh ahhh bi r1 alamadımmm
  • Alala geçen hafta pick-up arkasındaki R1 in orada oturup viraj yapıyordun sen. R1 vardı hani. Sonra asıl sahibi aracılarla haber göndermişti buraya. Yeni palavra 600f mi? :))) Bir kere düştüysen onun adı stoppie olmaz artık, olsa olsa kaza olur taklaya geldim vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 2 Mart 2009; 1:19:20 >
  • hig ben stopp,,e demedim makina stoppi gibi arkasını kaldırdı demek istedim hatırlarsan gsxr den önce 600f vardı halada o var bi alamadım gitti yeni motorumu para yoooookkkk
  • He geçen günkü R1 i sattın yani :))))))))))) Hatırlarım hatırlarım o rüyaları.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.