Şimdi Ara

CBF 500 ve CBF 250 arasındaki farklar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,
    Ne 250 yi ne de 500 ü kullandım ama ikisinden birini satın almak istiyorum.
    Teknik anlamda farklılıkları bir yana bırakırsak (bu bilgilere ulaşmam kolay);
    Pratik, kullanım, sürüş vb kullanıcı tecrübelerine dayalı farklılıklar nedir?
    Yakıt sarfiyatlarında büyük fark var mıdır?
    Ağırlıklı olarak, şehir için kullanılacağı için hangisi daha uygundur?
    Saygılarımla



  • Valla sen de benim gibi oldun sorup sorup alamıyorsun Şaka bi yana, ben bunları sürmedim ama yakın motorlar sürdüm. Ona göre söyleyebilirim ki ağırlıkta olacak tabi. Ama şöyle bir durum var ki yere yakın oldukları için bu tür motorlarda ayakta durmak çok kolay. Ağırlık yarışmalarda önemli olsa da şehiriçinde bir sakıncası olacağını sanmam. Yani biraz daha kalıplıdır aralardan dalamazsın ama zaten bilinçsizce saçma slalomlar yapacak bi adam olmadığın için ve sadece ulaşım için kullanacağın için bence 500'lüğün bir dezavantajı yok. Hani biraz da zevk alayım diyorsan bence uygundur. Yakıt çok uçuk olmaz ama 1.3-1.4 katı kadar yakar diyelim mesela..
  • Sahinöz31 bir çok konuda doğru noktaya deyinmiş, ancak ben bu konuda farklı düşünüyorum. Cbf500 -cbf250 arasında ciddi bir performans farkı vardır. dogrudur, agırlık konusunda elbette cbf500 daha ağır ve kaslıdır. ancak slalom yapmanın dışında bence önemli bir konu olan fiyat farkı. azımsanamayacak bir fark, şehir içinde zaten cbf500 den tam kapasite yararlanmak neredeyse imkansız, hatta 250 den bile tam performans beklenmesi dogru olmayacaktır. elbette bu tür şeyler ekonomi ile alakalı olsada , ben cbf250 nin hem fiyat, hem yakıt konusunda daha karlı ve keyfi fayda ile birleştirip istediklerinizi sunacağını düşünüyorum.
  • 2 motoru da kullandım. CBF 250 nin en büyük problemi titreşim. 80km den sonra titreşim başlıyor ve baya rahatsız ediyor.

    İkisi de çıplak motor (naked bike) ve trafikte aynı kıvraklığı verirler. Yakıt konusunda ise CBF250 100km de 3.5 lt yakıyor. CBF500'ü uzun yolda değil de eğitim pistinde 2 gün boyunca kullandım. Ama tahminim 100km.de 5 lt civarı yakar.

    10.000 km kadar 250'liği kullandım ama pek tavsiye etmem. İstanbulda 250lik motor da kesmiyor.( İstanbulda mısın bilmiyorum ama :) O yüzden onu satıp 600F aldım.

    500lük alırsan daha rahat edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budden -- 1 Nisan 2008; 19:46:47 >
  • CBF250 kullanmadım ancak 500'lüğü kullandım.
    Makine benim gibi uzun boylu biri için fazla ufak. (boy 1.93)
    O yüzden üzerinde fazla rahat ettiğimi söyleyemem.
    Ancak NAKED motorları seven birisi olarak CBF500'ün trafikte NAKED olmasının hakkını verdiğini söyleyebilirim. Yaklaşık 50km kullandım bu makineyi. Hızlanmaları genel olarak iyi ancak ara devirlerde istikrarlı bir güç dengesi yok. Mesela CBF600 bu konuda kusursuza yakın. Elinizin altında heran şahlanmaya hazır, siz istediğiniz an gürleyip ileri atılabilecek bir makine olduğu hissini veriyor. Ancak CBF 500 bu konuda sınıfta kalıyor.
    Yakıt olayına gelince. 100km'de yaklaşık 4,5-5,5 lt arası yakacaktır. Keza makine karburatörlü. Yakıt enjeksyon sistemi mevcut değil.

    Ben olsam -genelde şehir içinde kullanacağınızı varsayıyorum- tercihimi CBF250'den yana yapardım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.