Şimdi Ara

Cataclysm'deki Dispel Değişiklikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyundaki en ciddi değişikliklerden birisine değinilmemiş sanırım. Forumda bulamadım. Buyurun;

quote:

Cataclysm'deki dispel sistem değişikliklerini açıklama vakti geldi. Buradaki amacımız dispel sistemini PvP'de daha rahatlıkla kullanmanızı sağlayan bir sistem yaratmak ve dispel yeteneklerini dağıtmak konusunda daha eşit düzen kurmak.

Sistemle beraber beş adet dispel tipi bulunuyor: Curse / Disease / Poison / Defensive Magic ve Offensive Magic. Defensive Magic'e örnek olarak Polymorph dispellemeyi gösterebiliriz. Offensive Magic ise bir Buff veya Healing over Time dispellemeye yarayacak.

Cataclysm'de her healing sınıfı bu beşliden üçünü bünyesinde bulunduracak. Bunlardan ilki her sınıfta bulunacak Defensive Magic dispeli olacak. Bunun nedeni Arena gibi sistemlerde her türlü healer'in başarılı olmasını sağlamak olarak gösterebiliriz. Bu aynı zamanda bazı boss dizaynlarında bize daha fazla olanak sağlayacak.

Ayrıca, artık dispel'i spamlamanızı engellemek için bazı değişikliklere gidiyoruz. Biz bu sistemi bu kadar fazla kullanmanızı şunlara bağlıyoruz. 1) Dispellerin şu an gerektirdiği mana miktarı az. 2) Dispel hiçbir zaman boşa gitmiyor. Eğer dispel edilecek birşey yoksa, ilk buff dispel oluyor. 3) Bazı yeteneklerimiz dispel sistemini ekarte edebiliyor. Cataclysm'de artık gereken mana miktarı yükseliyor, eğer boşa dispel atarsanız boşa gidebiliyor.

Cleansing Totem, Abolish Disease ve Abolish Poison oyundan kaldırılıyor. Bu değişiklikler ışığında tasarlayacağımız raid ve dungeonlarda dispel gereksinimlerini düşük tutuyoruz ancak dispel'e her an ihtiyacınız olabilecek şekilde düzenlemeler yapmaya devam ediyoruz.

Sınıflara göre dispel dağılımı şu şekilde:

Druid: Defensive Magic, Curse ve Poison Dispel.
    Paladin: Defensive Magic, Disease ve Poison Dispel.
    Priest: Defensive Magic, Offensive Magic ve Disease Dispel.
    Shaman: Defensive Magic, Offensive Magic ve Curse Dispel.

Bunlarla birlikte bazı değişiklikler de mevcut.

1) Protection ve Retribution Paladinler dispel magic yeteneklerini kaybedecek.
    2) Shaman sınıfı Dispel Disease ve Dispel Poison özellikleri yerine Restoration'la beraber Dispel Magic sistemini kazanacak.
    3) Restoration Shaman, Restoratation Druid ve Holy paladinler talentleriyle birlikte Defensive Magic Dispel'i kazanacaklar.
    4) Shadow Priestler artık Shadowform'da disease kaldıramayacaklar.
    5) Mage, Hunter ve Warlock Dispel mekaniklerine dokunmuyoruz.
    6) Body and Soul aynı şekilde kalıyor.
    7) Gerektiği anda bütün dispelleri tek bir yeteneğe bağlamak istiyoruz. Örneğin, Druidlerde Curse ve Poison Dispelleri Restoration talent ağacına ekleyeceğimiz tek bir yetenek olabilir. Ancak tasarımın burası kesinleşmis değil.

Çeviri : Hakan Özgül

kaynak :http://www.blizzturk.com/warcraft/148-cataclysmde-dispel-deiiklikleri

• Ret paladinlerden cleanse in kaldırılması çok saçma olacak ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkprens

Ret paladinlerden cleanse in kaldırılması çok saçma olacak ..

Nesi saçma hacı geliyorum retribition paladine immolate atıyorum dispel ediyo sonra stun atıyorum tam yine immolate atıcam trinket basıyo kaçıyo ya savaşcı paladinde dispel olur mu ya
  • bence saçma olan şey shaman gibi bir doğa adamının ne poison ne de disease kaldıramayak olması, shaman ve paladin dispelleri yer değiştirse bence daha güzel olacak

quote:

• Haber için teşekkürler.
  • blizztürk yeni bir site sanırım, kaliteli sitelerin artması çok güzel, bir diğeri de dvotürk.
  • yav bunlar değilde shamanların speli ustune ceken totemi kaldırsınlar hey Allahım adama chaos bolt atıyormu toteme vuruyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: port_fire

yav bunlar değilde shamanların speli ustune ceken totemi kaldırsınlar hey Allahım adama chaos bolt atıyormu toteme vuruyor.

E kardeş iyi oyuncu kötü oyuncu farkı nasıl anlaşılacak o zaman. Totemi görünce bas ufak bir dot, dot toteme gitsin sonra at boltunu. Sen şimdi kafasında parıl parıl Spell Reflect yanan Warrior'a da atarsın Chaosbolt
  • quote:

Orijinalden alıntı: naughtymmn

quote:

yav bunlar değilde shamanların speli ustune ceken totemi kaldırsınlar hey Allahım adama chaos bolt atıyormu toteme vuruyor.

E kardeş iyi oyuncu kötü oyuncu farkı nasıl anlaşılacak o zaman. Totemi görünce bas ufak bir dot, dot toteme gitsin sonra at boltunu. Sen şimdi kafasında parıl parıl Spell Reflect yanan Warrior'a da atarsın Chaosbolt

Spell Detail'i açan var açamayan var ama değil mi :)

• quote:

quote:

sen dot la totemi oldurunce yeniden totem koyamıyor mu ?? cast süresi bile yok çat diye koyuyor ha belkide ben kötü oyuncuyum ondandır sende haklısın.

• Cooldown'ı var
  • quote:

quote:

quote:

sen dot la totemi oldurunce yeniden totem koyamıyor mu ?? cast süresi bile yok çat diye koyuyor ha belkide ben kötü oyuncuyum ondandır sende haklısın.

Kardeş diktiği totem Grounding Totem 15 saniyede bir dikiliyor. Dediklerim genel geçerli. Oyun biraz dikkate bakıyor. Ezbere oynarsan dediğin gibi olur. Sana kötü oyuncu falan demedim. Sen dedin onu.

• quote:

Bu macroyu sürekli spamla shaman ile kapışırken. Pet sürekli bu 4 toteme saldırır, şaman istediği kadar diksin. Sen şamana yoğunlaş.
    Bak o zaman şamanmı kalır ortada

#showtooltip
    /petattack [target=Healing Stream Totem]
    /petattack [target=Mana Spring Totem]
    /petattack [target=Tremor Totem]
    /petattack [target=Grounding Totem]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eudimonia -- 16 Nisan 2010; 18:17:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eudimonia

quote:

Bu macroyu sürekli spamla shaman ile kapışırken. Pet sürekli bu 4 toteme saldırır, şaman istediği kadar diksin. Sen şamana yoğunlaş.
    Bak o zaman şamanmı kalır ortada

#showtooltip
    /petattack [target=Healing Stream Totem]
    /petattack [target=Mana Spring Totem]
    /petattack [target=Tremor Totem]
    /petattack [target=Grounding Totem]

teşekkürler deniyeceğim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Atlı Dana

quote:

Nesi saçma hacı geliyorum retribition paladine immolate atıyorum dispel ediyo sonra stun atıyorum tam yine immolate atıcam trinket basıyo kaçıyo ya savaşcı paladinde dispel olur mu ya

Immolate i silmeyelim , geleni geçeni yiyelim dimi , hatta mage frost nova atsın frostbolt yemeyi bekleyelim , afflication lock 1000 tane dot dizsin ölmeyi bekleyelim... Shadow priest dotlarını dizsin yine ölmeyi bekleyelim... Paladinde warrior yada rogue kadar CC yada yavaşlatan yada healing kesen ability yok , paladindeki olay dayanıklılığa bağlı , dispel + self heal ile bir nebze kendi dayanıklılığını sağlıyor , sen bu dispell i kaldırdınmı paladin bir hiçtir şuanki hali ile , eğer mekanikler değişecekse bekleyip görmek lazım...
    1v1 pvp maceralarını lütfen anlatma , warlocklar yanlarında mage ile 2v2 de tecavüz ediyor millete..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Atlı Dana

quote:

Immolate i silmeyelim , geleni geçeni yiyelim dimi , hatta mage frost nova atsın frostbolt yemeyi bekleyelim , afflication lock 1000 tane dot dizsin ölmeyi bekleyelim... Shadow priest dotlarını dizsin yine ölmeyi bekleyelim... Paladinde warrior yada rogue kadar CC yada yavaşlatan yada healing kesen ability yok , paladindeki olay dayanıklılığa bağlı , dispel + self heal ile bir nebze kendi dayanıklılığını sağlıyor , sen bu dispell i kaldırdınmı paladin bir hiçtir şuanki hali ile , eğer mekanikler değişecekse bekleyip görmek lazım...
    1v1 pvp maceralarını lütfen anlatma , warlocklar yanlarında mage ile 2v2 de tecavüz ediyor millete..

Warrior'da cc mi varmış?
    Heal reduse %20'ye indiriliyor. Üzerine deli gibi self heal özelliğiniz var.
    dediğin bütün Classlar Warrior'a da aynı olayı yapıyor. Biz de Frost Nova ile yere bağlanınca salak gibi kalıyoruz. Biz de milyon tane dot yiyince canımız su gibi akıyor. Dediğin olay genel geçerli. Bence daha geniş pencereden bak olaylara. Kaldıki bu olay daha çıkmamış bir düzen için konuşuluyor. Şuan durum her türlü olabilir ama Catalism'de milyon tane değişiklik geliyor. Senin dediğin gibiyse olay Warriorların %50'den %20'ye düşen Heal Reduse olayı için ortalığı yıkması lazım. Tıpkı zamanında %25'den %10'da düşen Enrage olayında olduğu gibi. %15 Damage kaybı var ama farklı düzenlemelerle o kadar hissedilmiyor. Yani farklı bir şekilde size geri yansıtılır bu. Zaten hayvanlar gibi selfheal yapıyor paladin. İnsaf lütfen. Warrior'u yazmışsın oraya. Oyundaki en dayanıksız sınıflardan. Ya öl ya öldür. 3. bir şansın yok.

• quote:

Warrior'da cc mi varmış?
    dediğin bütün Classlar Warrior'a da aynı olayı yapıyor. Biz de Frost Nova ile yere bağlanınca salak gibi kalıyoruz. Biz de milyon tane dot yiyince canımız su gibi akıyor. Dediğin olay genel geçerli. Bence daha geniş pencereden bak olaylara. Kaldıki bu olay daha çıkmamış bir düzen için konuşuluyor. Şuan durum her türlü olabilir ama Catalism'de milyon tane değişiklik geliyor. Senin dediğin gibiyse olay Warriorların %50'den %20'ye düşen Heal Reduse olayı için ortalığı yıkması lazım. Tıpkı zamanında %25'den %10'da düşen Enrage olayında olduğu gibi. %15 Damage kaybı var ama farklı düzenlemelerle o kadar hissedilmiyor. Yani farklı bir şekilde size geri yansıtılır bu. Zaten hayvanlar gibi selfheal yapıyor paladin. İnsaf lütfen. Warrior'u yazmışsın oraya. Oyundaki en dayanıksız sınıflardan. Ya öl ya öldür. 3. bir şansın yok.

Yok abicim farklı oyunları oynuyoruz , warriorda cc yok , yavaşlatan ability yada interrupt da yok , hatta spell reflect de yok..
    Paladine Pummel tarzı bir ability nin geleceğini az önce öğrendim , bu nedenle cleanse ın kaldırılmasını karşılayabilecek bir uygulama olmuş...

• quote:

quote:

Warrior'da cc mi varmış?

Yok abicim farklı oyunları oynuyoruz , warriorda cc yok , yavaşlatan ability yada interrupt da yok , hatta spell reflect de yok..
    Paladine Pummel tarzı bir ability nin geleceğini az önce öğrendim , bu nedenle cleanse ın kaldırılmasını karşılayabilecek bir uygulama olmuş...

Spell reflect dediğin kafanda sirenler yakarak, en kötü ihtimal eline kalkana almanla kendini belli eden bir skill. Spell refc. yiyen adam kusura bakmasın ama pvp'den anlamıyordur.
    Warriordaki CC skillerini sayar mısın bi zahmet. Yavaşlatan abilty yada interrupt'ın cleanse ile bağlantısı ne. Adam üzerine dot doldurunca veya yere bağlayınca seni interrupt eden skill adamdan 10 yard uzağındayken ne işe yarar. Valla kusura bakma, bütün classları 4.5 sene wow oynadığım dönemde oynadım. 4-5 aydır oyundan uzağım diye oyunun kitabı yeniden yazıldıysa affola ama en son hatırladığımd Warrior g.tünü yırtarak mage keserken yada 1v1de adamı ucu ucuna öldürürken Paladin gayet rahat oynuyordu.

• Anlatamadım galiba, paladinin oyun stili dayanıklılığına bağlı , ne silence edebileceği bir ability si , ne heal reductionı nede yavaşlatan bir skill i var.. Adama yaklaşmak için mecburen yavaşlatan büyüleri dispell etmek zorundasın , warriorda hiç yoktan charge+intercept ile yanaşmak mümkün casterlara.. Üstüne birde fear yemiyorsunuz , daha neyi tartışıyosun benimle anlamadımki.. Allah bilir şimdiye kadar paladin oynamamış birisindir ve hala 1v1 den bahsediyorsun bana... Bak bakalım 2v2 arenada kaç retribution paladin kaç arms warrior var tepelerde..
    Birde hangi paladin 1v1 de mage alıyor ? gösterde ellerinden öpelim ya da gidip o mage ile dalga geçelim... Paladin kesemeyen mage camdan atsın kendini , bu kadar diyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Absürd

blizztürk yeni bir site sanırım, kaliteli sitelerin artması çok güzel, bir diğeri de dvotürk.

Evet dvotürk de çok kaliteli bir site. Oradaki Vito Scaletta benim hatta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.