Şimdi Ara

Cat5e ve dsl kablo bağlantısı hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, müstakil bir evde oturuyorum, dışardan eve dsl sinyalini taşımak için cat 5e kablo kullanılmış daha sonra da modemlerin içinden çıkan 2 kablolu kablo ile basitçe ek yapılmış. Bu yaptıkları ekin olduğu yeri gelişi güzel bantlamışlar netim koptu ve geri gelmiyor.


    Şimdi benim modemin kutusunda uçları çakılı 2 hatlı (yeşil ve kırmızı) bir kablo var. Bu cat5e kabloya düzgün bir jack çakıp ek yapmak ve iki kabloyu bağlamak içinse aşağıdaki aparatı kullansam saçma mı olur yoksa ben de kablonun uçlarını kesip ek mi yapayım.


    Cat5e kablonun içinde çok renk var karıştırıp sağlıksız bir internet bağlarım diye korkuyorum. Yalın adsl internet kullanıyorum.


    Cat5e ve dsl kablo bağlantısı hakkında bir soru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackStar13 -- 18 Ekim 2020; 16:53:55 >







  • Ankastreden gelen CAT5 kablonun sadece iki kablosu canlıdır. Genelde mavi beyaz-mavi renkli olanları bağlanır. Ama %100 budur diyemeyiz. Kabloyu çeken adamın o gün canı ne istediyse o renkleri bağlamıştırCat5e ve dsl kablo bağlantısı hakkında bir soru 


    Neyse işin özeti şu. CAT5 kablodaki o canlı iki kabloyu tespit edin, ucuna rj11 jack basın, doğrudan modeme bağlayabilirsiniz böylece. En temiz yol budur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.