Şimdi Ara

Castrol Edge 5W/40 4Lt Madeni Yağ Sadece 65 TL (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
3
Favori
39.233
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • siparişim geldi eergun bey, nice müşteriler dilerim. Hemen yağ değişimini yaptım. çok güzel oldu araç, bir dahaki yağ değişiminde görüşmek üzere.
  • Az biraz fiyatı yükseldi ama yinede fiyatı iyi 69 TL yeni ay fiyatı kargo ücretsiz ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumlu yorumlar için teşekkürler. Ayrıca bu ürün yeni ambalaj ve fst teknolojisi de mevcuttur. Herkesin siparişi yollanmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

Siparişlerim geldi, Teşekkürler.

sizin araçta 1.5 crdi accent di sanırım. Yağı koyunca durum hakkında bilgi verebilirseniz iyi olur 10/40 almayı düşünüyorum ama daha uygun oluyorsa sanırım siz 5/40 aldınız ondan alayım bende.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80
    sizin araçta 1.5 crdi accent di sanırım. Yağı koyunca durum hakkında bilgi verebilirseniz iyi olur 10/40 almayı düşünüyorum ama daha uygun oluyorsa sanırım siz 5/40 aldınız ondan alayım bende.

http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=6792166&mpage=68

yağ konusunda İlgili başlık önemli bilgiler bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_80

quote:

Orijinalden alıntı: H.SAHİN

Siparişlerim geldi, Teşekkürler.

5/40 yağ her zaman 10/40 yağdan üstündür.

+ ları

Tam sentetik
    Daha ince
    İlk çalıştırmada daha az aşındırma
    daha sessiz çalışma
    kışın sabahları çok daha kolay çalışma
    Daha uzun süre dayanıklı.

- leri
    10000 km de biraz yag eksilebilir.Ben 10000 de bir değiştirdiğim için o da sorun değil.

• Motor yagı alırken mutlaka reel piyasada da sormak lazım.

İnternette en ucuz 115-120tl görünen MOBIL1 FORMULA 5W 30 ya da 5W 40 TAM SENTETIK 4 litre yag Ankara Sasmaz oto sanayiinde rastgele sordugum bir yerde 90TL idi. Büyük bir Bmw parcaları satıcısıydı. Bmw araclarda 25 bin km dayanıyor dediler.

Her 5w40 / 5w30 yag TAM SENTETIK DEGILDIR. Yarı sentetik olup ancak 15 bin km gidiyorlar.
  • Gecen seneki benzin/lpg li aracım 5 yasındaydı ve sanırım en ince ve en pahalı yag olan 0W 30 istiyordu. Standart bakım aralıgı 15 bin km idi.

0w30 yarı sentetik yag attırıp Bor katkısıyla kullandım. 18 bin gittigimde bile hic yag eksiltmemisti ve ustanın deyisine göre yag iyi durumdaydı, 3-5 bin km daha gider demisti ancak ben yine de degistirtmistim.
  • edge 5W/40 ile edge turbo diesel 5W/40 arasında ne fark var acaba, 206 1.4 HDİ aracım için ikisinide kullanabilirmiyim?
  • Merhaba.
    Aslında sentetik yağları hem benzinli hemde dizel araçlarda kullanabilirsiniz. Ama Castrol Edge 5w-40 Turbo Diesel BMW dizel araçların önerdiği bir yağdır. Onayları farklıdır. Castrol Turbo Dizel 5w-40 ta bmw benzinli araçlarda kullanılmamalıdır diyor ama diğer benzinli araçlarda bu yağıda kullanabilirsin
  • Salı günü 4lt+1lt magnatec 10w40 sipariş verdim perşembe faturasıyla elime geçti hiç bir sıkıntı yok eergun ilginiz ve hızlı kargo için teşekkür ederim hayırlı satışlar.
  • Benim genel olarak merak ettiğim bir husus:

Şimdi bu TAM SENTETİK yağlar için ömür olarak değişik markalar 50 bin kilometreye kadar ve 1 SENE diyorlar ya...
    Bu 1 sene yağ ömrü üretim tarihinden itibaren mi geçerliiii,
    yoksa motora katıldığı tarihten itibaren mi?

Bu konuyu tam olarak bilen biri varsa cevaplasın lütfen...

Mesela araç lastiklerinde raf ömrü 5 yıl. Sıfır olarak rafta bile beklese o lastik 5 sene sonra özelliğini yitiriyor ve geri dönüşüme gidiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

Benim genel olarak merak ettiğim bir husus:

Şimdi bu TAM SENTETİK yağlar için ömür olarak değişik markalar 50 bin kilometreye kadar ve 1 SENE diyorlar ya...
    Bu 1 sene yağ ömrü üretim tarihinden itibaren mi geçerliiii,
    yoksa motora katıldığı tarihten itibaren mi?

Bu konuyu tam olarak bilen biri varsa cevaplasın lütfen...

Mesela araç lastiklerinde raf ömrü 5 yıl. Sıfır olarak rafta bile beklese o lastik 5 sene sonra özelliğini yitiriyor ve geri dönüşüme gidiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.SAHİN -- 6 Nisan 2012; 10:44:54 >

• Merhaba. Motor yağının ömrü 1 sene değildir. Ambalajı açılmamış ürünlerin raf ömrü 10 senedir ;) Petrol ürünü olduğu için raf ömrünü kaybetmez uzun süre
  • Google ile neti biraz karıştırdım. Mesela şu sitede şöyle bir bilgi var... Yine de konu hakkında kesin bilgisi olan biri varsa paylaşsın lütfen.

quote:

11. Motor yağı raf ömrü kaç yıldır?
    Orjinal ambalajı açılmadığı takdirde üretim tarihinden itibaren 2 yıldır.
    http://www.belginoil.com/icerik/icerik.asp?id=13
    http://www.lubco.com.tr/yazi.aspx?id=6#11

Eğer durum buysa, üretim tarihinden itibaren 2 yıl ise raf ömrü 1 yıl geçmiş bir yağı 1 yıl sonra değiştirmek zorundayız. Çok az kilometre yapan kişilerin (emekli, ikinci araç vb.) motor bakımına 2 yılda bir gittiklerini duyuyorum. Bu bilgiye göre (eğer doğru ise) onların da motor yağı alırken üretim tarihine çok dikkat etmeleri gerekir.

Ayrıca bir şey daha diyeyim: Bu yağ meselesi çok önemli arkadaşlar. Aracınızı yetkili servis dışında sanayide harhangi bir özel servise götürmeden önce mutlaka aracın kullanım kılavuzundan veya yetkili servisten aracınızın kullandığı yağ modelini öğrenin. Yıllardır güvenerek gittiğim ve mekanik arızalarda işinin ehli olan bir ustanın 2006 model FORD FIESTA 1.4 benzinli araca yanlış yağ kattığını gördüm. İşin kötüsü, adamın yanlış yağ kattığını mecburiyetten bir kez yetkili servise gitmek zorunda kaldığımda öğrendim.

2006 benzinli Ford Fiesta 1.4 Duratec motorlu araç normalde 5w 30 yağ kullanırmış ve 15 bin km'de bir bakım istermiş. Yetkili servis bana 15 binde bir bakıma gelin deyince uyandım ve bizim 10 binde bir bakıma çağıran ustaya "Hangi yağı katıyorsun?" diye sordum. Adam ezbere 10w 40 yağ atıyormuş. Mekanik arıza ve bakımla uğraşan ustaların önemli bölümü yağcılarla anlaşmalı. Hatta benim gittiğim yerde adamın kocaman bir varili vardı ve içindeki motor yağının iyi olduğunu söylüyordu. Demekki elindeki 1 varil yağı önüne gelen her beninli araca basıp geçmiş.

• Arkadaşın 2004 model "SKODA FABIA Classic Spc 1.4 TDI 55kw (75HP)" turbo dizel araç için 4 litre 5W/30 yağ gerekliymiş. Bu yağla ilgili bir kampanya var mı acaba? Tam sentetik.
  • Merhaba.
    Castrol Edge 5w-30 için güzel bir fiyat var

https://www.tummakina.com/1801-castrol-edge-5w-30-motor-yagi-4-lt-satinal.html
    https://www.tummakina.com/1803-castrol-edge-5w-30-motor-yagi-1-lt-satinal.html

buradan bakabilirsin 4lt+1lt buradan alabilirsin

• Dostum 1.4 HDİ aracım için hangisini alayım farketmez dersen 5W/40 olanı alacam
  • 5w-30 alabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.