Şimdi Ara

Cassiopeia, The Serpent's Embrace | Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önceden alıp oynayamadığım daha sonra açtığım 3. accountla ortalığı dağıttığım Cassiopeia'ya rehber hazırlamak istedim. (bu benim ilk rehberim) Ayrıca bu rehberi hazırlamamın büyük nedenlerinden biri de rehber sayılarının cok az olması ve rehber konularının güncel olmaması. (Elimden geldiği kadar güncel tutmaya çalışacağım)

While her sister Katarina has always been the most celebrated member of the household, the Du Couteau family has a long history of service to Noxus. It has often been said that no soldier has ever been as fortunate as General Du Couteau to have been graced with daughters. His youngest, Cassiopeia - despite lacking her sister's killer instincts - was equally renowned in court for her stately character and elegance. Cunning as she was beautiful, the temptress could never be found far from the arm of any foreign dignitary, her wiles prying secrets from the lips of even the most wary attache. With the Noxian barbarian pacification campaign having ground to a standstill, Cassiopeia had set her sights on a diplomat from a tribe of the Freljord region. Thinking him an easy mark, the scheming seductress set about beguiling him. He refused to confide in her, however, until she swore an oath of secrecy upon his sword - a strange weapon with a serpentine curve to the blade.

Once her tryst was over, Cassiopeia provisioned her father with information regarding the barbarian resistance. As she divulged this intelligence, a wave of revulsion washed over her. She screamed in agony as her silky skin hardened to scales, her lustrous hair thickened to leather, and her manicured fingernails sharpened to claws. Dazed, she fell upon a group of horrified servants, rending them limb from limb in a heartbeat. When it was over the blood-soaked figure was no longer the ravishing jewel of the Noxian court, but a horror trapped somewhere between woman and serpent. Unable to serve in her traditional capacity, Cassiopeia departed for the League, continuing her service to Noxus on the Fields of Justice.

''Though she may have appeared the innocent flower, she was the serpent under it.'' - Katarina, the Sinister Blade

Ablası Katarina’nın evde ona nazaran üstün tutulmasının bir sonucu olan bu sıkıntılı dönem, onun karakterini de hayli etkilemiş.

Babası, General Du Couteau’nun kızları konusunda hiçbir askerde olmadığı kadar şanslı olduğu söylenir. En küçük kızı Cassiopeia, ablasının katil içgüdülerini taşımamasına rağmen, sarayda karakteri ve zerafetiyle kendi ününü yaratmıştır. Kurnazlığın, güzelliğin ve baştan çıkarıcılığın aynı bedende buluştuğu bir kadın düşünüldüğünde tek adresin Cassiopeia olacağı kesindir. Her cazibenin arkasındaki ölümcüllüğün, Cassiopeia’da doruk noktalarına ulaştığını söylemek yanlış olmaz. Baştan çıkarıcılığının ve güzelliğinin verdiği cazibesi, yabancıların ruhani liderleriyle sürekli bir bağlantısının olmasını sağlamıştır.

Noxus barbarlarını uzlaştırma sürecinin askıya alındığı tarihlerde, kabileler ile Freljord bölgesi arasında diplomatlık görevini üstlenen bir yabancıya yakınlaşmıştı. Onu kendisi için kolay bir lokma gibi görse de, işler hiç de umduğu gibi gitmedi.. Ve yabancı ona güvenmeyi reddetti.

Başlamayan ilişkisi hazin şekilde bittiğinde, kadınlara has nefret duyguları ile baş başa kalmıştı.. Kimbilir belki de bu nefret ile hareket ederek, o dönemde barbar kabilelerin savunma kurgularıyla ilgili bir bilgiyi babasına ulaştırarak intikam almak istedi. Ancak edindiği bilginin diplomattan geliyor olmasının ortaya çıkışıyla bu Cassiopeia için sonun başlangıcı oldu…

Babasının gazabından kurtulamadı.. Çığlıklar içerisinde kıvranıyordu.. Sanki ipekten derisi parçalara ayrılıyor, bakımlı tırnakları pençelere, parlak saçları deri kılıflara dönüşüyordu.. Tam anlamıyla afallamıştı..

Dönüşümü tamamlandığında, artık Noxus Sarayı’nın bir mücevheri olmaktan çıkmıştı.. Field of Justice topraklarında yeri kalmadığını anladığında kendisini bulduğu yer ise ; League of Legends’ti !

“Masum bir çiçek gibi görünebilir.. Aslında ise tam bir yılandır..” Katarina – Sinister Blade.

Fiyatı :

6300 IP

Skillerimiz

Deadly Cadence (passive) : After casting a spell, any subsequent spellcasts will cost 10% less Mana for 5 seconds (effect stacks up to 5 times).
    Herhangi bir skill kulladığımız taktirde 5 saniye içinde sonraki skillimiz %10 daha az mana yer. 5 kere stacklenebilir.
    Kombomuzu daha az mana yer duruma getirir, ayrıca 2. blueye kadar mana problemini az da olsa ortadan kaldırır.

Noxious Blast : Cassiopeia blasts an area with a delayed high damage poison, granting her increased Movement Speed if she hits a champion. Cassiopeia blasts an area with a delayed high damaging poison, dealing 75/115/155/195/235 (+0.8) magic damage over 3 seconds and granting her 15/17.5/20/22.5/25% Movement Speed for 3 seconds if she hits a champion.
    Cassiopeia imlecimizin bulunduğu yerde bir zehir patlatır (0.5 sn gibi kısa bir sürede).patladığı bölgeye 75/115/155/195/235 + %80 AP kadar magic dmg vurur. Eğer bir Champa vurursa 3 saniyelik 15/17.5/20/22.5/25% hız kazanır.
    Kaçmak/yakalamak için çok etkili bir skill, ayrıca E skillini sürekli atacagımız için adamı yakalayamama sorununu büyük ölçüde indirir.

Cost : 35/45/55/65/75 Mana
    Range : 850

Miasma : Cassiopeia releases a cloud of poison, lightly damaging and slowing any enemy that happens to pass through it.
    Cassiopeia releases a growing cloud of poison that lasts for 7 seconds. Any enemy that passes through it is poisoned for 2 seconds, dealing 25/35/45/55/65 (+0.15) magic damage each second and slowing them by 15/20/25/30/35%. Continual exposure renews this poison.

Cassiopeia az bir alana daire şeklinde zehir atar. 7 saniye içinde bu zehirin etki ettiği alan git gide büyür ve bu zehire yakalanan düşmanlar 2 saniye boyunca saniyede 25/35/45/55/65 + 15% ap kadar magic damage yerler ve 15/20/25/30/35% yavaşlarlar.
    Kaçmak/yakalamak için bir etkili skillerimiz daha, ayrıca Q yu tutturamama problemi için ilk slow attığımız zaman Q rahat rahat tutturup ardından E skillini sürekli atabilmemize yarar. Ya da fiora gibi, irelia gibi adamlara Qyu kacırdığımız zamanlar (gap closer skillerinden dolayı) 2. poison sayesinde tekrardan E skillini atmamız için çok etkili bir skill. ha birde TFde yenileceğinizi düşünüyor ve TF başlatmamak istiyorsanız yolun devamına atarak TF hiç girmeden geri döndürttürebilirsiniz. bunla ilgili video vardı da bulamadım.

Cost : 70/80/90/100/110 Mana
    Range : 850

Twin Fang : Cassiopeia lets loose a damaging attack at her target. If the target is poisoned the cooldown of this spell is refreshed.
    Cassiopeia deals 50/85/120/155/190 (+0.55) magic damage to her target. If the target is poisoned then Twin Fang's cooldown is reduced to 0.5 seconds.
    Cassiopeia düşmana 50/85/120/155/190 55% AP kadar magic damage verir. Eğer karşı taraf zehirliyse skillimizin cooldownu 0.5 saniyeye düşer
    Öncelikle teemo, singed gibi heroların poisonlarıyla beraber çok çok çok iyi oluyor. ayrıca annie gibi bir hero karşısında ilk olarak fullemenizi asla tavsiye etmem. Çünkü, E spamlıyım derken onun kombosuna maruz kalabilirsiniz. onun yerine Q fullemenizi yavaş yavaş E gitmenizi tavsiye ederim. birde Q attıktan sonra bodoslama E atarsanız lux gibi bir hero karşısında snaresini yiyerek kule altında iseniz direk ölebilir veya slowuyla beraber dmgsini de yiyebilirsiniz. o yüzden biraz dikkatli olmalısınız.

Cost : 50/60/70/80/90 Mana
    Range : 700

Petrifying Gaze : Cassiopeia releases a swirl of magical energy from her eyes, stunning any enemies in front of her that are facing her and slowing any others with their back turned.
    Cassiopeia deals 200/325/450 (+0.6) magic damage to all enemies in front of her. Enemies facing her are stunned for 2 seconds while enemies facing away are slowed by 60%.
    Cassiopeia Mordekaiser E si gibi bir alana çığlık atar. Eğer karşıdaki düşmanlar sana dönük ise 2 saniye donar kalır, geri dönük ise %60 yavaşlar. 200/325/450 + 60% AP magic damage vurur.
    ad carrylerin baş düşmanı, çok iyi yer tuttuysanız 5kişiyi birden dondurabilirsiniz ayrıca hatrı sayılır bir hasar verir.benim çok sık kullandığım taktiklerden bir tanesi ganka gidiyormuş gibi yapıp bushta beklerseniz adam gelirken bastığınız halde adam donar kalır, sonra q-e-w-e-e atarsınız ölür. ya da %60 gibi bir canı olan karşıdaki düşmanımız tam minion last hit atmaya geldiğinde çok hızlı hamle yaparak Flash+ulti atarsanız zaten ölmüştür o düşmanımız artık. ama flashınızı kullandınız, şimdi artık daha dikkatli olmalısınız ganke gelecek junglerler için.

Cost : 120/160/200 Mana
    Range : 750

Skill sıralaması

1) Q
    2) E
    3) Q
    4) W
    5) Q
    6) R

daha sonra kendi isteğinize , rakibinize göre size kalmış bir şey. tavsiyem Qyu biraz önden ama Eyi çok arkada bırakmadan açın.

Runeler

benim kullandığım

mark/kırmızı : 9x 0.95 magic pen
    seal/sarı : 9x 1.41 flat armor
    qlyph/mavi : 9x 1.19 flat ap
    quin/büyük : 9x 4.95 flat ap

tavsiye edebileceklerim

mark/kırmızı : mutlaka 9x 0.95 magic penetration olmalı
    seal/sarı : benim klasik ap runelerde 9x 1.41 flat armor var ama, 9x 0.41 mana regen/9x 0.1 ap per level/9x 0.065 mana regen per lvl önereblrm
    qlyph/mavi : 9x 1.19 flat ap/9x 0.17 ap per lvl
    quin/büyük: 9x 4.95 flat ap önerebilirim. bitane guidede 26health de vermiş ama hiç gerek yok bence

Masterylerimiz

Benim kullandığım ve önerdiğim

başka olabilecekler

Spellerimiz :

her zaman kullanılan klasik :

Flash :
    (sanırım açıklamama gerek yok)
    Ignite :
    ulti + q + e + w + e + ignite + atabildiğiniz kadar e yapabilmek için

başka alınabilecek speller :

Teleport :
    base yaptığımızda zaman kaybetmemek için

Clarity :
    Cassiopeia yeni başladıysanız , lvliniz düşük jungler yok mavi kesemeyecekseniz sadece early game için işinize yarayabilir. bunun yerine ignite tavsiye ederim

Itemlerimiz:

kısaca:

başlangıç:
    veya
    2x
    1x

Erken saatlerde :

Orta saatlerde :

Orta-Sonlara yakın saatlerde :

Oyun hala uzuyosa :
    + OYUNA GÖRE DEFANS ITEMI VEYA GUARDIAN ANGEL

uzunca :

başlangıç : ilk olarak rakibimize bakıyoruz. Brand - ahri - karthus - kennen - lux gibi bir heroysa mutlaka, ama mutlaka yukardaki 2. ihtimal olan bot + 3pot ile başlıyoruz. eğer skill shot olmayan bir hero ise bu size kalmış, ister doranla başlayın ister bot+potla başlayın (ryze - annie gibi) , ama bot + pot her zaman tavsiyemdir, ganklardan kaçmak ve Q spamlamak için.

erken saatler : sorcrer bot + 2 doran stacklıyoruz ki mana sorunu , hp sorunu ve ap sorunu yaşamayalım. benim daha bunları erken saatlerde alamadığım oyun 1kez Leblanca karşı oldu. artık leblanca karşı kendime göre bi build yaptım onu da yeniyorum .

orta saatler : burada şapka çıkmayı tavsiye ediyorum ki 200+ ap olsun diye , zaten rune ve sorcrer bot sayesinde gerekli magic penetration var, ve yüksek dmg vuracağız. ve Void staffımızın ilk adımı olan blasting wand cıkıoyoruz ki offtanklara bile ultimiz yüksek vursun, ondan sonra TFlerde devasa meblada vuralım Q muzun buff'u sayesinde geri kaçalım (zaten o sırada AD lerin indirmesi gerekiyor). ayrıca şapkanın verdiği %30 ap ve Void staffın verdiği 70 ap azımsanacak bir değer değil.

orta - sonlara doğru : void staffımızı aldık, haunting guisemizi cıkıyoruz daha fazla magic pen. için. + Ward,pot(1 slot lazım) veya haunting guise için düşük miktarda paraya ihtiyacımız varsa bir doransı satıyoruz (ward almak bize düşmez ama lazım olabiliyor arada hiçteyse kill vermekten iyidir). ve artık oyun sonlara geldi.

en son artık : artık TFler dışında 1v1 olmuyor, tflerde ultimizi en çok ad carrye atmaya calısıyoruz (bir tarafta 1tank 1support 1offtank öteki tarafta kasmış bir ranged ad carry, melee ad carry varsa onların olduğu yere atıyoruz ultimizi tabiki sebebi ise ölmemek ve en uzun süre vurabilmek) item olarak rylai cıkıyoruz hem slowumuz oluyor , hem hpmiz artıyor hemde AP + %30 şapkadan gelen fazladan AP artıyor bu bizim için çok önemli bir item, defansif ofansif her anlamda. son olarak oyunun gidişatına göre hayvan gibi AP varsa bansheesinden tutun guardian angeline kadar bir defansf item çıkmanızı öneriyorum. ha birde ammu gibi bir tankınız varsa ve düşmanların daha size vurmaya sıra kalmadan indiriyorsanız çıkmasanızda olur ama yine de size kalmış.

alınabilecekler :

Will of the Ancients : Ben pek sevmem bu itemi, vladimir ve mordekaiser dışında da pek almam. ama yoğun istek üzerine buraya koyma gereksinimi gördüm. tabi hiç bir işe yaramaz demiyorum. ben agresif oynadığım için her 3-4 dk içinde ortada bir kill cıkıyor ya ben ya o o yüzden sürekli zaten mana/hp yüzünden base cekiyoruz.

Mejai's Soulstealer : ilk 10dk içinde 2-3kill aldıysanız ve alacak gibi görünüyorsanız alabilirsiniz.

notlar :

beyler farm yapmak bizim için çok basit Q + W bütün minionlar ölüyor en olmadı 2. Q da ölüyorlar. bu yüzden biz daha çok karşıdaki adama odaklanmalıyız. adam tam last hit atmaya kalktığında Qyu adamın miniona vuracağı bölgeye atalım ki adam miniona vururken geri çekilemez (çekilirse last hit kaçırır) veya Qmuz işlesin ardından full E spamlarız.

karşınıza leblanc geldiyse hiç çekinmeyin kendim buldum .
    + potla başlayın çok ama çok işinize yarıyacak , söylemedi demeyin tek komboda ölmüyeceksiniz 6ya kadar o full adamın hatasını yakalayın Q layın 6da adam ışınlanıp kombo atmaya kalktığında tek R tuşuna bakar herşey :) bunun dışında defans itemi olarak en son guardian angel cıkmanız için bir parça olacaktır.

ultiyi anlatırken de dediğim gibi
    quote:

benim çok sık kullandığım taktiklerden bir tanesi ganka gidiyormuş gibi yapıp bushta beklerseniz adam gelirken ultiyi bastığınız halde adam donar kalır, sonra q-e-w-e-e atarsınız ölür.(arada ignite de sallayabilirsiniz ölmeme ihtimali için)

not: skillerin altındaki kalın yer açıklaması , kalın yerin altında kendimden yorumlarım bulunmaktadır faydası dokanabilir

edit : eleştirilere açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 31 Temmuz 2012; 13:14:21 >

&#128150; SFF Mini Kasa &#128150;

AMD 7600x / RTX 3070 / ASRock B650E ITX / Kingston 2x16G 6000MHz / ZS A4 V2 Kasa / Lian-Li SP750

Samsung C24RG54FQU / Sennheiser Game Zero / Razer Deathadder X Hyperspeed / Logitech G910 Orion

Steam / Discord ID: crashbone / Instagram

• Güzel rehber eline sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ocarman

Güzel rehber eline sağlık.

teşekkürler, eksik bulursanız söyleyin. ayrıca itemler konusunda kendi düşüncelerim öyle. ve toplamda cassiopeiayla kill sayım death sayımdan az olduğu 1 oyun oldu bu rehberde anlattıklarımı yaparak (3. accountta )

AMD 7600x / RTX 3070 / ASRock B650E ITX / Kingston 2x16G 6000MHz / ZS A4 V2 Kasa / Lian-Li SP750

Samsung C24RG54FQU / Sennheiser Game Zero / Razer Deathadder X Hyperspeed / Logitech G910 Orion

• wota kesinlikle alınmalı

Orijinalden alıntı: Naarrr

wota kesinlikle alınmalı

heh söylediğin iyi olduğu alınabilecekler listesine yazıyım onu :) (alınabilecekler yeri açmadım onu da açcam oyuzden dedm)
    ayrıca mutlaka alınmalı kısmına katılmıyorum, tabi bu benim düşüncem. zaten karşı taraftaki düşmanımızı acaip zorluyoruz. kill alırsak hp - mana düşüyor biraz daha farm yapıp base cekiyoruz. öteki türlü potionlar karşılıyor bizim hp ihtiyacımızı.
    yorumun için teşekkürler bu arada

quote:

Orijinalden alıntı: Malcolm.X

Item siralamasini begenmedim.

olumsuz eleştirilere de açığım zaten teşekkürler. kendim olumsuz bir sonuç almadım şuana kadar. bir de ap carry olduğu için hafif tanky itemler çıkmak yerine hayvan gibi AP asılmak , magic pen asılmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Mayıs 2012; 23:05:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

quote:

teşekkürler, eksik bulursanız söyleyin. ayrıca itemler konusunda kendi düşüncelerim öyle. ve toplamda cassiopeiayla kill sayım death sayımdan az olduğu 1 oyun oldu bu rehberde anlattıklarımı yaparak (3. accountta )

Eğer kill çok kill alalabiliyorsan birde oyunun başlarında çok ölmem dersen Amplifying tome + 1heal potuyla başlayabilirsin. Ardından soulstealer kasabilirsin. Runada direk +ap ile başlarsan etkili olur. Ben akalide genelde öyle oynarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Eğer kill çok kill alalabiliyorsan birde oyunun başlarında çok ölmem dersen Amplifying tome + 1heal potuyla başlayabilirsin. Ardından soulstealer kasabilirsin. Runada direk +ap ile başlarsan etkili olur. Ben akalide genelde öyle oynarım.

botsuz kendimi eksik hissediyorum hele lux gibi herolar karsısında Q atıyım derken kombosuna tutuluyorsun. tabi oda senin düşüncen çok iyi dodgelerim skillshotları diyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Mayıs 2012; 23:07:12 >

• build olmamış onun dışında güzel. ilk item Rod Of Ages tavsiye ederim.

quote:

quote:

quote:

botsuz kendimi eksik hissediyorum hele lux gibi herolar karsısında Q atıyım derken kombosuna tutuluyorsun. tabi oda senin düşüncen çok iyi dodgelerim skillshotları diyorsan.

Şahsen ben iyi kaçarım skillshot ve ganklerden, atak bir oyun tarzım vardır. Ayrıca damage atamadımmı eksiklik hissediyorum :D

• x2 dorans ring'ten sonra wotanın ilk parçasını almalısın
    Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci / GIGABYTE 890GPA-UD3H AM3 DDR3 / KINGSTON 4GB (2*2) HYPER-X DDR3 1600MHZ CL8 / GIGABYTE HD5970 GDDR5 2GB 512BIT (256BIT*2) DX11 / COOLER MASTER HAF 932 FULL TOWER / Xslince 750W / XIGMATEK DARK KNIGHT AMD 754/939/940/AM2/AM2+/AM3 Cpu Cooler
    .

• Son wota olayından sonra ben Bot,3pot başlıyıp 2 dorans,hextech revolver gidiyorum daha sonrasındaysa
    Socrerer
    Rylais
    Wota
    Rabadon
    Zhonya
    Void gidiyorum son 2 item oyuna bağlı tabikide yerleride değişebilir abyssal eklenebilir mesela,ayrıca wotanın yeride değişebilir,çok etkili olduğumu düşünüyorum böyle
    Güzel rehber,teşekkürler

Orijinalden alıntı: cradlef

x2 dorans ring'ten sonra wotanın ilk parçasını almalısın

wota itemini pek sevmem (zaten editte de yazdım) bir tek mordekaiser ve vladimire alıyorum o itemi. tabi farma dayalı bir oyun için dediğin mantıklı ama farm kısmında pek sorun olmuyor 2 skillde temizliyorsun ve adam sana vurmaya kalktığında Q skillini atıyorsun ya Q yiyip size vuruyo yada geri dönüyor. yani hpnin düştüğü anlar sadece birbirimizi yediğimiz anlar oluyor. onun dışında birtek Xerath gibi devasa rangesi olanlara karşı alınabilir olduğunu düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: Em Mathers

build olmamış onun dışında güzel. ilk item Rod Of Ages tavsiye ederim.

dediğim gibi ROA hp + mana + ap veriyor. ben bunun yerine direk AP veya magic pen cıkmayı cassiopeiada daha mantıklı buluyorum. zaten Cassiopeia aldığın zamanlarda tek ap bırakıyorlar, gerekli apyi bulmak zor oluyor. senin oyun stillin daha offtankımsı galiba. ben de ap carryı öyle sevmiyorum

• Void staff biraz erken olmuş. Ondan önce defansif bir ap itemi iyi olurdu. Haunting guise gerek yok diye düşünüyorum, sorcerer shoes var, void var, rune var sonuçta.
    Wota cassionun core itemi değil, tercihe bağlı. Yani almaman normal bir şey, ben kullanıyorum orası ayrı.
    Rehbere daha çok şey eklenebilir, yine de emeğine sağlık.
  • çok iyi bi rehber eline sağlık. Cassio'ya pure ap kasılmamasından yanayım çünkü diğer ap'ler gibi skil atıp bekleme sorunu yok. Wota sustain için önemli ama vladimir, fiddle olmadığımız için erken çıkmanın bi anlamı yok. Doransla hiç başlamıyorum 2x doran'ın mantığı nedir biri bana açıklayabilirmi bana gereksizmiş gibi geliyor merak ediyorum.
  • Wota cassin core itemlerinden biridr. E skili ad carry gibi cancekersin ki cass earlyde squishy oldugu icin bu gerekli. Ocelote ki cassi en iyi oynayanlardan biridir revolver ve sprit visage kasiyor heali artirmak icin gayette iyi oluyor
  • güzel rehber eline sağlık, bende cassiopea ile kendimce bişeler yapabiliyorum ama böyle tf lere felan girdigim zaman nedense donup kalıyorum hiç birşey yapamıyorum sürekli e atmak felan unutuyorum nedense
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.