Şimdi Ara

Casper yeni nesil laptop format sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok araştırdım fakat bulamadım konuyu açmak zorunda kaldım resimle durumu izah edeyim

şimdi arkadaşlar bu benim pc'nin biosu: Casper yeni nesil laptop format sıkıntısı

ben bu cihaza flash bellek yardımıyla format atmaya çalışıyorum flash belleğim sağlam daha önce bir kaç makinaya daha attım gördüğünüz gibi flash boot menüde ilk sırada:

fakat boot menüyü kapatıp pcyi yeniden açtığım zaman direk sisteme giriyor araştırmalarım sonucu koruma gibi bi sistem olduğunu öğrendim bunları açmamız lazımmış uefi gibi mesela fakat bunlar kilitli hiç bir şekilde müdahale edemiyorum bir yardımcı olur musunuz

Casper yeni nesil laptop format sıkıntısı Casper yeni nesil laptop format sıkıntısı Casper yeni nesil laptop format sıkıntısı Casper yeni nesil laptop format sıkıntısı

• Eklediğin ilk resimde UEFI boot : Disable yapacaksın.
    Legacy boot enable olacak
    Ayrıca USB legacy de enabla yap

Tekrar dene

@forever46
  • Mocle kullanıcısına yanıt
    Kardeş resme bir daha bakarsan legacy boot kilitli usb legacyde öyle benim sorunumda tam olarak burda bunları değiştiremiyorum
  • Kusura bakmayın spam yapıyorum ama bunu çözmem lazım
  • forever46 F kullanıcısına yanıt
    UEFI boot'u disable yapmazsan zaten legacy kilitli olur.
    Sen uefı'ı disable yap sonra legacy deki kilit kalkacak ;) Senin cihazına özel değil bu durum. Elime geçen tüm win8'li cihazlarda bunla karşılaşmıştım.

@forever46
    Bios ekranında çoğu şeyi değiştirdim fakat yinede hiç biri açılmadı en başta UEFİ yi değiştirdim fakat hala aynı istersen resim atayım?
    Resim atsan iyi olur. Bi bakalım tekrar

@forever46
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Gördüğün gibi abi disabled yapmama rağmen hala kilitli
    Peki boot sekmesinde ne var şuan ?

Bir de bios'u fabrika ayarlarına döndürerek dener misin ? Sıfırladıktan sonra uefı be secure boot'u yine devre dışı bırakıp dene.

@forever46

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mocle -- 7 Ağustos 2014; 14:43:58 >
    Hocam teşekkür ederim yardımların için en azından yardım etmeye çalıştın orayla alakası yokmuş ben casper'ın yetkili servisinde çalışıyorum bu cihazlarda yeni tip bios yüklüymüş setup mode diye bir mod ayarlamışlar fakat bunu bios üzerinde yazmamışlar biosda en son sayfaya geldim F7 ye bastığım zaman setup mode alıyor sonra biostan çıkıp F12 ye bastığım zaman hangisinden çalıştıracağını seçiyorsun ve kuruluma başlayabiliyorsun
    Her pc de var zaten o
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    her pcde var fakat gördüğün gibi hiç bir bilgilendirme yok insan bi afallıyor göremeyince
    Sorunun çözümünü yazman iyi oldu , açıkçası ben bilmiyordum bunu. Daha önce yaşamadım hiç. Ama öğrenmiş olduk sayende. Umarım aynı sorunu yaşayanlar da bu başlıktaki bilgiler sayesinde çözüme ulaşırlar.

Teşekkürler

@forever46
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.