Şimdi Ara

Casper - Türkiyenin Prestiji(ymiş) !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çok sinirlendim bi konuda buraya açayım dedim
    (teknik konu değil sadece sinirim geçsin diye açtım)

http://forum.donanimhaber.com/m_38559513/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38559513

evet arkadaşlar elimdeki casper laptopun fan sesi artık dayanılmaz boyutlara ulaştığı için.
    şöyle bi içini açayım tozu toprağı temizleyip fanıda azcık yağlayayım dedim
    ama kapağı kaldırınca ağzım açık kladı resmen
    bu kadarmı aptalca bi ürün tasarlanır yaw
    tabi tasarımı yapan muhtemelen çinliler ama
    hem tükynein prestiyim diye geçinicen hemde ne sattığından haberin olmayacak!
    hani aceri dell i bilmesem tamam diyicem ama azcık fizik bilgisi olan, azcık aklı mantık sahibi olan herkesin rahatlıkla farkedebileceği derece saçma sapan bi tasarım var ortada
    aşağıda bi kaç resim var

özellikle 5 resime dikkaet etmenizi istiyorum
    işlemci 1 nolu yerde ancak gördüğünğünüz üzere adamlar fanı aletin ta öbür ucuna koymuşlar
    ha olabilir diyecekseniz asıl görevi metal aksamı soğutmak falan diye
    malesef metal aksamla fanın bi alakası yok.
    fan direk olarak boş plastik bi çerçeveye oturtulmuş kendi kenine dönüyor.
    o bidon gibi plastik çerçeve sayesinde fan sesi 2 katına çıkıyor yani adamlar sağolsunlar akustiği çok iyi hesaplamışlar.
    evet asıl bomba hepiniz dikkaitni çekmişttir sanırım
    2 numarlaı kısım yani hava sirkülasyonun sağlanması için gerkeli hava deliklerini adamlar kalın bi plastik pedle sıkı sıkıya kapatmışlar pedi bile sizin çıkarmanızın lazım ki bilgisayarın içine hava girsin
    yoksa fan öyle beyhude dönüp duruyor.

şimdi sizce ben bu kadar yazıyı niye yazdım.
    düşünün artık fan sesine ne kadar sinir olduğumu
    ısıyı söylmiyorum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cannfree -- 20 Mart 2010; 0:50:34 >

• elindeki cihazın aynısı bende var canavar gibi çalışıyor fanındada ses problemi filan yok sıcaklıkda normal fan tozlanırsa tabaka tabaka toz bağlarsa ne bekliyorsun düzenli olarak içini temizledinmi sorun yaratmaz. diceksin casperi savunuyorsun diye ama hyr fan için dediğim geçerli sadece parça sorunu filan veriyor tabiki
  • hpde de böyle...

sony;

amd soğutucuları

http://www.tomsguide.com/us/the-turion-64-inside-story-part-ii,review-533-7.html

vs vs...

caspera b*k atmaya gerek yok yani...

an azından bu konu için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 20 Mart 2010; 0:54:15 >

• @Uzaktan Kumandan

çok fazla hp laptop kullandım. baya bi modelini kullanmışlığım var yani. hiçbirinden ses duymadım... hem de sürekli çocukların elinde oyuncak gibi oynanmasına rağmen

"bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur" demişler... ha unutmadan.. "pazartesi günü üretilmiş mal" diye bir söz de var unutmamak gerek.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 20 Mart 2010; 0:51:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

@Uzaktan Kumandan

çok fazla hp laptop kullandım. baya bi modelini kullanmışlığım var yani. hiçbirinden ses duymadım... hem de sürekli çocukların elinde oyuncak gibi oynanmasına rağmen

"bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur" demişler... ha unutmadan.. "pazartesi günü üretilmiş mal" diye bir söz de var unutmamak gerek.

hocam ben hp de ses var demedim...

onda da aynı soğutucu var, hatta bütün soğutucular bu dizaynda demek istedim...

yanlış anlaşılma olmasın...

(ama yine de hp den çektiğimi bir ben bir de Allah bilir...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaktan Kumandan -- 20 Mart 2010; 0:56:48 >

• bu makinayı ikinci el almışttım evde olmadığım için pek kullanamdım
    ama aynı özelliklerde acerımda var onuda içini dışını epey bi söküp taktım.
    hakeza dell msi sony de kullandım
    evet dediğin gibi soğutucu yapıları benzer özellkte ama
    ama az öce şu saydığım makinalrın hiç birinden bu derece hayvani bi problem yoktu.
    sadece sony de birazcık ısnma problemi vardı vardı o da ilk vaiolardan dı ince kasa olanlardan o yüzden pek randımanlı bi soğutma yapamıyordu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uzaktan Kumandan

quote:

Orijinalden alıntı: -BoZ-

@Uzaktan Kumandan

hocam ben hp de ses var demedim...

onda da aynı soğutucu var, hatta bütün soğutucular bu dizaynda demek istedim...

yanlış anlaşılma olmasın...

(ama yine de hp den çektiğimi bir ben bir de Allah bilir...)

mesajı değiştirmişsin tamam ne demek istediğin şimdi anlaşılıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MSI var işlemci bi tarafta fan bir tarafta bakır çubuk gibi bir şey var her laptopta aynı sanırım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.