Şimdi Ara

Casper Notebook Ekran Kartı Driver Sorunları [Sorun Yaşayanlar Okusun]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
30.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çoğu kişi Casper Dizüstü bilgisayarının ekran kartı driverını güncellerken hata yaşıyor bunun sebebi driverları AMD ve Nvidia'nin sitesinden indirmelerinden dolayı.

Casper, Bazı Notebookların Ekran kartlarında kendi geliştirdiği teknolojileri ve parçaları kullanıyor. AMD ve Nvidia sürücüleri bu teknolojileri ve parçaları desteklemediği için sürücüler hata veriyor.

Bu Sorunları yaşamamak için Sürücülerin tamamını Notebook ile gelen kurulum CD'sinden veya Casper'in Sitesinden indirmeniz gerekmektedir.

http://www.casper.com.tr/yazilim-ve-surucu-arama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 20 Ekim 2013; 17:51:16 >

• Casper sürücü yüklemesi için aratılan en fazla kelimelerden birisi de “Casper Nirvana NB 15.6 Driver” kelimesidir. Bu bir ürün modeli değildir. Bu şekilde yapılan driver araması sonuçsuz kalır. Bu kelimedeki

Casper = Marka
    Nirvana = Seri
    NB = Notebook
    15.6 = Ekran Ölçüsü’dür.
    Bu özelliklerde tahmini 50′nin üstünde Casper Nirvana modeli bulunmaktadır. Sürücü aramanızı, ürün modeline göre yapmanız gerekir. Ürün kodu cihazınızın altındaki etikette yazmaktadır. Örnek bir ürün kodu resmi :

• Hocam benim ekran kartı yandı galiba buradan ekran kartı driver indirdim bazen hata veriyor kurulmuyor, bazen de kuruluyor denetim masasına tıkladığımda nvidia ayarları kullanılamıyor benzeri şeyler yazıyor.

Şurada konu açtım bakabilirsin.

Cengaver usta bi bakar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert103 -- 20 Ekim 2013; 18:15:09 >

• Mert103 kullanıcısına yanıt
    Hocam Driver Sweeper isimli bir program var onu indir o program ile nvidia sürücüsünü tamamen kaldır ve ekran kartı sürücüsünü casper'ın sitesinden indir veya kurulum CDsi varsa onla kur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari S.p.A.

Hocam Driver Sweeper isimli bir program var onu indir o program ile nvidia sürücüsünü tamamen kaldır ve ekran kartı sürücüsünü casper'ın sitesinden indir veya kurulum CDsi varsa onla kur.

Yaptım hepsini ama olmuyor ekran kartı yandı galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

quote:

Ekran kartı yansa hiç görüntü alamazsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

quote:

Ekran kartı yansa hiç görüntü alamazsın.

İntel var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Casper sitesindeki driver eski 311.54 versiyonu. Güncel driverları yükleyemeyecek miyiz?
  • ismetdai kullanıcısına yanıt
    Yükleyebilirsin yükleyenler mevcut bazı modellerinde ekran kartı güncellemede sorun verebiliyor bazı arkadaşlarda gördük bunu yaptık düzeldi sürücüyü kabul ediyor.Bazı sürücüler sıkıntı olabiliyor inf dosyaları denilen sistem dosyaları var sürücü dosyalarında bunlar eksik olabiliyor dolayısyla nvidia sitesindeki sürücüler uyum sağlayamayabiliyor şu siteden uygun sürücüyü bulup kurabilirsinhttp://www.laptopvideo2go.com/drivers
  • Mert103 kullanıcısına yanıt
    http://www.laptopvideo2go.com/drivers mert şu siteden uygun sürücüyü bulup kurarmısın.Bu site inf dosyaları eksik olan sürücülerin tamamlama yeri casperde bu sorun oluyor geçende 1-2 arkadaşta güncelleme sorunu oldu buradaki uygun sürücüyle düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Yükleyebilirsin yükleyenler mevcut bazı modellerinde ekran kartı güncellemede sorun verebiliyor bazı arkadaşlarda gördük bunu yaptık düzeldi sürücüyü kabul ediyor.Bazı sürücüler sıkıntı olabiliyor inf dosyaları denilen sistem dosyaları var sürücü dosyalarında bunlar eksik olabiliyor dolayısyla nvidia sitesindeki sürücüler uyum sağlayamayabiliyor şu siteden uygun sürücüyü bulup kurabilirsinhttp://www.laptopvideo2go.com/drivers

Olmuyor hocam inf dosyasını da modifiye ettim kurulum başarısız diyor.

• ismetdai kullanıcısına yanıt
    gpu-z programı kurup görüntüsünü buraya atarmısın mevcut sürümün sürücü modeli orada var siteden onu inf dosyasıyla kuracaksın onun üzerine güncel sürücüyü kurmayı deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

gpu-z programı kurup görüntüsünü buraya atarmısın mevcut sürümün sürücü modeli orada var siteden onu inf dosyasıyla kuracaksın onun üzerine güncel sürücüyü kurmayı deneyin

O siteden sürücü yüklemeye çalıştıktan sonra ekran kartını komple görmemeye başladı. Eski sürücüleri de yükleyemiyorum, aygıt yöneticisinden de ekran kartı görünmüyor. PCye format attım değişen bir şey yok.
  • Bu casper adamı uğraştırır.
  • Bence sizin ekran kartında bir sorun ve bu sorun driverlar ile çözülemiyor.

Bence Notebook'u servise gönderin.

• quote:

Bence sizin ekran kartında bir sorun ve bu sorun driverlar ile çözülemiyor.

Bence Notebook'u servise gönderin.

Ekran kartında sorun olduğunu sanmıyorum. Bu optimuslarda çok görülen bi sorun yazılım desteğinin kötü olmasıyla alakalı.
    Edit: Sorunu çözdüm şu an ekran kartını görüyor. Dediğim gibi donanımsal bi sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismetdai -- 22 Ekim 2013; 16:33:12 >
  • kardeş nasıl çözdün anlatırmısın bizde faydalanalım
  • Aynı problemi yaşıyorum; yerli yabancı bir sürü siteden baktım bu işin çözümü yok. Optimus zımbırtısı yüzünden nvidia ekran kartını formattan sonra bir daha yüklemek (dolayısıyla kullanabilmek) mümkün olmuyor. Bios ayarını girip inteli devre dışıda bırakamıyoruz. i5 işlemci 8 gb ram 2 gb ekran kartı (sözde) bilgisayarı sadece intel ekran bağdaştırıcı ile kullanmaktan başka çarem kalmadı. Nvidia kart bilgisayarın içinde çalışmaz vaziyette gömülü kalacak. Dİzüstü bilgisayar alırken çift ekran kartı olmamasına çok dikkat etmek gerekiyor.
  • konu eskı ama bende bu sorunu çözemedım eski sürüm yüklü bu işlerden anlamıyorum resmini çektim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.