CASPER NIRVANA NB 15.6" (CNL.I450-6L35P) Dizüstü bilgisayarımın ekran kartı kartı aşırı ısınmadan dolayı hasar görmüş.ATI ekran kartına sahip.Ekran kartıda ana kartla birleşik anakart komple değişmesi lazım dediler.Anakartı komple değiştirmek yerine sadece ekran kartı değiştirilebilr mi?Değiştirilebiliyorsa ne kadar mantıklı olur?Sizden bu konuda fikir bekliyorum.Ana kartı almam gerekirse hangi model anakart almam lazım?Birde yedek parça nerden temin edebilirim?Casper'in kendi sitesinde 500 TL gibi fahiş fiyatlar çekiyorlar değermi?
kartın model ve revizyon kodu üzerindedir genelde beyaz renk ile yazılır.Resimleri eklersen birlikte bakalim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Diamondx
kartın model ve revizyon kodu üzerindedir genelde beyaz renk ile yazılır.Resimleri eklersen birlikte bakalim
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Anakartın fotoğrafımımı çekiyim?
hesap19H
kullanıcısına yanıt
evet yakın ve net çekim olsun
quote:
Şu an düzgün çalışıyor geçici bir çözüm bulduk gibi 64 bit yerine 32 bit işletim sistemi kurduk ve ekrankartı onarım programı yükledik şimdilik idare ediyor.Şimdi tekrar sökmeyim diye düşünüyorum.Ama diğer arızasında size mesaj atsam bana gene yardımcı olurmusunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: hesap19
quote:
Şu an düzgün çalışıyor geçici bir çözüm bulduk gibi 64 bit yerine 32 bit işletim sistemi kurduk ve ekrankartı onarım programı yükledik şimdilik idare ediyor.Şimdi tekrar sökmeyim diye düşünüyorum.Ama diğer arızasında size mesaj atsam bana gene yardımcı olurmusunuz?
olurum
Ekran kartı çipine sıcak hava uygulaması yapılırsa bir yada 2 sene idare eder. Ayrıca anakart değişimine gerek yok herhangi bir bga chip değişimi yapan bir yer o chipi söküp lehimlerini yenileyerek tekrar takarsa sorun kalmaz. en fazla 100TL ödersin servise kazıklanma sakın.
Ekran kartı çipine sıcak hava uygulaması yapılırsa bir yada 2 sene idare eder. Ayrıca anakart değişimine gerek yok herhangi bir bga chip değişimi yapan bir yer o chipi söküp lehimlerini yenileyerek tekrar takarsa sorun kalmaz. en fazla 100TL ödersin servise kazıklanma sakın.
Servis dediğini gibi sıkıntı...Tam ne yapacağıma karar veremedim ama servise bulaşmıcam.500 tl anakarta fiyat çekice kafam dödü bida ararmym.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme