Şimdi Ara

casper nirvana tw8 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım aşırı ısınıyor özellikle ekran kartı 100 derece iken işlemci ise 20 derece arkadaşım bios güncelle dedi ama güncelleme bulamadık sizce sorunum ne olabilir bilgisayar normale göre aşırı ısınıyor bu bilgisayara sahip olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

casper nirvana tw8 hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bender B. Rodriquez -- 30 Nisan 2011; 23:53:17 >

• Ürünün garantisi bittiyse arkadaki büyük kapağı açıp Cpu fanını çıkartın.
    Kompresörle iyice temizleyin.Son olarak biosa girip bana bios revizyonunu söylerseniz daha detaylı yardımcı olabilirim
  • aynı laptopdan bende var p8600 işlemcili çok fazla ısınıyor masaüstünde 70 derece bidaha casper mi? asla
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var. Cpu 50 derece gpu 86 derece. Oyun oynarken 100 derece oluyo gpu. Bunu nasıl çözebilirim. Bios güncelleme yapılmalı diyorlar ama ben yapamıyorum. Gerekli şeyleri araştıra araştıra buldum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Elimde şimdi Q3G91 sürümlü bios var. Bu son sürüm araştırmalarıma göre. Daha sonrasını bulamadım. Bi de insydeflash programı var. Bu programla güncelleyecem ama nasıl. Lütfen yardım edin.
  • Arkadaşlar tw8 notebookların en son bios sürümü Q3G31 diye hatırlıyorum.Öte yandan Tw8 notebook ısınıyorsa sorun cpu fanından başka birşey olmaz.Fanı sökün gerekirse 3 küçük vidasınıda açıp içini iyice temizleyin.Enson Gpu üzerine gelen termal padin düzgün durumda olması,Cpu üzerine gelen kısmındaki termal macununun iyi durumda olması gerekiyor.Güncel bıos sürümüne ihtiyacı olanlar bana pm atabilir.Saygılar
  • termal macunun yenilenmesi gerekiyor bu şekilde kullanmaya devam etmemelisiniz. işlemcinin 20 derecede çalışması gibi birşey daha önce hiç görmedim muhtemelen bios ile veya ölçüm yapan program ile ilgili bir sorun olabilir. tozlanma her bilgisayarda olabilir bu kullanım ortamı vs gibi çeşitli nedenlerle artabilir veya olmayabilir. arada bir laptopların fan çıkış yeri ve fanının temizlenmesinde fayda vardır. kompresör ile direkt olarak hava tutmak ise sanıldığı gibi iyi birşey değildir. çok yüksek basınçla hava verdiğinden bilgisayarın parçalarına zarar verebilir. özellikle fana zarar verir aşırı hızlı dönmesinden dolayı bağlı olduğu parçada ufakda olsa yamulma vs yapabilir bu durumda fanın sesli çalışmasına neden olur. en sağlıklı olanı içinin açılıp temizlenmesidir. Böyle bir imkan yoksa daha düşük basınçlı bir hava kaynağı ile fan ufak bir çubuk yardımı ile sabit tutularak hava verilmesi daha uygundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: pinkcrow7

Arkadaşlar tw8 notebookların en son bios sürümü Q3G31 diye hatırlıyorum.Öte yandan Tw8 notebook ısınıyorsa sorun cpu fanından başka birşey olmaz.Fanı sökün gerekirse 3 küçük vidasınıda açıp içini iyice temizleyin.Enson Gpu üzerine gelen termal padin düzgün durumda olması,Cpu üzerine gelen kısmındaki termal macununun iyi durumda olması gerekiyor.Güncel bıos sürümüne ihtiyacı olanlar bana pm atabilir.Saygılar

Yok hocam ben buldum Q3G91 en sonuncusu. Başka da yok. Ama nasıl atacağımı bilmiyorum. PC yük altında olsun ya da olmasın 22-27 derece oluyor cpu. Gpu ise tam aksine yük altında olmayınca 75 derece yük altında olunca 85-100 arası oluyor. Cpu çok nadir 50 derece oluyor.
    Birde pcyi tahta masa üzerinde kullandığımda pcde oyun oynarken belli bir süre sonra oynanmayacak derecede kasılma yapıyor. Mermer sehpa üzerinde kullandığımda hiçbir takılma olmuyor oyunda. Ama yinede gpunun bu kadar sıcak olması anlamsız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Vivobook vs Casper Nirvana
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • biraz geç oldu ama ben çözümü buldum...
    ekran kartı üzrindeki soğutucuyu çıkarın... hem cip tarafını hemde soğutucu tarafını güzelce temizleyin... cip tarafının soğutucuya deydiği yer kadar kadar 1 mm yi geçmeyecek bir bakır parça bulun.... bakır parçanın iki yüzüne termal macun sürüp montajı yapın... hayırlı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: acyildirim

biraz geç oldu ama ben çözümü buldum...
    ekran kartı üzrindeki soğutucuyu çıkarın... hem cip tarafını hemde soğutucu tarafını güzelce temizleyin... cip tarafının soğutucuya deydiği yer kadar kadar 1 mm yi geçmeyecek bir bakır parça bulun.... bakır parçanın iki yüzüne termal macun sürüp montajı yapın... hayırlı olsun...

Deneyelim bi hocam ama bakır parça nerden bulacağım. Sadece termal macun sürsem faydalı olur mu?
  • Bunlar çok ısınıyor ya. Bende de tw8 var. Çfit fanlı aliminyum soğutucu üstünde kullanıyorum, günün en soğuk saati, oda da buz gibi, ona rağmen işlemci şu an 50 derece gösteriyor, gpu 57, hdd 32 derece.
    Ekran kartına ulaşamadım. Bir avuç vida söktüm, hala bir yerlerden kasaya tutunuyor, ayrılmıyor, hiçbi hava bile sızdırmayacak şekilde yapmışlar sanki su altında çalıştıracağız, herşeyi iyi de şu ısınmasına sinir oluyorum.
  • quote:

Arkadaşlar tw8 notebookların en son bios sürümü Q3G31 diye hatırlıyorum.Öte yandan Tw8 notebook ısınıyorsa sorun cpu fanından başka birşey olmaz.Fanı sökün gerekirse 3 küçük vidasınıda açıp içini iyice temizleyin.Enson Gpu üzerine gelen termal padin düzgün durumda olması,Cpu üzerine gelen kısmındaki termal macununun iyi durumda olması gerekiyor.Güncel bıos sürümüne ihtiyacı olanlar bana pm atabilir.Saygılar

Ben dün dediğinizi yaptım. Fandaki 3 küçük vidayıda söktüm. Bayağı tozlanma vardı. Sildim oraları. Oyunlarda 3-5 dakikada bir kasarken şimdi kasmıyor ama sıcaklık yine yüksek. Termal macunlarına baktım. İşlemcinin etrafında kalan macun ıslak kalmış ama gpununki tamamen kurumuş. İkisinide yenileyip birde öyle deniyeceğim. Birde gpunun bir yerindeki termal pad ısınmadan dolayı aşınmış. Termal padi yenileyebilir miyiz?

• Bu termal padin yenisini bulmanız çok zor.Bunun yerine parmağınızla toparlayarak daraltın.
  • quote:

Bu termal padin yenisini bulmanız çok zor.Bunun yerine parmağınızla toparlayarak daraltın.

Tamam hocam öyle yapayım. Birazcık parçalanmıştı ama toparladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.