Herkese iyi günler.Arkadaşlar laptopda anlayamadığım bir sorun ile karşı karşıyayım.Kyk yurdunda kalıyorum.Bilgisayarı bir ayar yapmak için üniversitede iş yerine getirdim.Laptopu masanın üzerine koydum.Güç kablosunu çıkarırken ek yerinden çıkarak yere düştü.Ama kablonun üzerindeki yeşil ışık yanmaya devam ediyordu.Ardından bilgisayara taktım ve bilgisayar çalışmadı.Bir kaç değişik prizde daha denememe rağmen çalışmadı.Bende aldım bilgisayarcıya götürdüm.İlk olarak kabloya baktı ve çalıştığını belirtti.Bana anakart üzerindeki beslenme merkezinde sorun olabileceğini, bunu değiştirmesi gerektiğini söyledi.Fakat gene çalışmamış.Bugün aradığımda sorunun anakartta olduğunu ve bununda pahalı olduğunu söyledi.Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu.Bu casper'ın ne kadar lanet bir bilgisayar olduğunun farkına vardım ama iş işten geçti.Yardımlarınızı bekliyorum.
peer16401
kullanıcısına yanıt
Valla bilmiyorum ama bir tamirciye daha göstereceğim umarım büyük bir sorun çıkmaz
merhabayere düşen şarj cihazı mı yoksa bilgisayarmı
zeki1981
kullanıcısına yanıt
şarj cihazı yani kablo yere düştü.bilgisayar yere düşmedi ama elektrik dalgalanması felan mı oldu diye düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: bulut1990
şarj cihazı yani kablo yere düştü.bilgisayar yere düşmedi ama elektrik dalgalanması felan mı oldu diye düşünüyorum
Başka adaptör kullanın...Adaptörünüz bozulmuş...
quote:
aynı değerlere sahip başka bi adaptör kullanın ve bilgisayrı götürdüğünüz bilgisayarcıya da fazla güvenmeyin bi teknisyen bu tip bi arıza tespitini yaparken adaptörü mutlaka ölçer veya test eder işe beslemeden başlamaz adaptörün ucundaki ışık yanabilir düşme sonucunda adaptör zarar gördü ise veya gereken gücü sağlayamıyorsa besleme bu adaptörün sistemi şarj etmesine izin vermez bunuda her teknisyen bilir
zeki1981
kullanıcısına yanıt
zaten işe adaptörü ölçerek başladı ve 19.5 gücünde elektrik verdiğini söyledi.Sonra başka kablodan bir tane daha taktı sonuç aynı.içini açıp bakmam lazım dedi.Az sonra başka bir tamirciye göstereceğim o ne diyecek bakalım
zaten işe adaptörü ölçerek başladı ve 19.5 gücünde elektrik verdiğini söyledi.Sonra başka kablodan bir tane daha taktı sonuç aynı.içini açıp bakmam lazım dedi.Az sonra başka bir tamirciye göstereceğim o ne diyecek bakalım
Bunu denermisiniz.İlk önce pilini çıkartın ve açma düğmesine 3-5 sn. kadar basın ve çekin açılmazsa adaptörü değiştirin yine açılmazsa bilgisayarınızın anakartı yada ekran kartınız zarar görmüş olabilir.
peer16401
kullanıcısına yanıt
bilgisayar çalıştı hocam.nasıl çalıştı onu da anlamadım.Yetkili bayisine gösterdim.Benim yaptıklarımdan başka hiç birşey yapmadılar.Kabloyu taktı ve çalıştırdı.Birde batarya siparişi verdim.Bir daha böyle tehlike yaşayamam.Umarım bir daha başıma gelmez.İlginiz için teşekkür ederim.
quote:
bilgisayar çalıştı hocam.nasıl çalıştı onu da anlamadım.Yetkili bayisine gösterdim.Benim yaptıklarımdan başka hiç birşey yapmadılar.Kabloyu taktı ve çalıştırdı.Birde batarya siparişi verdim.Bir daha böyle tehlike yaşayamam.Umarım bir daha başıma gelmez.İlginiz için teşekkür ederim.
Nasıl çalıştığını söyleyeyim cihazın adaptörü cihaza kısa devre yaptırdığından ve sistemde kendini kiltlediğinden açılmamış benim üsteki dediklerimi dahana önce uygulasaydın bunu erken fark ederdin lakin servis iyice bilgisayarı incelesin ki sonra anakarta sorun olmasın...
peer16401
kullanıcısına yanıt
Bilgisayarda zaten batarya yoktu.Yani tamamen kabloyla çalışıyordu.Bende böyle birşeyle bir daha karşılaşmamak için batarya siparişi verdim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme