Şimdi Ara

Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar Casper Nirvana MB50II1 marka laptopum var
    intel core i 3 onboard ekran kartı 4 gb ram i var
    NFS World, Mu online CS gibi oyunları rahat oynuyordum taa ki 1 ay öncesine kadar bilgisayarım sürekli kasıyordu ve mavi ekran hatası almaya başladım oyunlardayken
    bende istanbuldaki bi tanıdığıma gönderdim temizlik için oda içini fanını falan iyice temizledi format attı bana geri gönderdi ancak bilgisayarı kargodan teslim aldığım gibi büyük hayal kırıklığına uğradım daha hızlı sağlam bir pc beklerken bilgisayarımı açtığım gibi fan normalden daha fazla bi şekilde hızlanıyor hızlanıyor hızlanıyor ve 2 dk sonra sanki elektirikler kesilmiş gibi kapanıyor yani birden komple gidiyor
    en yakın bilgisayarcıya götürdüm işlemci fanının termal macununu tazeledim eve geri geldim ama bi faydası olmadı sadece 3-4 dkda değil 1-1.5 saatte kapanmaya başladı yani kapanma sorunu devam ediyordu sonra pcnin kendisinde bulunan SuperPosh programını yükleyip ordan dikkat ettim pc sıcaklığı 55lerden asağı inmiyor yada 45-50lerdeyken birden 62-71-85 diye çıkıp aynı anlattığım şekilde kapanıyor dediğim bilgisayarcıya geri götürdüm termal macun yerine sünger macun yaptık islemci fanıyla islemci arasında bosluk vardır diye ancak oda işe yaramadı hatta eski haline döndü bilgisayarı açıyorum superposhdan kontrol ediyorum actığım gibi sıcaklık 55-62 arasında oluyor hiçbir komut vermeden masaüstünde beklesem bile 5 dk içinde 85e kadar çıkıp kapanıyor kesinlikle hiçbir internet sayfası bile açamıyorum maalesef istanbuldaki tanıdığa gönderdiğimde garantiside iptal oldu yardımcı olursanız çok sevinirim özet olarak şöyle söyliyim bilgisayarı açıyorum açtığım gibi fan birden aşırı hızlanıyor sanki bi sınırı yokmuş gibi git gide hızlanıyor hızlanıyor gürültüleşiyor ve 55lerde başlayan sıcaklık derecesi 85lere çıkıyor ve bilgisayar kapanıyor o bahsettiğim programdada curren clock speed diye birşey var yanında normalde 800 mhz falan yazıyor o değişiyor 800 mhz yerine overlocking yazıyor ve sıcaklık öyle artıyor pc formattan yeni geldi içi tertemiz macunları yeni ne yapacağımı bilemiyorum servisine gönderirsem çok tuzlu olacağını düşünüyorum birkaç alternatif sunar ve yardımcı olursanız çok sevinirim
    iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiD35 -- 10 Aralık 2013; 22:01:06 >

• unutmadan sunuda söyliyim pcde bi fn tuşu var ona basinca cpu korumasımıymış tam olarak ne olduğunu bilmiyorum o açılıyor ve fanı çok düşük bi hızda sabitliyor o zaman kapanmıyor pc ama oyun falan açamıyorum açılanlarda kımıldayamayacak şekilde kasıyor ve tabi normal internette dolaşmak falanda kasıyor ama kapanmıyor sanırım o tuşun adı silent mode şimdiden teşekkürler flood için kusura bakmayın
  • quote:

800 mhz yerine overlocking yazıyor ve sıcaklık öyle artıyor

Otomatik oc var.Bu yuzden olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasin1910

o ne oluyor ve nerden kapatabilirim goturduğum bilgisayarcı macunlarda işe yaramayınca buyuk ihtimal chipset değişimi gerekiyo demişti
  • AsiD35 A kullanıcısına yanıt
    Dostum işlemci ısınınca fan hızıda otamatik olarak fanda hızlanır soğudukçada düşer.Sorunun ısınma sorunu fazla açma işlemci yanabilir.
    Ama biosdan da olabilir.Acer bi serisinde fan sorunu vardı bios güncellemesi ile giderildi yalnış haıtlamaıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiD35

quote:

Orijinalden alıntı: yasin1910

o ne oluyor ve nerden kapatabilirim goturduğum bilgisayarcı macunlarda işe yaramayınca buyuk ihtimal chipset değişimi gerekiyo demişti

O dediğin programı sil. Zannımca düzelecek. Ondan ziyade macun sürüp yollayan adamın çipset değişmesi gerekli demesi ne kadar doğru
    Dediğin programı sil yine çözüme ulaşamazsan pm den bana ulaş..
  • Öncelikle İsmail Cankurt üstadım ben pek iyi ifade edemedim sanırım yukarda pc ısınmadığı halde buz gibi hava üflerken yani taş çatlasın 10 dereceyken o hatayı alıyorum sol tarafta hava kanalından buz gibi hava çıkıyor ve bana orda sıcaklık 85 derece diye hata verip kapanıyor yani o yüzden ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum. teşekkürler yinede.
    Yasin 1910 bu olay ne yazıkki pc formattan geldiğinde o program yüklü değilkende vardı ben belki bu programın yokluğundan kaynaklıdır diye sonradan tekrar yüklemiştim ama yinede dediğinizi yapıp size yazayım ilginiz için teşekkürler...

Edit: Dostum dediğin gibi programi sildim ve nafile yine kapandı bilgisayar bende tekrar açıp tekrar kurdum programı ve 3 fotoğraf çektim.

Bilgisayarı yeniden başlattım ve bahsettiğim arayüz ilk açılışdaki sıcaklık derecesi:

Açılıştan birkaç saniye sonrası (10-20 saniye)

Ve bi 10-20 saniye sonra yani açılıştan yaklaşık 1 dk kadar sonra ( tek yaptığım siteyi açmaktı) :

ve birkaç saniye sonra pc tekrar dediğim gibi elektrikler kesilmiş gibi direk kapandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiD35 -- 5 Aralık 2013; 21:07:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlginç bir anakart sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Üstadlar ben biosuma girdimde bi gariplik bi eksiklik hissettim dogrumuyum bilmiyorum fotograflarını çektim bi bakın sanki biosumda bi eksiklik var bu sorun belkide ondan kaynaklanabilir

Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın] Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın] Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın] Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın] Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın] Casper Laptop Kapanma Sorunu [Çözdüm Ancak Bi Bakın]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiD35 -- 6 Aralık 2013; 21:17:15 >

• Arkadaşlar kapanma sorunumu çözdüm sayılır pad (sünger) macun yerine termal macun sürdüm ve soğutucu arasında boşluk kalıyordu onu yerine tam oturtup sıkıştırdım ancak hala bir sorunum var pc yinede overloclocking yapıyor onu nasıl kapatabilir yada engelleyebilirim biosda öyle birşey göremedim ben kendimde açmadım pc istanbuldan geldikten sonra onu yapmaya başladı. bunu kapatmanın bir yolu veya hız aşırtmaya çalışmasını engellemenin bir yolu varmı yardımlarınızı bekliyorum
    teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.