Şimdi Ara

Casper laptop fan kısmı nasıl açılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi forumda bir çok resim var fandan toz çıkıyor vb. vb. ben laptopun kapağını açıp baktım fakat fan kısmı vidalı o vidaları açınca bir şey olmaz değil mi?

• Fanı vidaları açmadan elektrikli süpürge ile temizleyemiyormusunuz ? Kapagı acında fan bağlı ama görünür haldeyse sökmenize gerek yok .. Durumu yanlış anladıysam ss koyun lütfen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

Fanı vidaları açmadan elektrikli süpürge ile temizleyemiyormusunuz ? Kapagı acında fan bağlı ama görünür haldeyse sökmenize gerek yok .. Durumu yanlış anladıysam ss koyun lütfen...

Fanın pervanesi görünüyor. Fanı kaldıramadım vidalar var köşelerinde. SS atayım biraz kötü gözükebilir resim kusuruma bakmayın.

• Hocam resimde işaretlediğim yerde en az fan kadar toz vardır emin olun çünkü hava giriş,çıkışı orası orayı sökebilirseniz pc nefes alacaktır emin olun

Fan bir pc nin ağzı ise,o nokta ciğeridir o kadar önemli!!

• quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

Hocam resimde işaretlediğim yerde en az fan kadar toz vardır emin olun çünkü hava giriş,çıkışı orası orayı sökebilirseniz pc nefes alacaktır emin olun

Orda sünger gibi bir şey var fanın vidalarını sökünce süngerin altı üstü her neyse oralar toz dolu heralde. Yani fanın vidalarını sökeyim mi hocam?

• fan resimde çokda tozlu durmuyor ama etrafındaki koruyucu blok tozlu olabilir.. Civataları sökğn kırmamaya dikkat edin ...Sıkıntı olmaz ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

quote:

Hocam resimde işaretlediğim yerde en az fan kadar toz vardır emin olun çünkü hava giriş,çıkışı orası orayı sökebilirseniz pc nefes alacaktır emin olun

Orda sünger gibi bir şey var fanın vidalarını sökünce süngerin altı üstü her neyse oralar toz dolu heralde. Yani fanın vidalarını sökeyim mi hocam?

Zaten pc'nin o kısmı gördüyseniz plastik kısmı hava çıkışıdır içeriden uzantısını temizlemeniz gerekiyor aslında

Ama eliniz yatar mı bilmem sizin daha iyi bileceğiniz bir şey...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fan temiz gözüksede kapanıp duruyor uçak motoru gibi laptop. Cevaplar için sağolun arkadaşlar şimdi laptopu açacağım yeniden. fanı açacağım toz ları temizleyip ardından ss atacağım foruma.
  • quote:

quote:

quote:

Zaten pc'nin o kısmı gördüyseniz plastik kısmı hava çıkışıdır içeriden uzantısını temizlemeniz gerekiyor aslında

Ama eliniz yatar mı bilmem sizin daha iyi bileceğiniz bir şey...

fanın vidalarını söktüm ama gelmiyor fan mekanizmasını anlamadım termal macunuda mı açmak gerek anlamadım o gösterdiğiniz yer gelmiyor bundan dolayı çıkmıyor fan oturduğu yerden nasıl yapaiblirim

• quote:

fan resimde çokda tozlu durmuyor ama etrafındaki koruyucu blok tozlu olabilir.. Civataları sökğn kırmamaya dikkat edin ...Sıkıntı olmaz ...

hocam fanın vidalarını söktüm fakat çıkmıyor yerinden termal macunun olduğu vidalarıda mı sökmek lazımdır?
  • quote:

quote:

fan resimde çokda tozlu durmuyor ama etrafındaki koruyucu blok tozlu olabilir.. Civataları sökğn kırmamaya dikkat edin ...Sıkıntı olmaz ...

hocam fanın vidalarını söktüm fakat çıkmıyor yerinden termal macunun olduğu vidalarıda mı sökmek lazımdır?

Bakır blokla sökmelisiniz sanırım ...Konu güncel bekleyin isterseniz benzer temizlik işi yapmış arkadaşlar konuya yazarlar ..Ben resme göre yorum yapıyorum hocam ..
  • http://www.turkcealtyazi.org/viewtopic.php?t=7786 notebooklar arası fark olabilir şuraya bakınız...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.turkcealtyazi.org/viewtopic.php?t=7786 notebooklar arası fark olabilir şuraya bakınız...

evet kapak kısmı değişik fakat fanın olduğu kısım aynı gibi biraz. ama jak dediği yeri tam bulamadım tam olarak neresi oluyor. termal macunun bloklarını sökmeden çıkartmış resimdeki arkadaş

benimki çıkmıyor nasıl olacak acaba..
  • - Fanın kapağının vidalarını çıkarıp sökün, ben kaç defa o işaretli yan taraftan bir avuç toz çıkardım.
    - Elinizin ulaştığı her yeri temizledikten sonra da fanın kanatçıkları arasına geçici olarak bir kağıt parçası sokun ve elektrik süpürgesini fanın üstünden tutun, sonra diğer görünen yerleri temizleyin.
    - Daha sonra fanın bütün kanatçıklarını kulak çöpü yardımıyla veya ince bir çubuğa peçete geçirip temizleyin.
    - Fanın üstündeki yapışkanı söküp motor yatağına 1 damla yağ damlatın.
    - Son olarak sırasıyla her şeyi yerine takın ve kapağı kapatıp vidalayın.

1 saat sürebilir ama laptop ilk günkü gibi sessiz ve soğuk çalışacak. Yılda 1-2 kere yapıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

- Fanın kapağının vidalarını çıkarıp sökün, ben kaç defa o işaretli yan taraftan bir avuç toz çıkardım.
    - Elinizin ulaştığı her yeri temizledikten sonra da fanın kanatçıkları arasına geçici olarak bir kağıt parçası sokun ve elektrik süpürgesini fanın üstünden tutun, sonra diğer görünen yerleri temizleyin.
    - Daha sonra fanın bütün kanatçıklarını kulak çöpü yardımıyla veya ince bir çubuğa peçete geçirip temizleyin.
    - Fanın üstündeki yapışkanı söküp motor yatağına 1 damla yağ damlatın.
    - Son olarak sırasıyla her şeyi yerine takın ve kapağı kapatıp vidalayın.

1 saat sürebilir ama laptop ilk günkü gibi sessiz ve soğuk çalışacak. Yılda 1-2 kere yapıyorum.

Fanı kaldırmadan sünger gibi olan yapışkanı mı çıkartayım yani?

o zaman ordan baya bi toz çıkartmak gerekecek galiba

• Fanı yerinden çıkarıp oraya bakabilirsiniz, ama geri takmaya güvenemiyorsanız sadece üstündeki kapağı çıkarıp dediğim işlemleri yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Fanı yerinden çıkarıp oraya bakabilirsiniz, ama geri takmaya güvenemiyorsanız sadece üstündeki kapağı çıkarıp dediğim işlemleri yapabilirsiniz.

Fan çıkmıyor vidalarını çıkarttım ama sağa çekiyorum gelmiyor yukarı çekiyorum gelmiyor ızgaraya birleşik duruyor çok hassas donanımlar var o yüzden çok sert müdahale etmek istemiyorum yoksa kırarakta olsa çıkartırım icabında çıkmadığına göre o yapışkanı sökmeliyim ozaman ama çok kir varsa hepsi çıkmaz gibime geliyor o zaman öyle yaparsam.
  • Öyleyse o kalsın. Görünen yerleri temizleyin yeterlidir.
  • O kısım bakır borularla işlemci üzerindeki soğutucu kalıp halinde. Elinde termal macun varsa komple sök işlemcinin macununu da yenile canavar gibi çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DesTroYeR00x

O kısım bakır borularla işlemci üzerindeki soğutucu kalıp halinde. Elinde termal macun varsa komple sök işlemcinin macununu da yenile canavar gibi çalışır.

O zaman yarın termal macun alayım fan ve o bakır boruları sökeyim termal boruları sökersem galiba fanda güzelce çıkacak . canavar olsun süper olur bu laptop en az 1 yıl daha götürür beni
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.