O Zaman ilk izlenimlerimden bahsedeyim. TOplam yarım saat kadar kullanma şansım oldu. Fanı çok sessizdi, çalışıp çalışmadığını dahi anlamadım. Bu süreçte herhangi bir ısınma durumu görmedim. Tabi yaptığım sadece Chrome ile internette gezinmekti. Oyun oynama ve aynı anda birkaç program çalıştırma fırsatım olmadı henüz. Görüntüsü bence çok şık, hem de Türkiye merkezli bir firma tarafından üretildiğinden, gururlandım. Yarım saat hiçbirşey değil, bulgularımı paylaşırım fırsat bulunca.
teşekkürler yoksa 400tl daha koyup asus alacağım çok kararsızım çok
quote:
Orijinalden alıntı: hidolgoo
teşekkürler yoksa 400tl daha koyup asus alacağım çok kararsızım çok
Yani 400 tl verme imkanin varsa Asus'ta alabilrisin.Asus'un ürünlerde notebookta cok saglamdır.Ben 1 aydır kullanıyorum Casper'dan bir sikayet yasamadım ama Asus'un 3 yıl garatnisi olması ekran yapısını biraz daha iyi olması her acidan kayıpsız gostermesi,bu takım özellikler tabiki artıdır.
Asus'a ben guvenirim evimde her turlu hardware asus.400 fazla verebilirim diyorsan asus'ta alabilrisin
ekran karti 5730lulra gore kotu mu
Sayın arkadaslarım. Bende bu forumu takip eden diger arkadaslar gibi sixzin degerli yorumlarınızı okuyarak bilgisayar aldım. Bu bilgisayar casper nirvana i7 740qm . Cok ama cok dusunerek aldıgım bu bilgisayar ve karsılastırıln bilgisayarlar hakkında yorum yapmayı kendime bir borc biliyorum.Ek olarak özelliklerde gt 335m demesine ragmen ekran kartına ondan daha üst model olan gt 425m cıktı. sanırım bu yeni uretilen nirvanalarda fiks. Bilgisayara gelince ısınma sorunu soyleyen arkadaslar ne haklı ne de haksız. Cunku bilgisayar asırı ısınmıyor. Ama bi toshiba kadar da soguk değil. Ses konusunda sınıfı kesinlikle gecer. Gayet sessiz çalışıyor. Özellikle Asus ve bu bilgisayar arasında kalmıstım. Gercekten bi kasa farkı var. Yani asusa dokununca kaliteye dokundugunuzu hissediyorsunuz orası dogru. Casper malesef cok gorsel olmayan bi urun. Fakat bu bilgisayara cok buyuk bi avantaj ya da dezavantaj saglamıyor. Asus un klavyesi ve kasası daha parlak albenisi cok yuksek. Casper hep içine calısmıs ama dısı cok normal. Herksin aklına takılan iki sorun olan ısınma ve ses konusunda kendi izlenimlerimi paylastım. Not : ısınma yok diyorsun da naptın diyecek arkadaslara soluyorum. Film indirme muzik aynı anda pes 2011 oynadım en yuksek cozunurlukte. bir kac saat sonra kayda deger bi ısınma yoktu. Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: tobetube
Sayın arkadaslarım. Bende bu forumu takip eden diger arkadaslar gibi sixzin degerli yorumlarınızı okuyarak bilgisayar aldım. Bu bilgisayar casper nirvana i7 740qm . Cok ama cok dusunerek aldıgım bu bilgisayar ve karsılastırıln bilgisayarlar hakkında yorum yapmayı kendime bir borc biliyorum.Ek olarak özelliklerde gt 335m demesine ragmen ekran kartına ondan daha üst model olan gt 425m cıktı. sanırım bu yeni uretilen nirvanalarda fiks. Bilgisayara gelince ısınma sorunu soyleyen arkadaslar ne haklı ne de haksız. Cunku bilgisayar asırı ısınmıyor. Ama bi toshiba kadar da soguk değil. Ses konusunda sınıfı kesinlikle gecer. Gayet sessiz çalışıyor. Özellikle Asus ve bu bilgisayar arasında kalmıstım. Gercekten bi kasa farkı var. Yani asusa dokununca kaliteye dokundugunuzu hissediyorsunuz orası dogru. Casper malesef cok gorsel olmayan bi urun. Fakat bu bilgisayara cok buyuk bi avantaj ya da dezavantaj saglamıyor. Asus un klavyesi ve kasası daha parlak albenisi cok yuksek. Casper hep içine calısmıs ama dısı cok normal. Herksin aklına takılan iki sorun olan ısınma ve ses konusunda kendi izlenimlerimi paylastım. Not : ısınma yok diyorsun da naptın diyecek arkadaslara soluyorum. Film indirme muzik aynı anda pes 2011 oynadım en yuksek cozunurlukte. bir kac saat sonra kayda deger bi ısınma yoktu. Kolay gelsin
PES 2011 cok sistem isteyen bir oyun degil.Yani bilgisayarı kastıracak bir oyun degil.StarCraft 2 COD 2 gibi oyunlarda fanın devreye girdigini ve sesini duyabiliyorsun.Ama bu bir problem degil bana kalirsa sogutması gerekiyor ve isini yapyior.Ben hala tavsiye ederim.Tabi Asus farkli bir urun param olsaydı Asus'un en ust modelini alirdim..Ama fiyatına gore alınır denilenebilecek bir ürün.
Tabi ki Asus la karsılastırmıorum bilgisayarı. O ayrı bir olay. Ama f/p olarak baktıgınızda yabana atılabilecek gibi bir urun kesinlikle değil. crysis de oynuorum mesela sırf test etmek için kurdum. Bilgisayarda rahatsız edici bi durum meydana gelmio. Lakin yine ne olur ne olmaz die bi sogutucu siparisi verdim.O da gelince asustan tek farkı kasası kalacakk die umudediorum... Sadece yapışan haksız yorumlara karsı yazdım ben. Ha tabi ki bi toshiba ya elliyor gibi olmuyor insan ama yani bilgisayarı actıgınızda içiiz rahat eedior
casper cn vti740f modelini bende vatanin yapmıs oldugu kampanya ile aldım..işte size derece sonucları
İşlemci: 7.1 Bellek(Ram): 7.2 Grafikler: 6.5 Oyun Grafikleri: 6.3 Sabit Disk: 5,9
sabit disk i 500 gb 7200rpm ile deiştirdiğiniz takdirde onunde duracak bu fiyata notebook yoktur..
unutmayın casperın yeni kasası cok şık ve dayanaıklı..ayrıca türk malı ve teknik desteği de unutulmamalı...önyargılardan kurtulun..bundan onceki notebook um datron marka bi laptop eminim cogu kullanıcı bunu duymamıstır ama tam 5 yıldır bir kere bile bi sorun olmadan kullandım..
quote:
Orijinalden alıntı: tobetube
Tabi ki Asus la karsılastırmıorum bilgisayarı. O ayrı bir olay. Ama f/p olarak baktıgınızda yabana atılabilecek gibi bir urun kesinlikle değil. crysis de oynuorum mesela sırf test etmek için kurdum. Bilgisayarda rahatsız edici bi durum meydana gelmio. Lakin yine ne olur ne olmaz die bi sogutucu siparisi verdim.O da gelince asustan tek farkı kasası kalacakk die umudediorum... Sadece yapışan haksız yorumlara karsı yazdım ben. Ha tabi ki bi toshiba ya elliyor gibi olmuyor insan ama yani bilgisayarı actıgınızda içiiz rahat eedior
casper almaya niyetlenen birisi olarak bu ve benzeri yorumları gördüğüm iyi oldu:)
eger dersenki bnm butçem 1.500 tl ve oyun oynamak istiyorum ozaman bunu alacaksın ama yok ben azami oyunlar oynamam diyorsan 1.500e daha düşük ozellikli ama saglam kasalı bir şey bakarsın bu boyledir yani.ben 1.500 e düşük model alacagıma casper aldım herşeyi cok rahat acıyorum bu paraya denemeye deger
15.6" i7 740qm 4 gb ram gt335m 320 gb hdd olan modelini kullanıyordum. Eylül başında aldığım ürün genel olarak işimi görüyordu (şehir dışında bir şantiyedeydim ve yüksek işlemciye sahip bir makineye ihtiyacım vardı) Neyse makine 2 hafta önce açılmama, açılırsa kitlenmeler vs yapmaya başladı. Ankara Vatan Bilgisayara götürdüm sorunumu anlattım makineyi teslim ettim. 23.12.2010 tarihinde makinenin hazır olduğu öğrendim ve almaya gittim. Makineyi teslim almadan kontrol ederken gördüğüm şey ciddi güven kaybı yarattı. Makinenin sorunu anakartındaymış ve anakartını değiştirmişler ama yanında ekran kartınıda gt240m yapmışlar. 64 bit Win 7 kurulu makine geldiğinde 32 bit win 7 kuruluydu. Teslim almadan tekrar gönderdim makineyi. Ben bilgisayarlardan birazda olsa anladığım için böyle bir kontrol yaptım ve yanlışı gördüm. Bu düzey kontrol yapmadan teslim alacak çok fazla insan tanıyorum. Bu insanları kazıklamaya girmiyor mu. Bu kadar ciddiyetsiz bir teknik servis ile nasıl "Yılın En Büyük Bilgisayar Üreticisi" olabiliyorlar onuda anlamadım.
Bilgisayarımla 6.ayı doldurdum, kullanım istatistikleri verme vakti geldi. Hergün bilgisayarı kullanıyorum, çoğunlukla oyun amaçlı. Şimdiye kadar 1 kere bile mavi ekran, donma sorunuyla karşılaşmadım. Oynadığım oyunlar çoğunlukla Crysis, Civilization 5, FM 2011, Mass Effect.
Crysis vs... tarzı oyunlar oynarken fan sesi artıyor fakat rahatsız edici düzeyde değil, herhangi bir stabilite sorunu da yaşatmadı. Bilgisayarla ilgili tek olumsuz eleştirilerim, kasası çok kaliteli durmuyor.
Şimdiye kadar yüzümü kara çıkartmadı, İnşallah böyle devam eder, gönül rahatlığıyla tavsiye ederim arkadaşlar.
ya herkes toshiba gibi kasası yok felan diye karşılaştırıyor da plastik için o kadar para niye veresiniz ki, dell den sonra en iyi servis casperda sonra acer-asus-hp... markaların servisleri geliyor,toshiba herşeyi kullanıcı hatası sayıp daha telefonda laptopu görmeden fiyat çıkarıyorlar garantili laptopa,hele bi ısınıyor ve oyun oynarken kapanıyor diye arayın :) ,bide haklı olsalar bari ben ekran kartı bozuk dedim onlar fan temizlenecek 40 tl dediler,1 aydan fazla uğraştım sonunda ekran kartı arızalı olduğundan değiştirdiler. Sonuçta gösterişli olsun diyorsanız sony vaio alın ama orta düzey bütçem var oyun oynatsın estetiği çok takmam diyorsanız casper alın, benim için en önemlisi teknik servis derseniz arızalanınca hemen yapılsın diyorsanız dell den şaşmayın.Casper dan fazla para öderim ama sony vaio da alamam diyorsanız asus notebook öneririm.Hp den uzak durun :) hp ciler kusura bakmasın,çevremde garantisi bitipte sağlam kalan bi hp modeli kalmadı hepsinin ekran kartı patladı.
quote:
Orijinalden alıntı: emodog
kim diyor ısınma problemi ? anlamış değilim imzadaki pc bnm pcm ve ısınma yok
aynısı bende var.Çok az ısınıyor.Doğru söylüyorsun
Beyler aynı pc bende de var çok memnunum ama şuan farklı bir konu için yazıyorum buraya bir konuda bilgi istiyorum bilgisi olan yazarsa sevinirim. Ben usb 3.0 destekli birharici disk aldım ama şuan bu pcde usb 3.0 ün özelliğini kullanamıyorum( yani çok yüksek hızda veri aktarımı) Size sorum şu bu bilgisayarın anakartı usb3.0 ü destekliyor mu ve bunun için gerekli driver ı nereden bulabilirim win 7 64 bit için ... Bilgisi olan lütfen yazarsa sevinirim.
Selam arkadaşlar.... bu marka casper marka laptop bilg. açıldıktan belli bir süre sonra (özellikle uzun süre kapalı olduktan sonra) bilg. donuyor(ya windows 7 logosunda yada masa üstü gösterimi sırasında) ve kapatmak zorunda kalıyorum(ayrıca bu kapatma işlemini bir kaç kez yapmaz zorunda kaldığım anlarda oluyor) daha sonra açtığımda haliyle boot menü geliyor. ve "normal başlat dediğimde" düzgün bir şekilde açılyor ve herhangibir sorunla karşılaşmıyorum... Acaba sorun nedir..? Yazılımsal mı donanımsalmı? Yardımcı olursanız sevinirim.... Teşekkürler....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme