Şimdi Ara

Casper i7 740qm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
5.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şu an kampanyada olan casperin bu modelini almayı düşünüyorum ancak tam tatmin olamadım. kullanan yada bilen arkadaşlar varsa yardım edebilir misiniz çok mutlu olurum.



  • ben aldım memnunum olumsuz yorumlara aldırma.ama cihazı iyice inceleyip al.bir de üzerinde windows 7 basic ile geliyor o sistemi beğenmedim.windows 7 ultimate 64 bit kurdum.slic 2.1 biosa sahip olduğu için aktivasyon da sorun olmadı.bir iki gün içinde sitede incelemesini yayınlamayı düşünüyorum.benchmark değerleri pc de kayıtlı.sonuçlar gayet güzel.
  • hmm ısınma problemi var diyolardı cihaz için?
  • benim eski pc kadar ısı göremedim. everestteki sıcaklık değerlerini göstereyim.1.sinde sadece msn ve explorer vs açık.diğerinde ise msn explorer ve pes 2010 da 10dklık bir oyunu oynadıktan sonraki değerler.


    Everest Normal
     Casper i7 740qm


    Everest Pc Yük Altındayken
     Casper i7 740qm




  • evet cihaz asırı ısnıyor bende vatan computerdan aldım i 7 740 m 640 gb hdd 6 gb ram gt 330 ekran kartlı olanı.ama hicbir mavi ekran ve benzeri problem yasamadım.Şimdilik.StarCraft 2 yi high medium karsık ayarla ile kasmadan cok rahat oynuyorum.Asırı fan sesi geliyor ama oynadigim oyun sc 2 ^^.Şimdilik bisey yok ilerde ne olursa burda sizinle paylascagim.
  • kim diyor ısınma problemi ? anlamış değilim imzadaki pc bnm pcm ve ısınma yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpawnOnur

    evet cihaz asırı ısnıyor bende vatan computerdan aldım i 7 740 m 640 gb hdd 6 gb ram gt 330 ekran kartlı olanı.ama hicbir mavi ekran ve benzeri problem yasamadım.Şimdilik.StarCraft 2 yi high medium karsık ayarla ile kasmadan cok rahat oynuyorum.Asırı fan sesi geliyor ama oynadigim oyun sc 2 ^^.Şimdilik bisey yok ilerde ne olursa burda sizinle paylascagim.


    Aynı ürünü bugün sipariş ettim inş. kaliteli bişey gelir dedigin gibi ne olursa paylaşmanı bekliyorum :D
  • arkadaşlar forumu yeni keşfettim ve hemen üye oldum. Teknolojiden kopmuş biri olarak ve en sonki işlemci hızını celeron olarak bilen ben:) sizden bir kaç konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
    Geçen gün vatan bilgisayardan (http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vti740f-core-i7-740qm--1.73ghz-4gb-ddr3-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt335m-1.3cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=47571) linkinde bulunan dizüstü bilgisayarı tabloda yazan özelliklerin isimleri ve numarası karşılaştırmasıyla (tabii fiyat limitim 1.600 tl idi) satın aldım. Az çok içeriklerini öğrensem de, bu fiyat ile bu özellikleri karşılaştırırmısınız, yani tercihimi doğru yönde kullanmışmıyım?

    Birde SpawnOnur arkadaşım, bilgisayarlarımız karşılaştırdığımızda sadece sabit disk 640 GB-320GB gibi bir kaç farkın ne anlama geldiğini açıklarsan çok sevinirim. şimdiden ilgilerinize teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aromatik

    arkadaşlar forumu yeni keşfettim ve hemen üye oldum. Teknolojiden kopmuş biri olarak ve en sonki işlemci hızını celeron olarak bilen ben:) sizden bir kaç konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.
    Geçen gün vatan bilgisayardan (http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vti740f-core-i7-740qm--1.73ghz-4gb-ddr3-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt335m-1.3cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=47571) linkinde bulunan dizüstü bilgisayarı tabloda yazan özelliklerin isimleri ve numarası karşılaştırmasıyla (tabii fiyat limitim 1.600 tl idi) satın aldım. Az çok içeriklerini öğrensem de, bu fiyat ile bu özellikleri karşılaştırırmısınız, yani tercihimi doğru yönde kullanmışmıyım?

    Birde SpawnOnur arkadaşım, bilgisayarlarımız karşılaştırdığımızda sadece sabit disk 640 GB-320GB gibi bir kaç farkın ne anlama geldiğini açıklarsan çok sevinirim. şimdiden ilgilerinize teşekkür ederim


    ram ve hard disk olarak kapasite farkı var işde 320GB nin iki katı oluyo yani atıyorum içine 100 tane film atabilcek yere 200 tane atıyosun bunun gibi kapasiteyi belirtiyo diğer özellikler aynı gibi duryo Ram farkıda o kadar önemli değil 4 gb işini hayli hayli görür hayırlı olsun laptopun benimkide bugun geldi :D




  • 1.500 küsur liraya daha iyi bir alternatif varmı diye kafamda soru işaretleri var,

    lejyoner teşekkür ederim, desene laptopdaş olduk:)
  • yok yok bence en iyisini almışsın bugun teknosada benim pc ile aynı özellikte bi toshiba gördüm ben 1.680e aldım o toshibanın fiyatı tam 3.200 tl idi :D
  • Ben böyle şansın ta içine .. ölü pixel çıktı laptopta değişim veya iade talep ettim 2 hafta daha beklicez şimdi pff.. pc'nin genel olarak performansı iyi ısınma sorununa rastlamadım sesde yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emodog

    kim diyor ısınma problemi ? anlamış değilim imzadaki pc bnm pcm ve ısınma yok


    Senin imzandaki bilgisayar ile benim yazdigim bilgisayar aynı degil dikkatini cekersem.Isınma elbette olcaktır.Bu zaten normal birsey...Notbooktan bahsediyoruz... Benim demek istedigim sey ürünle ilgili suana kadar bir problem yasamamis olmam.Oynadıgım oyun Starcraft 2 islemciye ekran kartına ve ram'e en cok yuklenen strateji oyunlarından birisi.İyi bir notbook sogutucusu ile ısınmayı dusureceginden eminim.
  • spawnonur tavsiyeye ihtiyacım var bu makinei gözüme kestirdim ama hala karar veremiyorum yardım et lütfen vatanda fiyatı uygun epey çünkü...
  • ArkadaşLar bende bu makinadan kuLLanıyorum. Isınma probLemi var yok demek yanLış oLur cünkü. Canavar gibi bi işLemcisi var 4 gercek 4 sanaL çekirdek oLmak üzere 8 çekirdekLe işLem yapan bi işLemciyi tek fanla soğutuLması imkansız? ikincisi sadece işLemcide değiL soğutucuyu yayarak gt335m gibi bi ekran kartını soğutmakta imkansızdır. hoparlörLeri vasat çok az ses verio ekran bakış acısı dar yani fiLm fiLan seyredicek oLursanız karanLık sahneLerde ekranada direk 90 derecelik acıyla bakmanız gerekio. Ama ben memnunum kaLiteli bi soğutucuyLa kuLLandığınız zaman makina tık demio. 2 usp cıkışı kuLakLık ve mic girşLeri dvd rw ve şarz girişLerinin hepsinin sağ tarafta oLmasıda hoş bi ergonomik tasarım değiL bence. ufak detayLarı dikkate almadan kuLLacaksanız kesinLikLe memnun kalıcaksınız ve bu kadar saymama rağmen yinede fiyatından fazLasını hak edio.
  • merhaba aşagıdaki pc de özelliklerinde casper markalı pc de ısınma ve kullanılan malzemlerde herhangi bir arıza ya da sorun oluyor mu arkdaslar ve fiyatıda 1740 tl fıyat ve ozellıklerı deger mı ?

    CASPER CORE İ7 740QM -1.73GHZ-6GB DDR3-640GB-15.6"-DVDRW-1024MB GT335M-1.3CAM-BT-W7PRE

    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı 1.73GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Numarası 740QM
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 6 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1066 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 640 GB
    HD Dönüş Hızı 5400 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası NVIDIA
    VGA Chipset Modeli GT335
    Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.8 KG
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidolgoo

    spawnonur tavsiyeye ihtiyacım var bu makinei gözüme kestirdim ama hala karar veremiyorum yardım et lütfen vatanda fiyatı uygun epey çünkü...


    Takın zmanda 3d mark test sonuclarınıda burda paylascam.XeSeX in dediklerine birbir katılıyorum.Amacım performans tasarım degil diyorsan,laptop sogutucusu ile kullanmak benim icin problem degil diyorsan ki zaten bu sogutucu olmadan oyun oynayabildigin tek makine AlienWare Dell senin icin dogru karardır.
    Gecen arkdasla bir cafe de oturarak meyva suyumuzu ve nargilemizi icerek 3-4 saat boyunca starccraft2 replaylerini izledik,prince of persia ı 1 saat boyunca izledik.Makinede en ufak bir problem gormedim.Sadece ısındı ki bu da bu kadar islem icin normal olsak gerek

    Ben 5 ay arastırdım bircok satıs magzalarına giderek bu urunun donus oranini sordum.Ve suan icin memnunum.Bir problem cikacagınıda pek sanmiyorum.Bence kararsız kalmana gerek yok senin icin F/p ürünü bu üründür.




  • Isınma sorunu malum gıcık bir konu.her zaman soğutucu da yanınızda olmuyor...Samsung'un i5'li makinalarını ve ısınma sorununun oyun çalışmadığı zamanlarda neredeyse hiç olmadığını da görüyoruz. (herhangi bir bimeks yada vatan'a uğrayıp i5'li çalışır Samsung R580'e dokunup diğerleriyle karşılaştırabilirsiniz)
    oyun dışında günlük kullanım sırasında nu ikisinin performans karşılastırması nasıl acaba...i7 ısındıkça çok mu yavaşlıyor...yoksa sadece fiziksel bir ısınma mı???

    özellikle kullananlar yardımcı olursa çok sevinirim...
  • Bugün bende Vatan bilgisayardan Casper'dan aldım. Görüntüsü ve özellikleri çok hoşuma gitti. Umarım ısınma sorunu da yaşamam. Zamanla bilgilerimi paylaşırım.
  • hemen paylaşmalısın hemen alamadım hala ben...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.