casper excalibur batarya ömrü

-
-
Yılda en az 2 kere fan temizliği yap. Macun konusu sıcaklıkların normal seviyeden yükselmeye başlamasıyla tekrarlanır. Fanlar tek bloksa ve işlemci soğutucuya bağlıysa o zaman macun da yenilenir. Ortalama ömür konusu kullanıma, laptopun malzeme kalitesine ve şansa bağlı. Yedek parçasını kolayca bulabileceğin bir marka seçmeye çalış, özellikle de bataryalar 3-4 yıla cortluyor orijinal batarya bulnmak güç.
Hor kullanmama rağmen 10 yılı devirdiğimiz Casper laptopumla yazıyorum. Ekranı gitti muhtemelen kablo arızası hdmi ile tvye bağlı, dikkatli kullanmadım. Alt kasa değişti 200 liraya, hiç anakart sorunu yaşatmadı. Ben kendimi şanslı görüyorum, yıl olmuş 2022 halen yeni alınan birçok laptopta anakart arızası-ips panel arızası-batarya arızası vs. çıkabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sreylare -- 7 Ağustos 2022; 15:51:29 > -
laptopu hep şarjda mı kullanmalıyım batarya daha cok dayansın diye bide excalibur bataryasını orijinal bulmak mumkun mu ?
-
Batarya paketinin içindeki şarj edilebilir pillerin dayanıklılığına bağlı. Benim batarya prize bağlı halde bana 5 sene kesintisiz ilk günkü performansı verdi. Ama senin aldığın laptop belki 3. senesini göremeyecek bunu bilemeyiz. Her şekilde pil ölecek bence laptopun keyfini çıkartın. Bazı güncel Excalibur laptopların pili bulunabiliyor, tabi 1-2 sene sonra ne olur onu bilemeyiz.
-
laptopu haftada 1 prizden cıkartmamız lazım dıyorlar hocam sız nasıl kullanıosunuz hıc sarjdan cıkartmazsak bataryanın oldugunu anlayabılır mıyız
-
Elbette laptopu 7/24 prize takılı tutmamalı. Haftanın 1 günü birkaç saat veya tam gün bataryayı dinlendiriyorum. Bu esnada bataryada sorun olup olmadığı görülebilir. İnsan yapımı sonuçta, hem de bataryayı ayda 1 kalibre etmek iyi olur.
Laptop kapalıyken full şarj edeceksiniz. Sonra şarjdan çekip şarjı bitene kadar elinizi vurmayacaksınız. Daha sonra tekrar şarj ve normal kullanıma dönebilirsiniz.
-
hocam haftada 1 sıfırlıyım sarjını dıyorsunuz
-
3-4 haftada 1 kez yapsan yeterli.
-
çok sağolun hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X