arkadaşlar konu için en uygun yer burası gözükmekteydi . yanlış yere açtıysam özür dilerim
yaklaşık 2 senedir casio exilim EX-S770 kullanmaktayım , şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı fakat 2 gündür şarj etmeye çalışmaktayım . makinanın yanında verilen şarj ve usb cihazının üzerindeki şarj led'i kırmızı şekilde yanıp sönmekte şarj olmuyor. normalde sürekli bir kırmızı led yanar ve şarj işlemi bittikten sonra yeşil olurdu, fakat 2 gündür sadece yanıp sönmekte sorun ne olabilir ?
quote:
Orijinalden alıntı: Tunç:TheBrother
Arkadaşlar bu batarya olayı sonunda benimde başıma geldi.
neredeyse 4 gün boyunca boş batarya makine üstünde kalmıştı ve bende dedimki "şunu bi şarj edeyim."efenim aldım bataryamı taktım şarj aletine,bide ne göreyim.kırmızı lamba bir yanıyor bir sönüyor."aha batarya bozulmuş" dedim kendi kendime ve canım sıkıldı bu işe...sonra biraz düşündüm.tek şarjla 150-170 çekim yapabilen bir batarya nasıl olurda "zırt" diye arızalanabilir?dedim ki "bunda bi iş var..." . bataryanın bozulduğundan şüpheliydim,şarj aleti de sinyal verdiğine göre oda sağlam diye düşündüm.o vakit tek bir şey geldi aklıma,batarya tamamen tükendiği için çok azda olsa bir akım veremiyor,dolayısıyla şarj aleti bataryayı arızalı zannedip sinyal veriyor ve de şarj gerilimini üretmiyor,dolayısıyla batarya şarj olmuyor.öyleyse yapılacak bir tek şey var,şarj aletinin bataryayı algılaması için bataryanın azda olsa bir akım vermesini sağlamak.ama "batarya boş",bi miktar doldurmak lazım...ama nasıl?..aldım bataryayı üzerinde 3.7V yazıyor.dedim ki"ulan bu 3.7V bi yerden tanıdık geliyor".ve 20 sn düşündükten sonra nokia telefonumun bataryasına baktım.birde ne göreyim "3.7v"..tam aradığım voltaj değeri.nokia bataryası ile casio bataryasını yanyana koydum.her iki bataryanın artılarını vede eksilerini birbirine bağladım.yanlış anlaşılmasın hepsini birbirine değil artı artıya,eksi eksiye şeklinde iki adet tel kullanmak suretiyle.bu şekilde çok değil 25-30sn bekledim ve bağlantıyı ayırdım.sonra "bismillah" çektikten sonra casio bataryasını şarj aletine taktım ve "ohh be! oldu valla..." şeklinde derin bir nefes aldım.yaklaşık 2 saat şarj oldu ve artık kullanıma hazır :)
demem o ki siz siz olun bi gün şarj aletinizin lambası yanıp sönmeye başlarsa,ne kadardır şarj etmediğinizi düşünün.hemen bataryayı çöpe atmayın.
NOT:batarya ve pilleri zaten çöpe atmayın.doğa yüzyıllarca üstesinden gelemiyor bunların.
mevcut casio konusuna yazmıştım ama gözünden kaçtı herhalade.
ben dahil birçok kişnin işine yaradı bu yöntem.pil bozulmadıysa halledebilirsin sanırım.
çok teşekkür ederim TUnç kardeş , gerçekten gözümden kaçmış o konu deniyeceğim bakalım umarım bende de olur
saygılarımla
Sagolasın arkadaşım.Emeğine teşekkur ederim.aynı dediğin gibi uygulamayı yaptık.nokia bataryasını ve casio fotograf makinası bataryasını yanyana koyup artı ve eksi uçlar birbirine değecek sekilde 30 saniye birbirine değdirdik.ardından casio nun şarj cihazına takıp normale döndüğünü göürdük.Tekrar emeğine teşekkurler.
ben de teşekkür ederim. gerçekten de çok akıllıca bi çözüm. iş yaradı:)
arkadaşım süpersin sayende masraftan ve zamandan kazandım Allah razı olsun....
hocam saat üreticisinden, walkmen üreticisinden, cep telefonu üreticisinden alınan fotoğraf makinaları malesef pek performanslı olamıyor. o yüzden makina alırken canon, nikon gibi markaları tercih etmek gerekir diye düşünüyorum ben.