Şimdi Ara

CarrefourSa VURGUN !! PS3 Gran Tourismo 5 Collector Edition 10 TL !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.837
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alatay

quote:

Orijinalden alıntı: GOLDFALCON

kodların süresi dolalı çok oldu haberiniz olsun türkiyede ise turuncu merecedes modelli olan satıldı...

CarrefourSa VURGUN !! PS3 Gran Tourismo 5 Collector Edition 10 TL !!

kodların süresi doldu dedin diye girmemiştim bi kaç gün. sabah canım sıkıldı bi bakayım dedim ve kodlar uydu. tema ve arabalar indi.

oyuna yeni başladığım için ilaç gibi geldi bu araçlar

dostum teşekkürler yükleyememiştim zamanında kodun tekini senin sayende haberim oldu sağolasın bende yükledim...

• quote:

Orijinalden alıntı: jujuuu

Bazen zekasi kalburustu olduguna inandigim bu toplulukta basliklari gezerken hayretler icerisinde kaliyorum.

Degeri 30.000 liralari bulan televizyonlar satis ya da etiketlemeden sorumlu elemanlarin ve onlari kontrol edenlerin gun icerisindeki dalginliklarindan kaynaklanan sekilde 30 TL veya 3.000 TL olsun ,seklinde fiyatlandirildiginda kucaginiza alip goturup 10 da 1 ya da 100 de 1 fiyatina alinabilecegini mi savunuyorsunuz ?

Bunlari yazanlari hakikaten anlamiyorum. Boyle bir yasa filan olamaz ,eger yasada boyle bir hukum varsa bile bunun ispati yapilamaz an itibariyle , yapilsa bile hic bir firma basini agritacak meblaglara ulasan urunlerde bu yasayi filan uygulamaz , uygulamadigi icin ceza filan da almaz , alsa da odemez

Ben market isleten kisi olsam ben de odemem ya da o urunu vermem 10 da 1 fiyatina. Zaman zaman fiyat hatalarindan internet veya normal marketlerde 300 liralk urunleri 200 e , 120 dolarlik yazicilari 120 TL ye aldigimiz oldu . Ama kime bir araba galerisinde fiyat etiketi yanlis diye 350 bin liralik arabayi 350 TL ye verirler , soylediklerinizde biraz mantik olsun lutfen

yasalarin hayatin olagan akisina uygun olmasi gerekir ,aksi takdirde uygulanabilir olmazlar ..

cam filmi 1997 tarihli yonetmelik ile yasak ,trafikte kac yuz bin adet arac var heryeri filmli ? Sigara en basitinden en cok kamerayla izlenen stadyumlarda yasak , cezasi var , sigara cezasi maclara istirak eden yuzbinlerce belki milyonlarca taraftarin kac tanesine uygulanmistir ?

gibi cogaltilabilir.

Beyefendi:

http://www.tapdk.gov.tr/tuketici_korunmasi_hakkinda_kanun.pdf

10.sayfada fiyat etiketi yazar. Okuyunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mantik icermeyen kanunu kimse takmaz bunun bosu bosuna savunmasini yapmayin

link mink kimseyi etkilemez ,insan hatasi basim hatasi her zaman olabilir ,reklam amacli kasitli sekilde bir sey yapilmadikca kimse boyle seylere mecbur birakilamaz
  • jujuuu kullanıcısına yanıt
    Bir çok kez başıma geldi bu olay hep de ucuz fiyattan aldım ürünleri. Hayret hayret bak sen.
  • 1 tanemi vardı yoksa varmıydı bayağı ev yakın yarın gider alırım varsa ben oyunu değil içeriğe 10 yl vericem oyunu burdan birine veririm.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya ben de aldim, daha yeni yazici aldim ,logi speaker aldim . ama kalkip da her etiket hatasinda ben bunu kesin alirim alamazsam kanun var mahkeme var filan lafi manasiz

tuketiciyi yaniltmak, uzerinden reklam yapmak ,ilgi toplamak vb davranislarda firmayi otturursunuz .. ama hatali her yazimda bunu hak gorursen cogu isletme bunu odemez(vermez)

dedigim gibi yuksek fiyatli urunlerde etiket hatasi olmuyor mu ,farkeden olmuyor mu ?

fer mas bayiinden 35 bin euroya masserati , 80 inc ledi 3 bin tl ye aşan ,249 liraya iphone 6 elde eden duydunuz mu

her isin bir oluru vardir , hata her zaman olabilir ,bu durumlarda kanun filan sokmez, dedigim gibi hayatin akisina uymayan olaylar kanunla filan telafi edilmez
  • quote:

Bazen zekasi kalburustu olduguna inandigim bu toplulukta basliklari gezerken hayretler icerisinde kaliyorum.

Degeri 30.000 liralari bulan televizyonlar satis ya da etiketlemeden sorumlu elemanlarin ve onlari kontrol edenlerin gun icerisindeki dalginliklarindan kaynaklanan sekilde 30 TL veya 3.000 TL olsun ,seklinde fiyatlandirildiginda kucaginiza alip goturup 10 da 1 ya da 100 de 1 fiyatina alinabilecegini mi savunuyorsunuz ?

Bunlari yazanlari hakikaten anlamiyorum. Boyle bir yasa filan olamaz ,eger yasada boyle bir hukum varsa bile bunun ispati yapilamaz an itibariyle , yapilsa bile hic bir firma basini agritacak meblaglara ulasan urunlerde bu yasayi filan uygulamaz , uygulamadigi icin ceza filan da almaz , alsa da odemez

Ben market isleten kisi olsam ben de odemem ya da o urunu vermem 10 da 1 fiyatina. Zaman zaman fiyat hatalarindan internet veya normal marketlerde 300 liralk urunleri 200 e , 120 dolarlik yazicilari 120 TL ye aldigimiz oldu . Ama kime bir araba galerisinde fiyat etiketi yanlis diye 350 bin liralik arabayi 350 TL ye verirler , soylediklerinizde biraz mantik olsun lutfen

yasalarin hayatin olagan akisina uygun olmasi gerekir ,aksi takdirde uygulanabilir olmazlar ..

cam filmi 1997 tarihli yonetmelik ile yasak ,trafikte kac yuz bin adet arac var heryeri filmli ? Sigara en basitinden en cok kamerayla izlenen stadyumlarda yasak , cezasi var , sigara cezasi maclara istirak eden yuzbinlerce belki milyonlarca taraftarin kac tanesine uygulanmistir ?

gibi cogaltilabilir.

Su yazdiklarini okuduktan sonra anladimki burda zekasi kalbur ustu koyun psikolojisine sahip insanlardan birisin verdigin orneklere bak ya 30.000 tl lik tv yi 30tl yazmakmis arkadasim nasil bi hayal gucun nasil bi ozentisin sen cozmek mumkun degil. Gelelim olaya adamlar hakli genelde marketlerde gidiyosun bisey recel alcan dun 2.49 a satilmis bugun normal fiyat 3.49 olmus sen 2.49 diye aldin ama senin gibi elemanlar isini yapmamis etiketi degistirmemis bu durumlarda olur. Dalginlik diye bisey yoktur bi isi yapcaksan dogru durust yapcan ben ogrenciyken migrosta carrefourda calistim aksam mesai bitmez alisveris biter ve ertesi gun fiyatlari degiscek urunlerin magza muduru sistemden otomatik etiketlerini alir reyon gorevlileide takar eger bi etiket eksikse bu elemanin is guzarligidir biran once evine gitmek icin eger bi kategorideki etiketler eksikse buda mudurun sorumauzlugudur bu elektroniktede gecerli teknosa mediamarkt vs yerlerde zaten senin cevrendeki sig bakkal bufe ahmet mobilya mehmet elektronikte degil gidiyosun bufeye ustunde 50kurus yazan cikolata 1 tl bu adama ne dicen? Her nerde yasiyosun bilmiyorum benim yasadigim cevrede seninki gibi sig varos bi yer ama biraz gezip gorursen bilirsin. Ha etiket konusuna gelince merak cekersin resmini beraber kasiyerle gidip sorun olmaz zaten yanlislik varsa kasada farkedilince aninda degistiremezler biri haber vermeden oyuzden buyuk ihtimal 18 yas altisin oyuzden annen mahalleden disari cikmana izin vermiyo olabilir 18 yasini gecip biraz cevreyi kesfedince nerde ne yapman gerektigini anlarsin boyle sadece aksama kadar pc basinda takilarak asosyal bi tip olarak kalma omur boyu

• Ben bu tip dolmuslara gelmem, sorum cok basit, insan hatasi 3 liralik etikette olabilecegi gibi buyuk marketlerde (ve kurumsal) de olabilir ,ornegin bir etiketci ya da mudur dalginligi ile cok yuksek fiyatli bir televizyonun fiyati bir sifir eksik ya da benzeri bir yazim hatasi sonucu eksik cikabilir

Hatta 10.000 seklinde yazilacakken bilgisayar basindaki kisinin ve zincirleme arkasindakilerin hatasi ile 00.000 TL seklinde de cikabilir . Simdi bu etiket gerekli dikkat gosterilmedigi icin tv ye yapistirilirsa ilk goren tuketici bunun resmini cekip tv yi bedavaya mi alacak ?

Bahsedilen orneklerde 3 liralarda 5 liralarda elbette cogu market veya kurumsal sirket etiketi degistirene dek satin alan kisiyle polemige girmez. Rakam 100 lu seviyelere ciktigi zaman ise mirin kirinlar baslar, bilirler ki 15-20 kisi bunu farkettiginde zarar baslayacak , bahaneler uydururlar. Bu cok karsilastigimiz bir sey forumda, ozellikle internet alisverislerinde.

Ama bu rakamlar 1.000 li seviyelere ulasirsa o urunleri kimse alamaz, 1 kisi 2 kisi ise belki, aksi takdirde o urunu gonderemez firma ...

Ben bu yuzden fiyat hatasi olup da , marj olarak da yuksek rakamlardaki herhangi bir urunu 10 larca kisinin alabildigine yonelik bir ornek var mi diyorum ? 1 ornek gosterilirse de "2 incisi var mi?" diye soracagim

Cunku hep bahsedilen ornekler 3 liraya uzum , 5 liraya sarelle, bilemedin 50-100 liraya yazici.. Fiyat veya etiket hatalari sadece bu rakamlarda mi oluyor ?

• ankara batıkent carrefourdan alan varmı?
  • quote:

Ben bu tip dolmuslara gelmem, sorum cok basit, insan hatasi 3 liralik etikette olabilecegi gibi buyuk marketlerde (ve kurumsal) de olabilir ,ornegin bir etiketci ya da mudur dalginligi ile cok yuksek fiyatli bir televizyonun fiyati bir sifir eksik ya da benzeri bir yazim hatasi sonucu eksik cikabilir

Hatta 10.000 seklinde yazilacakken bilgisayar basindaki kisinin ve zincirleme arkasindakilerin hatasi ile 00.000 TL seklinde de cikabilir . Simdi bu etiket gerekli dikkat gosterilmedigi icin tv ye yapistirilirsa ilk goren tuketici bunun resmini cekip tv yi bedavaya mi alacak ?

Bahsedilen orneklerde 3 liralarda 5 liralarda elbette cogu market veya kurumsal sirket etiketi degistirene dek satin alan kisiyle polemige girmez. Rakam 100 lu seviyelere ciktigi zaman ise mirin kirinlar baslar, bilirler ki 15-20 kisi bunu farkettiginde zarar baslayacak , bahaneler uydururlar. Bu cok karsilastigimiz bir sey forumda, ozellikle internet alisverislerinde.

Ama bu rakamlar 1.000 li seviyelere ulasirsa o urunleri kimse alamaz, 1 kisi 2 kisi ise belki, aksi takdirde o urunu gonderemez firma ...

Ben bu yuzden fiyat hatasi olup da , marj olarak da yuksek rakamlardaki herhangi bir urunu 10 larca kisinin alabildigine yonelik bir ornek var mi diyorum ? 1 ornek gosterilirse de "2 incisi var mi?" diye soracagim

Cunku hep bahsedilen ornekler 3 liraya uzum , 5 liraya sarelle, bilemedin 50-100 liraya yazici.. Fiyat veya etiket hatalari sadece bu rakamlarda mi oluyor ?

Hocam dünyadan haberin yok. Ya mağarada yaşıyorsun, ya da online satış yapan mağazan/ısyerin var. 1500 lira olan ürünü 5 liraya aldım. Kavga dövüş kıyamet koptu ama benim için farketmez. Sonuçta sen onu 5 liraya sattin mi? Sattin. Eee o zaman. Etiket işini kontrol edeceksin o zaman.
    Zamanında senin gibi düşünen bir online site sahibi de nereye verirsen ver demişti. 1000 liraya çözülecek is icin mahkeme vs masraflar ile birlikte 3000 lira hasirt di Blackboard dedi adama geçti. Sonrasında niye böyle yapardin cozerdik yardimci olurduk diyor. Mustehak yani.
    Senin gibi hakkını aramayan, dünyadan bihaber insanlar sayesinde başkaları da yanlış bilgileniyor. Koyun gibi yaşıyorsunuz anasını satim.
    En basit örnek senet çek veya herhangi bir şeyde rakam ile 5.000 lira yazdınız, yazıyla da 5 yazdiysaniz vay halinize karşı taraf 5 lira oder. Gitti 4995 lira.
    Eğer herhangi bir araç firması fiyat listesinde yanlışlıkla 50 binlik araca 5 bin yazsın soke soke alırım. Bu kadar.

• Sallama sabah sabah
  • quote:

Orijinalden alıntı: manjimaru

quote:

Ben bu tip dolmuslara gelmem, sorum cok basit, insan hatasi 3 liralik etikette olabilecegi gibi buyuk marketlerde (ve kurumsal) de olabilir ,ornegin bir etiketci ya da mudur dalginligi ile cok yuksek fiyatli bir televizyonun fiyati bir sifir eksik ya da benzeri bir yazim hatasi sonucu eksik cikabilir

Hocam dünyadan haberin yok. Ya mağarada yaşıyorsun, ya da online satış yapan mağazan/ısyerin var. 1500 lira olan ürünü 5 liraya aldım. Kavga dövüş kıyamet koptu ama benim için farketmez. Sonuçta sen onu 5 liraya sattin mi? Sattin. Eee o zaman. Etiket işini kontrol edeceksin o zaman.
    Zamanında senin gibi düşünen bir online site sahibi de nereye verirsen ver demişti. 1000 liraya çözülecek is icin mahkeme vs masraflar ile birlikte 3000 lira hasirt di Blackboard dedi adama geçti. Sonrasında niye böyle yapardin cozerdik yardimci olurduk diyor. Mustehak yani.
    Senin gibi hakkını aramayan, dünyadan bihaber insanlar sayesinde başkaları da yanlış bilgileniyor. Koyun gibi yaşıyorsunuz anasını satim.
    En basit örnek senet çek veya herhangi bir şeyde rakam ile 5.000 lira yazdınız, yazıyla da 5 yazdiysaniz vay halinize karşı taraf 5 lira oder. Gitti 4995 lira.
    Eğer herhangi bir araç firması fiyat listesinde yanlışlıkla 50 binlik araca 5 bin yazsın soke soke alırım. Bu kadar.

"Firmamız Tipografik hatalardan sorumlu değildir" ibaresini hiç okumadın herhalde.

• kobrabora K kullanıcısına yanıt
    Hukuk sekilden ibarettir, ancak biraz da mantiktir. Bunlar 50 binlik arabanin uzerinde yer alan ve hukuken hic bir kiymetli evrak hukmu tasimayan etiketin tartismasini yapiyorlar.

Tipografik olmayip elemanlarin firmaya art niyetinden kaynaklanip yazdigi bir 5 bin liralik etiket de mahkemeye gittiginde hukumsuzdur cunku 3 liralik uzum 2 lira olur, ama 50 binlik araba 5 bin lira olmaz.

Adamlarin su soyledigi dogru ona vurgu yapayim , 100 liralik bir yaziciyi bazen 50 lira yazarlar , limitli stok indirimli vesaire. Alirsin , para cekilir, sonra tedarik edemiyoruz bla bla derler , o zaman tamam , boyle cok urun aldik demin de soyledim

Mesela carrefourdaki 10 liralik oyun. Aslinda 100 liralik belki ama bilerek ve istenerek stok bitirme amacli koyulmus oraya , yuzlerce kisi almis , simdi artik 99 lira denebilse bile elindeki 10 liraya aldigi urunu kasadan onaylatir cunku dedigim gibi hayatin olagan akisina uygun bir satis bu , 1 e 10 oran da olsa...

Ama kimse 50 bin liralik degeri olan bir arabayi stok temizliyoruz diye 5 bin liraya satmaz satamaz, bu olsa olsa hatadir .

• quote:

Orijinalden alıntı: manjimaru

quote:

Hocam çok merak ettim. 1500 lira olup da 5 liraya aldığınız ürün neydi ? Olay nasıl oldu?

• alatay kullanıcısına yanıt
    resimleri simage yapar mısınız lütfen
  • Bu tip olaylar oldu, anlattiklari dogrudur, basta iptal ederiz filan diyorlar, sonra dis gosterince "calisanimizdan gidecek iciniz huzurlu mu" diye duygu somurusu yapiyorlar ,soyledigi hakli ,bunlara mustehak cunku bile bile goz gore gore o fiyattan satip kargoluyorlar , sonra fiyati duzeltip ama mevcut alanlarin kimisine gonderip kimisine kusura bakmayin diyorlar

Ben de her bu durumda "bir kisiye bile gonderildigini tesbit edersem..." diye tehdit ediyorum ,bunlari ben de yaptim. . yazicida ,boombox, pzrland bilgisayar olayim .. cok vardir ...

Ama 1.500 liralik urunu 15 TL ye , 80 bin lik TV yi 800 liraya filan onaylattirsam bile alamam ,bunu da biliyorum cunku mantigi yok
  • N11 den ismini vermeyecegim bir mağazadan dell marka notebook aldım. Gonderirdin gondermezdin tartışmasına müteakip hukuk yolu ile cihazı aldım.
    Yine forumdan Tuvnera adlı arkadaşımız 2 adet derin dondurucuyu sıfır evet 0 liraya satın aldı. Hukukta aslolan delildir, kanundur. Alacağın şeyin fiyatını ibraz edersen orada gösterilen fiyattan vermek zorunda. Vermez ise emsal ürün vermeli. O da yoksa gider farklı bir mağazadan aynı ürünü alırım aradı farkı odettiririm. Kanun açık hersey yazıyor. Kendim adliye personeliyim yaşamamış olsam, dediklerimi yapmamış olsam burada anlatmam. Şuan D & R ile şikayet asamasindayim n11 den ınfamous hero edition aldım 30 liranın üstünü D & R dan tahsil ettirecegim. Istiyorsa vermesin.

• Arkadaslar ben de aynı indirim yine var diye girdim

Ne uğraşıyorsunuz yahu: "don't feed the troll"

• En yakın örnek hepsiburada araç içi kamera dir. Orada bir arkadas bir karar paylasmisti belki gören olmuştur. "Ürün bedeli iade edilmiş bile olsa" diyor. Kimseye herhangi bir örnek yada resim paylaşmak zorunda değilim. Sadece böyle bir hakkınız var bilin yeter. Gözünüz açıksa hersey olur.
    Şikayet içün herhangi bir görsel,fiyat etiketi yeterli. Kanun suan icin tuketiciden yana.
    Herkes kendi doğrusunu yaşayabilir sıkıntı yok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.