< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Migdeye hocam.siz ne yada nereniz icin soruyorsunuz...
|
dondurulmuş karides için söylüyorum ;
karidesleri bir süzgeç içerisinde 1 saat oda sıcaklığında bekletin buzu çözülsün, mikrodalga fırın vs... kullanmayın çok ağır don kokusu olur karidesten tiksinirsiniz. daha sonra buzu çözülmüş karidesleri derin bir kaba alın üzerini 1 parmak gelecek kadar su koyup 1 su bardağı sirke ekleyin ve yarım saatte bu şekilde bekletin. karidesleri duru suyla temizleyin, sırtlarında siyah damarları bıçakla çizip çıkarın, sonra suyunu komple süzün bir kenara alın. 1 tane domates 3 tane sivri biberi küp küp doğrayın, tavayı kızdırın, bir yemek kaşığı sıvı sağ 1 yemek kaşığı tereyağı eritip üzerine 2 diş sarımsağı ince ince doğrayın, karidesleri ekleyin, 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve isteğe göre pul biber ekleyin ve orta ateşte tavayı sürekli sallayarak 6-7 dk soteleyin, daha sonra biberleri ekleyin 3 dakikada biberlerle soteledikten sonra domatesleri ekleyin tavayı sallayarak domatesi biberi ezmeden kaşık çatal kullanmadan sürekli çevirin, 5 dk sonra yemeye hazır. karidese soğan yakışmıyor tadını bozarsınız, yukarıdaki halini biraz daha lezzetlendirmek için kayık şeklindeki güveçlerde fırına koyup isteğe göre üzerine kaşar yada soteleme aşamasında (biberlerden önce) iri kıyım mantar ekleyebilirsiniz. afiyet olsun. insanlar normalde jumbo karidesi iri diye daha lezzetli sanır ama tazesini bulabilirseniz çimçim (mini) karidesler daha lezzetlidir. ahtapot fırsat konusu açılırsa bir tarifte onun için paylaşırız artık ![]() |
Çok mu ayıplamışlar :D
|
Ağırlıkça şu oranı. Dondurulmuş deniz ürünlerinde olan bir terim. Örn %30 glaze yazan bir 1 kg paketin ürün ağırlığı 700g dır.
|
Karides nedir
![]() |
Millet mastercheff izleye izleye böyle antin-kuntin şeylere merak sardı.
Sanayide öğle yemeğinde kaşarlı tost yiyen adam eve gelince defne yaprağında tütsülenmiş,brokoli ve zeytinyağı ile glazelenmiş mantar yatağında karides istiyor hanımından.. ![]() |
valla konuya denk geldim güldüm
Ömrümde ilk defa bugun yaptım. ama a101 den 500 gr aldım ben 14.75 mi neydi o yüzden almayın arkadaşlar a101 de var :D |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 28 Aralık 2019; 23:54:11 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|