Şimdi Ara

Çarpanlara ayırma hard soru 1 tane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şimdiden teşekkürler ,

• upardinho
  • X yerine 10, y yerine de 3 koy çıkıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (x-4y) parantez küp açılımı dostum terimler birer birer azalmış mesela oradan çağrışım yapabilir;

(10-12)^3 = -8 çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk A. -- 23 Eylül 2013; 20:06:34 >
  • Oncelikle kucuk bir pascal ucgeni yap.Daha sonra kuplu ifadeleri gordugunde (x uzeri 3lu) bu ifadenin +,- olarak gittiginden x-4y acilimi oldugunu goreceksin.Zaten dikkat edersen x-y acilimindan tek farki y nin 4 katinin alinmasi.

x=10 y=3 icin (10-12)^3=-8.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berk A. kullanıcısına yanıt
    dostum yalnız bu sanki parantez küp açılımı gibi değil? xkarey li birşey olacak 2. terim ama xküpy li birşey olmuş. zaten x-4y nin küpünü açarsak yukarıdaki gibi birşey çıkmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünbülzademehmet

dostum yalnız bu sanki parantez küp açılımı gibi değil? xkarey li birşey olacak 2. terim ama xküpy li birşey olmuş. zaten x-4y nin küpünü açarsak yukarıdaki gibi birşey çıkmaz.

soru hatalı dostum, xküp olmamalı orda x2 olmalı, yoksa sonuc baya eksili bise cıkıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • GangsterParty kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünüyorum.
  • sünbülzademehmet kullanıcısına yanıt
    kardeş hard falan deil.bu bildiğin (x-4y)^3 ü ..
  • biraz dikkat et arkadşım arkadaşların dediiği gibi (x-4y)nin küpü orddda yerine 10 ve 3 yaz çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: sünbülzademehmet

Valla öyleymiş :D Gruplama ile ayırmaya çalışıyorum ama bulamadım, format aynı küp açılımı bence de hatalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.