Şimdi Ara

capture kart ile bağlantı kuramıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    pinnacle usb capture kart ile ne dv nede vhs video ile bağlantı sağlayamıyorum.

panasonic marka minidv kameramı firewire ile PC'me bağlayabiliyorum.Görüntülerimi aktarabiliyorum.Ancak pinnacle usb capture kartla bir türlü bağlantı sağlayamadım.
    Daha sonra VHS video ile kompozit bağladım.Ancak yine bağlantı sağlayamadım.
    Capture cihazı arkadaşıma verdim.Onun bilgisayarında görüntü aktarımı olmuş.Böylece cihazın sağlam olduğunu test etmiş oldum.

capture kartını pc'ye taktığımda "yeni donanım bulundu" ibaresiyle başarılı bir şekilde bağlıyorum.Ancak dv bağlantısını yaptıktan sonra ulead programı "cihaz bulunamadı" ikazı yapıyor.Aynı şekilde kompozit bağlantıda da aynı ikazı yapıyor.

capture cihazını bağlama ile ilgili bir sıkıntı olduğunu dülşünmüyorum ama nedenini bir türlü bulamadım.
    Ayrıca tavsiye edeceğiniz başka bir capture cihazı var mı?

biraz uzun oldu ama detaylı anlatayım dedim.

yardımlarınızı bekliyorum.

• Merhaba,
    Cihazı başka USB portta denedinmi?
    Kameranı Pinnacle'in Fireware'ine taktığında PC donanımı buluyor ve Aygıtların içinde görünüyomu?
    Kameranı bağladıktan sonra webcam olarak kullanmayı dene, böylece sistemmi donanımı görmüyor yoksa Pinnacle Studio'mu tanımadı anlaşılır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fcerenimo

Merhaba,
    Cihazı başka USB portta denedinmi?
    Kameranı Pinnacle'in Fireware'ine taktığında PC donanımı buluyor ve Aygıtların içinde görünüyomu?
    Kameranı bağladıktan sonra webcam olarak kullanmayı dene, böylece sistemmi donanımı görmüyor yoksa Pinnacle Studio'mu tanımadı anlaşılır.

ilk olarak yardımın için teşekkürler.

arkadaşın bilgisayarında denendi, ben görmedim ama olmuş.

bandeki usb portunda webcam,usb hafızalar falan çalışıyor.
    Dediğin gibi aygıtların içerisinden baktım, sadece ses yönetici içeriinde gördüm, cihazı usb'den çıkardığımda ses yönetisinden de çıktı.tekrar taktığımda tekrar göründü.
    Ancak kamerayı taktığımda herhangi bir cihaz görünmedi.

studio programına gelince
    Kamerayı PC'imde bulunan firewire 1394 üzerinden taktığımda studio programında kamerayı gördü.Webcam modunda da çalıştı.Ancak pinnacle cihazıyla ne webcam görüntüsü nede play modunda görüntü alabildim.
    Bilgisayımda bulunan ulead programıyla da cihaz kamerayı göstermedi.
    Eminim ki studio programında bir promlem yok.
    ayrıca faydası olur mu bilmiyorum ancak saatin yanındaki "donanımı güvenle kaldır" kısmında cihaz görünmüyor.Belki normelde de görünmüyordur.
    Ancak dediğim gibi pinnacle cihazinı (capture cihazını) usb den takınca aygıt yöneticisinde ses kısmında yakaladım.
    minidv kamera,VHS video ve dvd player hiç birini görmedi.
    basit olduğunu düşündüğüm bu bağlantı neden olmuyor anlamadım.Nerden yanlışlık var bilemiyorum.

• Çok enteresan hocam, walla yakınsan beraber deneyelim dicem ben İst. Kadıköy'deyim
    Cihazı yenimi aldın, biliyosun Pinnacle Türkiye ithalatçısı Sky bilişim'dir (http://www.sky.com.tr/iletisim/iletisim.asp) garantin devam ediyorsa onlarla irtibata geçmen veya PC'nle beraber gitmen gerekebilir.
    Merak ettiğim için soruyorum hangi modele sahipsin, çünki bende yakın zamanda 500PCI modelini aldım ekonomik olduğu için, alma sebebimde eski anolog kameramdaki görüntüleri aktarmaktı, memnunumda.
    Umarım bir an önce sorunun çözülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fcerenimo

Çok enteresan hocam, walla yakınsan beraber deneyelim dicem ben İst. Kadıköy'deyim
    Cihazı yenimi aldın, biliyosun Pinnacle Türkiye ithalatçısı Sky bilişim'dir (http://www.sky.com.tr/iletisim/iletisim.asp) garantin devam ediyorsa onlarla irtibata geçmen veya PC'nle beraber gitmen gerekebilir.
    Merak ettiğim için soruyorum hangi modele sahipsin, çünki bende yakın zamanda 500PCI modelini aldım ekonomik olduğu için, alma sebebimde eski anolog kameramdaki görüntüleri aktarmaktı, memnunumda.
    Umarım bir an önce sorunun çözülür.

hocam yardımların için teşekkürler
    ancak aldığım pinnaacle 510usb de problem varmış.
    500PCI modeliyle VHS videodan pc'ye aktarım yapılabiliyor mu?
    Yapılabiliyorsa bağlıntı şeklinden detaylı bashedersen sevinirim.

• Capture Kartı ile görüntü yakalama:

Pinnacle 500PCI ile hem eski Hi8 Kameramdan hemde TV'den kayıt yapabiliyorum, bu kartın anolog girişi olmasından dolayı aktarım için kaynağın anolog görüntü çıkışı olması yeterli.

Elindeki kaynak ister VHS ister Betamax video olsun bu cihazların anolog video çıkışları yani AV out yazılı çıkışı kullanarak kaynağını Capture karta bağlamalısın.
    Birkaç nesil önceki bağlantı şekli olması sebebiyle kaynağındaki en yüksek kalite görüntü çıkışını kullanmalısın, buda anolog kaynakta s-video çıkışıdır.
    Videolar aynı anda birden fazla kaynağa görüntü verebildiklerinden aynı zamanda scart ile TV'ne bağlayıp aynı zamanda gerçek zamanlı TV görüntüsünüde alabilirsin.
    Kaynağının s-video çıkışı yoksa Composit video çıkışı kullanmalısın, 150USB'de bu girişlerin ikiside zaten var.

Görüntüyü bağladıktan sonra ses bağlantısı var burada Composit görüntü çıkışı ile aynı yapıda ancak composit çıkış sarı renktedir, ses çıkışları ise kırmızı ve beyaz renktedir.
    Görüntüyü S-Video ile aldıysan sadece kırmızı ve beyaz Audio out çıkışını kullanarak kartın aynı renklerine takmalısın sarı kablo takılı olmamalı.
    Artık bağladığımıza göre sıra test etmeye geliyor.
    Programda kaynak seçmen gerekiyor Görüntü yakalama bölümünde Ayarlarda kaynagı 510-usb olanı ve ses kaynağınıda 510-usb yi seçmelisin, test için video'nu açıp görüntü önizlemesini gördükten sonra kayıt kaliteni tespit edip kayda başlayabilirsin. Ben anolog kaynaktan görüntü aktarırken sesleri duyamıyorum ancak ekranda ses göstergesinden takip edebiliyorum, sesin sarı bölümü geçmemesine dikkat etmelisin(ses patlıyor) yeşil bölümde kalması yeterince uygun oluyor, bun seviyeyi bilgisayarının ses denetinimden ayarlayabilirsin.
    Kayıt kalitesi kaynağın olan VHS kalitesi olacağından Mpeg2 720x576 6000KBit/sn yani DVD kalitesi fazla bile olacaktır, ancak ben Hi8 kalitesinde ancak 8000KBit/sn yakaldım ve o kaliteyi bile beğenmedim.
    Her zaman DV kalitesi çok daha parlak ve canlı renklerde oluyor, maalesef çok fazla yer kaplıyor.Yinede denemeleri ihtiyacın olan kaliteyi belirleyecektir.

Şimdi Divx6 ile sıkıştırma denemeyi düşünüyorum bu konuda çalışman varsa öğrenmek isterim, yoksa forumda araştıralım, arkadaşlara soralım böylece kaliteden daha az ödün vererek daha küçük görüntü dosyaları oluşturabiliriz.

Başarılar.

• olmuyor..
    çok araştırdım, ancak en son çıkan sonuç PC'ye format atıp yeniden kurmak.Birde onu yapacağım.Olmazsa yapacak bir şey yok.
    Bu capture kartlarla bu iş olmayacaksa aklımda son bir şey daha var.Analog TV kartı deniyor.Bundaki mantık da aynı galiba.
    Görüntü aktarımı için TV analog kartı iyi bir seçenekmidir acaba?Bağlantı mantığı aynıdır herhalde?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam elindeki cihaz iyi, bence onun çalışması üzerine yoğunlaş, TV kartı veya anolog girişli Ekran kartları ile bu cihazın verebildiğine yakın sonuç bile alacağını sanmıyorum.(Nede olsa bu donanımda sadece bu işi yapmak için üretilmiş yılların tecrübesi var)
    PC'ne format atıp bi dene cihaz ve buna ayırdığın bütçe heba olmasın.

Bende haftasonu eski Hi8 kameramdan görüntü aktardım ve enteresandır ses ile görüntü senkron olmadı görüntü ile ses arasında 1sn kadar fark vardı, walla sersemledim hemen Sky'ı aradım önce soft. güncelle dediler 10.5 de 10.8'e olmazsa buraya gönderin dediler, bakıcam artık.

Problem çözemezsen haberleşelim.
  • slmlar.cevapların hepsini okumadım ama direk şunu söyleyeyim;Pinnacle donanımlarını (harici ya da dahili farketmiyor)sadece Pinnacle yazlımı kullanabiliyor.4 yıl evvel Pinnacle MP10 2 yıl önce MP20 bu sene de Moviebox Deluxe kullandım.hiçbirini başka programla kullanamadım.Mutlaka PinnacleStudio yazılımını kurmanız ve donanım sürücüleri yüklü olması gerekiyor.
  • Elimde kartı aldığımda içinden çıkan Pinnacle Studio 10.5 varken başka uygulama ile deneme yapmadım.
    Galba artık anolog kaynakları Digital kamerama bağlayarak PC'ye görüntü aktarıcam.
    Sanırım kartı boşuna aldım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.