Şimdi Ara

Çapa Fen Lisesi; Geleceğe Bir Adım Önde Başlayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1848 yılında Sultan I. Abdülmecid devrinde inşa edilen Çapa Fen Lisesi, büyük Osmanlı devlet adamı ve bilim adamı Ahmet Cevdet Paşa (1822-1895) tarafından yaptırılmıştır. Ahmet Cevdet Paşa, “Mecelle” adlı İslam Hukuku başyapıtının yazarıdır. 1822 yılında henüz 22 yaşında kadı olarak tayin edilmiştir. Tarih-i Cevdet adlı eserini beğenen Sultan Abdülmecid tarafından devletin resmi tarihçisi olmuştur. Kanunların yazıldığı komisyona üyeliği ve başkanlığı, vezirlik, Halep Valisi görevlerini başarıyla yerini getirdi. Ona ün veren tarihçiliği kadar kanun adamı olmasıdır. İslam Hukukunun Hanefi fıkhını sistematize ederek kanunlaştırılmasını savunmuştur. Bu amaçla Mecelle isimli çalışması ile ünü artmıştır. 1879’da yılında Maarif Nazırlığı (Eğitim Bakanlığı)’na atanmıştır. Daha sonra Adliye, Dâhiliye ve Ticaret Nazırlığı da yapmıştır. 1895’te vefat etmiş ve Fatih Camii bahçesine defnedilmiştir.


    Eğitimin Kalbi; Çapa Fen Lisesi
    Tarihi okul Tanzimat Fermanı’ndan sonra; ilk olarak“Darulmuallimin” adıyla erkek öğretmen yetiştirme okulu olarak açılmıştır. Daha sonra Darülmuallimin-i İdadi olarak, Sıbyan, Rüşdiye, İdadi ve Ali (ilk, orta, lise, yüksekokul) kısımlarına ayrılmıştır. 1901’de ünlü Mimar Kemalettin tarafından restjore edilen tarihi binası 1 Mart 1951’de Yüksek Öğretmen Okulu yapılmıştır. 1991-1992 eğitim-öğretim yılında Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Okul, 2014’ten itibaren şimdiki adı ile adıyla hizmet vermektedir.

    Günümüzde 55 öğretmenin görev yaptığı Fen Lisesi bünyesinde kız ve erkek öğrenci pansiyonları, 3 fen laboratuarı, atölye, yemekhane, spor salonu, kütüphane ve konferans salonu bulunmaktadır. Öğrenci kapasitesi 730’dur. 20 dönümlük bir arazide kurulan okul, 7200 metrekarelik bir binada hizmet vermektedir. 247 kişilik toplantı salonu ve 170 kişilik çok amaçlı salona sahiptir. Basketbol alanı, futbol sahası ve kapalı spor salonu bulunmaktadır.

    Okulun benimsediği temel değerler, öğrencileri geleceğe dönük yetiştirmek – güler yüzlülük ve olaylara pozitif bakmak – çözüm odaklı olmak – insani değerlere saygılı olmak – öğrenci veli ve tüm çalışanlarla beraber bir aile ortamı yaşatmak – genç, dinamik, gelişmeye açık bir kadroyla hizmet sunmak – çevre bilincini geliştirmek – üstün akademik başarıyı hedeflerken, mezunlarını bir üst eğitim kurumuna ve yaşama hazırlamak – bilimsellik – girişimcilik – sorumluluk – güvenilirlik – paylaşımcılık – duyarlılık – sevgi ve saygı – şeffaflık – yapıcı ve yaratıcı – mükemmellik ve sosyal sorumluluk şeklindedir.

    Çapa Fen Lisesi Taban Puanı
    2016-2017 yılı Çapa Fen Lisesi taban puanı 493.1265 olup, yüzdelik dilimi 0.3800 şeklindedir. Yabancı dil Almanca-İngilizce olup, karma eğitim verilmektedir.


    Çapa Fen Lisesi Nerede?
    İstanbul’un Fatih İlçesi Molla Gürani Mahallesi, Millet Caddesi No: 116, Çapa Fen Lisesi nerede sorusunun cevabıdır. Posta kodu 34093 olan okul, ilçe merkezine 2 km uzaklıktadır. İnternet sitesihttp://capa.meb.k12.tr/ şeklindedir. Okula (0212) 532 42 52 no.lu telefondan ulaşılabilir.




    çapa fen lisesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rootbrok -- 15 Ağustos 2017; 14:46:15 >







  • çocuğumun puanı yettiği halde yazmayıp,alt sıralara attığımız okul.direk oraya giriyordu aldığı puanla ama bir tık altında puanı olan ÇAL'ı tercih ettik ve orayı kazandı.
    Sebep olarak ise duyduğumuz ve midemizi bulandıran sözler. Buradan ifşa etmek istemem ama belli zümrelerin kalesi olmuş deniyor.
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Duyduklarınız büyük ihtimalle doğru.Şahsen çocuğunuz adına sevindim
  • realgs kullanıcısına yanıt
    Ben de duydum maalesef. Sevindim adınıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.