Şimdi Ara

Canon6D mi; Nikon D750 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternette bu yönde çok soru var. Benim karşılaştırma yapmak gibi bir amacım yok. Yalnızca aşağıdaki gibi bir ekipman listem var ve bu ekipman listesini elden çıkarıp üzerine bir Nikon D750 almak mantıklı mıdır; yoksa Canon gövdeleri satıp Canon 6D gibi bir çok da pahalı olmayan bir gövdeyi almak mı tercih edilmelidir?

    Her iki makinanın birbirlerine karşı üstünlükleri üzerinden değil; mevcut ekipmanlarımın elden çıkarılmasına değip değmeyeceği yönünden yorum yapılmasını rica ederim.

    Canon 60D
    Canon70D
    Canon 17-40 mm
    Canon 135 mm

    Ayrıca bir Canon 16-35 mm veya Sigma 35 mm f/1.4 almak gibi bir planım da olabilir. Buna göre yorum alabilirsem sevinirim.

    --D750 almam durumunda lens tercihim 14-24 mm veya Sigma 35 mm olacak.

    Değişiklik yapma nedenim: Full frame bir makinaya geçeceğim. Belki ürün, portre çekimlerine yönelimim olabilir.







  • Canon ekipmanın var ise Canon ile devam etmeni tavsiye ederim. Canon 6D fiyatlarıda yükseldi. O fiyatlara 5D Mark 3 bile alabilirsin ve bulursan çok iyi bir seçim olur. Nikon güzel gövdeler üretiyor fakat lens konusunda Canon a göre çok pahalı. 3. parti lens üreticilerinden bahsetmiyorum. Canon 6D ile çok kaliteli fotoğraflar elde edebilirsin fakat burada amaç sizin ne kadar bu konuda iyi olduğunuz. Elinizde canon 135mm lens bile varken bu seti satıp nikon a geçmek büyük hata olur. Nikon ve Canon birçok modellerini kullanan birisi olarak Nikon d810 dahi kullandım fakat canon 5d Mark 3 ile 135mm ve 85mm 1.2 L lensin verdiği tatminliği veremiyor.
  • Yıllık izinde olduğumdan giremedim. Cevabınız için teşekkür ederim. Muhtemelen 5DM3 alma eğilimindeyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.