Şimdi Ara

Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
866
Cevap
17
Favori
36.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iSpeedy

Hayırlı olsun hocam kararınız. Bu arada EOS M3 duyuruldu hocam 24 küsür mp çözünürlüğünde ama yine yavaş herhalde saniyede 4,3 kare çekiyor seri çekimde. Bir de Hybrid CMOS AF var AF II göremedim ona çok üzüldüm :( ve devir 2015 olmuş hala 1080p 30FPS :(

Bende bugün okudum. Ama fiyatı çok yüksek. Benim eos m tercihimde ve kullanmaya devam etmemdeki en onemli faktör, fiyat faktoru. Eğer yazıldığı gibi bir fiyattan gelirse bence işi zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Kaderide aynı EOS M gibi olucak kesin. 2 Sene felan satamıyacak sonra fiyatlar direk dalışa geçicek :) Bizde artık M3'e geçeriz o zaman :P
  • quote:

Kaderide aynı EOS M gibi olucak kesin. 2 Sene felan satamıyacak sonra fiyatlar direk dalışa geçicek :) Bizde artık M3'e geçeriz o zaman :P

Canon bu aynasızı satmak için değil, d-slr'larından kaçırdığı ufak bir şey isteyen maceracı çılgınlara güzel bir ders vermek için çıkartıyor. Kızgın ebeveyn modunda çocuğu azarlarcasına "Sen misin benim d-slr'ımı beğenmeyen ? Al sana aynasız ! Haaahh, bak gördün mü ? Oh olsun sana işte, sen misin beni dinlemeyen." M3 çıkartıp fiyat koyup satıyor . Şimdi buna 2 yıl sürecinde 2 tane lens çıkartır mı acaba ? Hani "Sakın ! Sakın haa bir de lens almayı düşünme şu aynasıza, zaten d-slr'larım için yüzlerce lensim var, git bir adaptör al-tak" der gibi öfkesini sürdüren ebeveyn . M 3 değil de M.I. 3 (Mission Impossible 3) olabilirmiş model adı aslında. 2-3 yıl sonraki serinin devam modellerinden 6'ıncı seriye de M.I. 6 (İngiliz Askeri İstihbarat Bölüm 6) kod adı verilebilir.

Ayrıca benim içimde gizli bir Canon fanatiği yatmaktadır. M3 tez zamanda çakılsa da şöyle 900 TL'ye falan alıversek ama bu sefer herhalde fena şeyler yapmıştır. Fiyattan belli gibi.

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Şimdi videosunu izliyordum ben Cihazda Hybrid CMOS AF var, AF II göremedim üzüldüm derken adamlar AF III koymuşlar resmen şaşırdım. Acayip hızlı focusu varmış (Ben videodaki gözlüklünün yalancısıyım ). Digic 6 işlemci falan filan baya güzele benziyor. Hala izlemekteyim videoyu buyrun sizlerde bakın hocam. Bu arada yazınıza baya baya katıldım DSLR satmak için bunları çıkarıyordu ki sanki M3 olmuş gibi :P Ele geliyor az çok :) Bu arada EOS M den AF hızı 6.1 kat daha fazlaymış.

Edit : Canon Reklamı Türkiye'de yapmış Valla gözlerim yaşardı. Acaba neden Türkiye'de ? En çok burada mı satılmış :P

Edit : Bu da EOS M3 vs EOS M2 karşılaştırması. Alet uçuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSpeedy -- 8 Şubat 2015; 3:33:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Canon bu aynasızı satmak için değil, d-slr'larından kaçırdığı ufak bir şey isteyen maceracı çılgınlara güzel bir ders vermek için çıkartıyor. Kızgın ebeveyn modunda çocuğu azarlarcasına "Sen misin benim d-slr'ımı beğenmeyen ? Al sana aynasız ! Haaahh, bak gördün mü ? Oh olsun sana işte, sen misin beni dinlemeyen." M3 çıkartıp fiyat koyup satıyor . Şimdi buna 2 yıl sürecinde 2 tane lens çıkartır mı acaba ? Hani "Sakın ! Sakın haa bir de lens almayı düşünme şu aynasıza, zaten d-slr'larım için yüzlerce lensim var, git bir adaptör al-tak" der gibi öfkesini sürdüren ebeveyn . M 3 değil de M.I. 3 (Mission Impossible 3) olabilirmiş model adı aslında. 2-3 yıl sonraki serinin devam modellerinden 6'ıncı seriye de M.I. 6 (İngiliz Askeri İstihbarat Bölüm 6) kod adı verilebilir.

Ayrıca benim içimde gizli bir Canon fanatiği yatmaktadır. M3 tez zamanda çakılsa da şöyle 900 TL'ye falan alıversek ama bu sefer herhalde fena şeyler yapmıştır. Fiyattan belli gibi.

Bence asıl amacı aynasız pazarını genişletmemek, zira bütün yatırımı aynalı üzerine ve aynalı pazarındaki konumunu korumak istiyor. Aynasız pazarının büyümesi durumunda buradaki yerinin nerede olacağı belli değil çünkü rakipler kuvvetli. Bu yüzden bence aynasız pazarına kuvvetli girmek yerine bir süre daha piyasayı gözleyecektir.

• quote:

Şimdi videosunu izliyordum ben Cihazda Hybrid CMOS AF var, AF II göremedim üzüldüm derken adamlar AF III koymuşlar resmen şaşırdım. Acayip hızlı focusu varmış (Ben videodaki gözlüklünün yalancısıyım ). Digic 6 işlemci falan filan baya güzele benziyor. Hala izlemekteyim videoyu buyrun sizlerde bakın hocam. Bu arada yazınıza baya baya katıldım DSLR satmak için bunları çıkarıyordu ki sanki M3 olmuş gibi :P Ele geliyor az çok :) Bu arada EOS M den AF hızı 6.1 kat daha fazlaymış.

Edit : Canon Reklamı Türkiye'de yapmış Valla gözlerim yaşardı. Acaba neden Türkiye'de ? En çok burada mı satılmış :P

Edit : Bu da EOS M3 vs EOS M2 karşılaştırması. Alet uçuyor :)

İnşallah bu makinede hiç tutulmaz :)
    2 sene sonra ikinci elde 400-500 liraya alır gül gibi kullanırız.

• Kısmen önceki M için söylediklerimiz doğru, çoğunluk ile tüketici olarak ucuza iyi bir şey alabilme hayalimizin esprili dışa vurumu. Fakat reklamı TR de yapmaları da tam Canon'un bizim millete göstere göstere espirisi olmuş. Eee bu kadar Canon fedaisinin olduğu memlekette yapacaktı reklamını tabi. Öbür M3 haber başlığında yazmıştım (http://forum.donanimhaber.com/m_102440490/tm.htm ).

Gerçi artık okuduğuma göre Sony sensör kullanıyormuş Canon ama bu M3 modelde de öyle mi bilmiyorum henüz. Eğer öyle ise Canonistlerin yıllardır laf ettikleri o DxO Mark sonuçları bence bir anlamda o çok taptıkları Canon tarafından bizzat kanıtlandı diye de okunabilir !.. Hatta en nihayetinde yapamadığını görüp-kabul edip bükemediği bileği öpüp Sony'den sensör aldı ise bunca zamandır (550D'den beri) bizim uyanıklara 4 nesildir verdiği aynı sensör başarımı ile müthiş bir skandala da imza atmıştır. Bana göre tabi, ben kimim ? Tüketici.

• up
    Zaten bu fiyata tutmucak gibi de işallah dediğiniz fiyatlara alabiliriz de body yeter bize lensler var :P

• Adaptörü az önce teslim aldım. 50 mm lens ile odaklanma biraz yavaş hatta az ışıkta berbat ama 55-250 de sıkıntı yok. tabi bu ilk izlenim biraz daha deneyeyim tekrar yazarım. Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Adaptörü az önce teslim aldım. 50 mm lens ile odaklanma biraz yavaş hatta az ışıkta berbat ama 55-250 de sıkıntı yok. tabi bu ilk izlenim biraz daha deneyeyim tekrar yazarım. Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

Oncelikle hayırlı olsun hocam. İlginiz için teşekkürler. Adaptör hakkında detaylı fotolar paylaşabilir misiniz ? Makineye takılı şekilde / tek başına vs işte fotocu gözünden etkileyici açılardan

• Tamam akşam paylaşırım

• Denemeler yapıyorum, ışığın düşük olduğu durumlarda odaklanmak için makine resmen can çekişiyor.
    Bu yüzden flaşı satmaktan vazgeçtim (gg da ilan vermiştim kaldırıyorum) ama fotoğraf kalitesi tatmin edici oldu.
    şimdi tek hedefim kaldı oda bir adet balıkgözü lens almak.
    takipteyim uygun bir tane denk getirmeye çalışıyorum.
     Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ] Canon'un Yeni Ufaklığı EOS-M [ İNCELEME ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 11 Şubat 2015; 21:10:47 >

Resimler için teşekkürler hocam. Düşük ışıkta odaklanma sorunu adaptorden değil bence. Ziraat önceki mesajlarımda birçok kez düşük ışıkta af hızının çok yavaş olduğunu söylemiştim. Özellikle 18-55de.

• quote:

Resimler için teşekkürler hocam. Düşük ışıkta odaklanma sorunu adaptorden değil bence. Ziraat önceki mesajlarımda birçok kez düşük ışıkta af hızının çok yavaş olduğunu söylemiştim. Özellikle 18-55de.

adaptörden değil hocam ama kendi 18-55 inden çok daha beter bi şekilde odaklanıyor bende ki lenslerle.
    Normalde 50 mm f1.8 ile daha fazla ışık alıyor ama adaptörün mesafesi de ışık kaybına uğratıyor. Sizden ricam aynı mesafeden bir objeyi hem 50mm ile hem 22mm ile çekip ışığı karşılastırmanız ama manüel modda unutmadan :)

• quote:

Normalde 50 mm f1.8 ile daha fazla ışık alıyor ama adaptörün mesafesi de ışık kaybına uğratıyor. Sizden ricam aynı mesafeden bir objeyi hem 50mm ile hem 22mm ile çekip ışığı karşılastırmanız ama manüel modda unutmadan :)

hocam bende 22 mm yok hiç almadım
  • Son bir ayrıntıyı da paylaşayım efs lenslerimle yaptığım deneme çekimlerim sonucunda pilin şarjı çok kısa sürede tükendi.
    tam sayamadım kaç fotoğraf çektiğimi ama pil ömrü normalin yarısına düşmüştür diye tahmin ediyorum.
    buna neden olan şeyde, az ışıkta uzun süren odaklanma süresince lensteki odak halkasını çevirmek için harcanan çaba.
    dolaysıyla batarya işini hızlandırsam iyi olacak.
    1000 tanenin üzerinde fotoğraf çeken 1100 d den sonra batarya sök tak şarj et işinede alışmak zor olacak.
  • Bu makine için batery grip tarzı bir ürün varmıdır arkadaşlar ben biraz araştırdım fakat bir sonuca varamadım.

Eğer çok foto çekicekseniz hocam elinizde en az 3 adep pil bulunsun derim. ben öyle yapıyorum. Bi dışarı çıksanız 200+200+200 çekimlik götürür.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.