Şimdi Ara

<CANON TEAM>CANON YAZICILAR HAKKINDA (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.153
Cevap
4
Favori
257.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tsfirtina

MP150 var.
    Ne biçim yazıcıdır?Kartuş doldurdum hata veriyor tanımıyor.Yok mu bileniniz ne yapacam?

RESETLEMYİ DENE ARKAŞIM İŞE YARAMASI DİLEEĞİYLE

http://forum.donanimhaber.com/m_29967924/tm.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosef

Canon MP150 yazıcım var kartuslar bos tarama yapmak istediğim E5 hatası veriyor tarama yapmıyor
    ne yapabilirim?

resetlemek çözüm olur mu bilmiyorum ama aşağıda linki veriyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_29967924/tm.htm
  • Canon iP5200 yazıcım var. Orijinal kartuşlara muadil mürekkep kullanarak şırınga ile dolum yaptım. (Yazıcının garantisi süresi bir kaç ay önce doldu). Kartuşu yazıcıya taktım ve aşağıdaki işlemleri uyguladım. Fakat reset olayı gerçekleşmedi.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    CANON IP4200 - IP5200 SERVİS MODUNA GİRİŞ VE RESETLEME

1- Yazıcıyı kapatın. Resume/cancel tuşuna basın, bırakmayın. Ardından Power düğmesine basın, bırakmayın (ikisine aynı anda basmayı da deneyin).
    2- Power düğmesini bırakmadan, resume/cancel düğmesini bırakın.
    3- Power düğmesi basılıyken 2 kez daha resume/cancel düğmesine basın ve ikisini aynı anda bırakın.
    4- Power lambası yeşil renkte yanması gerekiyor. Bu aşamadan itibaren resume/cancel tuşuna basarak aşağıdaki listeden istediğimiz işlemi yaptırıyoruz.

1 kere - servis test çıktısı verir
    2 kere - EEPROM bilgisini çıkartır
    3 kere - EEPROM ilk değerlerine gelir
    4 kere - Mürekkep sayacı sıfırlanır.
    6 kere - Yazma kafasının derinlemesine temizlenmesini sağlar.

Hangi işlemi uygulayacaksanız o sayıda resume/cancel tuşuna basın ve ardından power tuşuna basın.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Reset olayı olmayınca ekrana çıkan uyarı penceresinde "yes" ve ardından "ok" tuşlarına bastım.

* Ekrana gelen yeni pencerede ise "back" tuşuna basmayıp, yazıcınızın üstündeki RESUME düğmesine 5-10 sn basılı tutttum.

Sonuç:

* Yazıcı doldurmuş olduğum kartuşu görmüyor (boş olarak algılıyor).

* Buna rağmen yazıcıyı çalıştırıp, çıktı alabiliyorum (ama ne kadar mürekkep harcadığımı göremiyorum).

Soru:

Yazıcının dolum yaptığım kartuşu "dolu" olarak algılamasını ve mürekkep haznesini orijinaldeki gibi göstermesini nasıl gerçekleştirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemzatse -- 22 Şubat 2009; 16:20:29 >

• arkadaşlar lütfen
    benim yazıcı canon mp 180 printer kağıt sıkıştı diyo yazıcıdan sesler geliyo sonra yazıdırılıyo diyo ama sonra paper jummed hatası veriyo.
    lütfen yardım edin.nasıl yapa bilirim.
  • canon mp220 yazıcımı notebook a bir türlü tanıtamadım aynı yazıcıyı normal masa üstü pc de hiç sorunsuz kurdum bunda olmuyor ne yapabilirim ?
  • Arkadaşlar A4 kağıda belge çıktısı alıyorum, ilk çıktıyı veriyor sonra sağdaki kırmızı lamba yanıp sönüyor; "doğru kağıt koyun; Kaset: B5" diyor daha çıktı vermiyor. Makine mf4010...Anlam veremedim, kafayı oynatacam 50 defa denedim yine aynı:( Sizce sorun nedir? Teşekkürler...
  • Akadaşlar MX310 nun katuşları doluyormu?
  • Arkadaşlar mp610 kullanıyorum. Bluetooth kurulumunu yaparken ne oldu bilmiyorum ama Vista yazıcıyı çıkarılabilir disk olark görmeye başladı. 2 kez format attım ancak değişen birşey olmadı. Yazıcıyı fabrika ayarlarına döndürdüm. Sonuç yok.... Ne yapabiliriz, bu tür sorun yaşadınız mı hiç
  • Arkadaslar ben 3 gun once bir iP1800 aldim. Benim sorunum resimlerin soluk cıkmasi. Fotoğraf kağıdı aldim ona bastim onda da soluk. Ne yapmaliyim sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bason41

Arkadaslar ben 3 gun once bir iP1800 aldim. Benim sorunum resimlerin soluk cıkmasi. Fotoğraf kağıdı aldim ona bastim onda da soluk. Ne yapmaliyim sizce?

Yazıcı ayarlarından yazdırma seçenekleri kısmındaki çıktı hızı "hızlı taslak" ise soluk yazar mürekkep sarfiyatı için. Onu "normal" veya "en iyi" konumuna getirirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Ayrıca renk tonu ayarlarında istenilen konstrat ayarı yapabilirsiniz.
  • Selam arkadaşlar bende mp540 ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Benim sorum renkli bir dökümanı nasıl siyah beyaz olarak çıkartırız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingmetall -- 23 Nisan 2009; 1:23:24 >
  • Slm Arkadaşlar
    Bende canon MP520 yazıcı var, ancak geçenlerde siyah-beyaz çıktı alırken renkli kartuşlardakiş gösterge seviyesi 1 birim azaldı. şu ana kadar 100 sayfa falan siyah-beyaz çıktı aldım , fotograf veya renkli çıktı sayım 10 u geçmez. anlamadığım nokta siyah-beyaz çıktı alırken siyah kartuş seviyesinde hiç azalma yokken renkli kartuşlar neden azaldı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: celikmessut

Slm Arkadaşlar
    Bende canon MP520 yazıcı var, ancak geçenlerde siyah-beyaz çıktı alırken renkli kartuşlardakiş gösterge seviyesi 1 birim azaldı. şu ana kadar 100 sayfa falan siyah-beyaz çıktı aldım , fotograf veya renkli çıktı sayım 10 u geçmez. anlamadığım nokta siyah-beyaz çıktı alırken siyah kartuş seviyesinde hiç azalma yokken renkli kartuşlar neden azaldı.

CANON all-in-one MP serileri siyah-beyaz yazarken dahi renkli kartuşlardan da kullanır. Bu kullanımı en aza indirmek için tavsiyem siyah-beyaz sıradan yazılar için "printer ayarları" na gir. baskı "hızlı" olsun ve gri tonlamalı yazdırmayı seç. Bunu profil olarak kaydedersen kolaylık olur senin için. Önemli bir siyah-beyaz yazı için "standart" yada "yüksek" kaliteye getirirsin.

• merhaba arkadaşlar ben bugün pixma mx300 sahibi oldum ancak tarayıcı veya fotokopi özelliğini kullandığımda sayfanın üstünden aşağıya doğru bir çizgi oluşmakta.yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lavinya87

merhaba arkadaşlar ben bugün pixma mx300 sahibi oldum ancak tarayıcı veya fotokopi özelliğini kullandığımda sayfanın üstünden aşağıya doğru bir çizgi oluşmakta.yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Muhtemelen ikisi de aynı nedenden kaynaklanıyor.Yazıcının tarayıcı ışığında bir sorun var .Tam anlayabilmek için tarayıcı kapağı açıkken scan tuşuna bas ,tarama işlemi başladığında taramalarda oluşan çizginin olduğu yere dikkatli bak ,ışık geliyor mu ? Gelmiyorsa hemen aldığım yere götür yenisiyle değiştirirlerse sanşlısın.Ya da garanti kapmasında servise göndeririler.
  • Arkadaşlar biraz bilgi paylaşımı yapalım. bende canon mp610 var. ve fotoğraf kağıdı olarak hp premium plus photo paper var .

Şimdi foto çıkarırken canonun menüsünden fotoğraf kağıdı seçerken neyi seçmeliyim acaba?

hp premium plus kağıt (bendeki) 280g. m2

canon glossy photo paper II 260g. m2
    canon glossy photo paper 270g. m2
    canon photo paper pro 245g. m2

Bu üçünden birini seçeceğim.en yakın seçenek gramajına göre baktığımda canon glossy photo paper gözüküyor. ama düşündüğümde hp premium plus hp'nin en kaliteli kağıdı(5 yıldızlı) olduğuna göre acaba canonda photo paper pro yada glossy photo paper II'ye denk geliyor olabilir mi? çünkü canon photo paper pro da 5yıldızlı kağıt. Acaba yıldızına bakarak mı eşleştirmeliyim yoksa gramajına mı?

2. konu da bu canon glossy photo paper ve canon glossy II photo paper arasında ne fark var hangisi daha kaliteli?

3.sü de Canon da mp610 için foto kağıdı seçim menüsünde dosya/tercihler/yazdırma kalitesi yaptığımızda kalite önceliği seçersek printer settings'teki yüksek/standart/hızlı seçimindeki yüksekten de daha mı kaliteli çıktı alırız? yoksa printer settings'teki baskı kalitesinde yüksek kaliteyi seçmekle az önceki bahsettiğim menüdeki kalite önceliği seçeneğeni seçmek aynı yola mı çıkıyor?

Hadi bir aydınlanalım bakalım hep beraber.

• herkese bol selam cok fonksıyonlu bir yazıcı almayı dusunuyorum biraz arastırma yaptım ve 3 ürün arasında kaldım 1-CANON MF 4150 2-CANON MF 4270 3- SAMSUNG SCX 4521F tereddüt ettigim nokta aceba bu yazıcılar ciplimi değilmi toner doldurması konusunda sorun istemıyorum cip değiştir falan sizce hangisini almalıyım. birde bu mf 4150 ile 4270 arasında 30 tl bir fark var farkları nedir aceba yorumlarınıza göre alcam birini saygılarımla...
  • Selam Arkadaşlar ben direk sorumu sorayım forumu okudum ama aklımda kalmasın emin olmak istiyorum..
    Canon mp220 kullanıp dolum yapan arkadaş varmı resetlemesi falan yapılıyormu.Sonuçları bizimle payşaırmı ?
    iyi akşamlar

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: tmac48

herkese bol selam cok fonksıyonlu bir yazıcı almayı dusunuyorum biraz arastırma yaptım ve 3 ürün arasında kaldım 1-CANON MF 4150 2-CANON MF 4270 3- SAMSUNG SCX 4521F tereddüt ettigim nokta aceba bu yazıcılar ciplimi değilmi toner doldurması konusunda sorun istemıyorum cip değiştir falan sizce hangisini almalıyım. birde bu mf 4150 ile 4270 arasında 30 tl bir fark var farkları nedir aceba yorumlarınıza göre alcam birini saygılarımla...

Hocam birkaç aydır Canon MF4150 kullanıyoruz ofiste, tek kelimeyle süper bir yazıcı; hem hızlı, hem çok kullanışlı, hem de tamamen sorunsuz. Canon FX 10 toner kullanıyor ve CHIPSİZ, 20 liraya her yerde doldurtabilirsiniz. (KDV dahil 390'a almıştım.)

Kısacası gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Networkte kullanmak istiyorsanız MF 4270 modelini alabilirsiniz ama fiyat farkına değip değmeyeceğine siz karar verin. Biz kendi serverımıza bağlayıp paylaştırdık, sorunsuz kullanıyoruz ağ üzerinden.

• cok tesekkur ederım hocam sız cok ucuz almısınız gercekten suan bı kac yerden buldum en uygunu 504 tl ye 12 taksıt.aslında 3 ürün arasında kalmıstım 1- samsung 4251f 2- canon 4150 3- canon 4270 canon 4270 i ag ıcın degilde görunusu cok hosuma gıttı bu cıhazı okulumdakı fotokopı ışlerı ıcın kullancam agla ısım yok yanı tek ben kullancam 4270ın fıyatı hepsıburada com da 528 4150 ıse 547 benım buldugum yerde ıse 4150 504 tl 4270 ise 540 tl cok kararsızım suanda siz 4150 diyorsunuz yani hocam oylemi
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.