Şimdi Ara

Canon sx 220 hs Raw format fotoğraf problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Canon sx220 hs modelini kullanıyorum.CHDK yükledim raw formatında fotoğraf çekiyorum,herşey iyi güzel lakin fotoğrafları sanki balık gözü efekt verilmiş gibi köşelerinden büküyor ve resmin kenarları eğri duruyor.Bir sürü ayarını karıştırdım bir sonuca ulaşamadım.Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.



  • Emin olmamakla birlikte... tahminim doğrusu çıktıların öyle olmasıdır. Çünki jpeg işlenmiş fotoğraf çıktısıdır. Makinalara Photoshop benzeri diyeyim ama o kadar geniş özellikleri olmayan bir yazılım yükler üretici. Nasıl Photshop, lightroom, DxO, PaintShop, GiMP vs. de lensin bu optik yamulmalarını düzeltme imkanı var ise üreticinin fotoğraf makinalarına yüklediği yazılımlarda da gövdedeki lense göre özel ayarlanmış bir yazılım RAW'ı işlerken bu düzeltmeyi yapar ve jpeg çıktıyı kayıt ederler.

    Sizin bu programlardan birini kullanarak lensin optik olarak(doğal olarak) yaptığı o yamulmaları düzeltmeniz gerekecektir. Zaten RAW işlenmemiş olduğundan işleyeceksiniz onu işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 14 Şubat 2016; 17:38:57 >
  • raw yanında jpeg olarak da kaydediyor mu makineniz? eğer öyleyse jpegde de aynı durum söz konusu mudur?

    bana rawdan değil de yazılımla alakalı bir durum gibi geldi. balık gözü efekti ayarı varsa açık kalmış olabilir. yüklediğiniz yazılımda da bunu kapatacak bir ayar eklenmediyse kabahat yazılımdadır kuvvetle muhtemel.
  • Cevaplar için sağolun arkadaşlar.Resmi raw+jpeg olarak kaydediyor ve JPEG olanda sorun yok gayet düzgün.Ama raw olanın köşeleri eğik çıkıyor.Efektlerin hepsi kapalı anlamadım nasıl iş.Bir ihtimal dediğiniz gibi yazılımla alakalı olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.