Şimdi Ara

Canon PowerShot SX210 IS hakkındaki görüşleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Canon PowerShot SX210 IS hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim? Sizce artıları ve eksileri nelerdir? Alınmaya değer midir?

http://www.hepsiburada.com/Liste/canon-powershot-sx210-is-141mp-30-lcd-14x-optik-zoom-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=ft105522&categoryId=248#Gorseller

• _____________________________
    2016 Seat Leon 1.2 TSİ 110 HP Manuel
    Canon Eos 650D + 18-55mm IS
  • ikisi arasındaki en büyük fark, 210 daha taşınabilir, 130 AA pilli... ikincisiyse 210'un flaşı makineyi çalıştırdığınız anda her durumda yuvasından çıkıyor, 130'un flaşıysa tam tersi, elle çıkarmanız gerekiyor...

210 bende var, bu yaz bir arkadaşım da 130 aldı, böylelikle onu da test etme imkanı bulmuştum... fotoğraf kalitesi olarak çok yakınlar... "taşınabilirlik" konusunda çok detaycı değilseniz ve pil/batarya konusunu umursamazsanız, hangisi bütçenize daha uygun, hangisi şekil-şemal olarak hoşunuza gittiyse onu seçin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: katrancalı

ikisi arasındaki en büyük fark, 210 daha taşınabilir, 130 AA pilli... ikincisiyse 210'un flaşı makineyi çalıştırdığınız anda her durumda yuvasından çıkıyor, 130'un flaşıysa tam tersi, elle çıkarmanız gerekiyor...

210 bende var, bu yaz bir arkadaşım da 130 aldı, böylelikle onu da test etme imkanı bulmuştum... fotoğraf kalitesi olarak çok yakınlar... "taşınabilirlik" konusunda çok detaycı değilseniz ve pil/batarya konusunu umursamazsanız, hangisi bütçenize daha uygun, hangisi şekil-şemal olarak hoşunuza gittiyse onu seçin...

Peki manuel ayarları, video çekim kalitesi vs, nasıl? Video çekerken zum yaptığınızda seste sorun oluyor mu?

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

Hepsiburada'dan uzak dur !

Media Markette baktım. Fiyatı düşmüş. Menşei Japonya.
    Ancak 210is in yalnızca HD videosu beni memnun etti. Fotoğraf kalitesi berbat.

1 yıla yaklaşmasına rağmen hala kapalı mekanlarda, özellikle geceleri flaş ayarına bir türlü alışamadım. Flaşın güç seviyesi 3 kademeden oluşuyor. Ya çok parlak (bembeyaz) çıkarıyor ya da bir kademe aşağıya alırsam karanlık çıkarıyor. Diyafram ayarlarını biraz kısarak ayar çekmeye çalışıyorum.

Dolayısıyla ben bu makinenin manuel kullanımını hiç beğenmedim. Pratik değil. Sx100 ümü arıyorum. Ve sırf bu yüzden, sx130is almayı düşünüyorum.

(Ayrıca bu makinenin makro mesafesi 5 cm. sx130'un ise 1 cm.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 26 Kasım 2011; 15:24:35 >
    Hüda Rezzak-ı Alem'dir rızıksız kul yaratmaz ya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fujifilm s1700&s1800 Hakkında
    15 yıl önce açıldı
    canon sx130 kullanıcıları
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • _____________________________
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertop

Bende sx210is var. Daha önce de sx100is vardı. sx100is den ve fotoğraf kalitesinden çok memnun kaldığım için üst modele geçmek istedim.
    Ancak 210is in yalnızca HD videosu beni memnun etti. Fotoğraf kalitesi berbat.

1 yıla yaklaşmasına rağmen hala kapalı mekanlarda, özellikle geceleri flaş ayarına bir türlü alışamadım. Flaşın güç seviyesi 3 kademeden oluşuyor. Ya çok parlak (bembeyaz) çıkarıyor ya da bir kademe aşağıya alırsam karanlık çıkarıyor. Diyafram ayarlarını biraz kısarak ayar çekmeye çalışıyorum.

Dolayısıyla ben bu makinenin manuel kullanımını hiç beğenmedim. Pratik değil. Sx100 ümü arıyorum. Ve sırf bu yüzden, sx130is almayı düşünüyorum.

(Ayrıca bu makinenin makro mesafesi 5 cm. sx130'un ise 1 cm.)

sx130'un manuel ayarları daha mı iyi?

• sx 130 mu, sx 210 ıs mı?

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Benim açımdan işin aslı şu?

sx100is kullandığım ve çok memnun kaldığım için Canon un bu serisini takibe almıştım. En son sx 210 is modeli çıkınca, bu seriden de memnun kaldığım için balıklama dalarak sx210is aldım.
    Manuel modda diyafram ve enstantane seçenekleri arasında geçiş yaparken kullanılan tuşun yeri değiştirilmiş. Şimdi unuttuğum için sx100 ü hatırlayamıyorum ama daha kolaydı. Belki de ona çok alıştığım için 210 is in geçişleri zor geldi.

Benim için sx210'un beğenmediğim yönleri
    1- 210is de diyaframla enstantaneye arası geçiş seçeneği, dönen tekerleğin üst kısmına yerleştirilmiş. (Tamamen kişisel, şahsi bir durum)
    2- Üç kademeli flaş kuvvetini Manuel modda standarda oturtamamış olmam. En düşük seviyede fotoğraflar karanlık çıkıyor, bir üst kademe olan orta seviyede ise beyaza yakın. Flaş kuvvetli geliyor. Bu kez de diyafram ayarını yapmak gibi üçüncü bir iş çıkıyor. (Manuel modda)
    3- Makro mesafesi 5 cm.

sx130is kullanmadım. Bazı elektromarketlerde elime aldım. Ancak şimdi 130 da yukarıda yazdığım 1 ve 2. maddelerin durumunu bilmiyorum. Ancak 3. maddedeki makro mesafesinin 1 cm olduğunu biliyorum. Bu da benim gibi makro çekim yapmayı sevenler için oldukça ciddi bir fark. sx100is de de 1 cm olan makro mesafesiyle makinenin objektifini kitaba ya da çiçeğe dayadığımda bile netlemeyi yapıyordu.

Bu sebepten elimde 210 is olmasına rağmen 130 is alacağım. 210'u da satarım artık.

130is de kağıt üzerinde canımı sıkan bir özellik. Minimum diyafram aralığı sx100is de 2,8 iken sx130is de 3,2 ye çıkarmışlar ki bu ışığın yetersiz olduğu ortamlarda çoğu kez can sıkar.

130 la 210 arasında kişiye göre değişen bir başka etken de pil - batarya meselesi var.
    Ben pille çalıştığı için 130 u tercih edenlerdenim. Ancak batarya nın kullanımının rahatlığını tercih edenler de olabilir.

TAMAMEN ŞAHSİ FİKRİM : bana 130 ile 210 u önüme koyup seç deselerdi ben 130 u seçerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertop

quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

Benim açımdan işin aslı şu?

sx100is kullandığım ve çok memnun kaldığım için Canon un bu serisini takibe almıştım. En son sx 210 is modeli çıkınca, bu seriden de memnun kaldığım için balıklama dalarak sx210is aldım.
    Manuel modda diyafram ve enstantane seçenekleri arasında geçiş yaparken kullanılan tuşun yeri değiştirilmiş. Şimdi unuttuğum için sx100 ü hatırlayamıyorum ama daha kolaydı. Belki de ona çok alıştığım için 210 is in geçişleri zor geldi.

Benim için sx210'un beğenmediğim yönleri
    1- 210is de diyaframla enstantaneye arası geçiş seçeneği, dönen tekerleğin üst kısmına yerleştirilmiş. (Tamamen kişisel, şahsi bir durum)
    2- Üç kademeli flaş kuvvetini Manuel modda standarda oturtamamış olmam. En düşük seviyede fotoğraflar karanlık çıkıyor, bir üst kademe olan orta seviyede ise beyaza yakın. Flaş kuvvetli geliyor. Bu kez de diyafram ayarını yapmak gibi üçüncü bir iş çıkıyor. (Manuel modda)
    3- Makro mesafesi 5 cm.

sx130is kullanmadım. Bazı elektromarketlerde elime aldım. Ancak şimdi 130 da yukarıda yazdığım 1 ve 2. maddelerin durumunu bilmiyorum. Ancak 3. maddedeki makro mesafesinin 1 cm olduğunu biliyorum. Bu da benim gibi makro çekim yapmayı sevenler için oldukça ciddi bir fark. sx100is de de 1 cm olan makro mesafesiyle makinenin objektifini kitaba ya da çiçeğe dayadığımda bile netlemeyi yapıyordu.

Bu sebepten elimde 210 is olmasına rağmen 130 is alacağım. 210'u da satarım artık.

130is de kağıt üzerinde canımı sıkan bir özellik. Minimum diyafram aralığı sx100is de 2,8 iken sx130is de 3,2 ye çıkarmışlar ki bu ışığın yetersiz olduğu ortamlarda çoğu kez can sıkar.

130 la 210 arasında kişiye göre değişen bir başka etken de pil - batarya meselesi var.
    Ben pille çalıştığı için 130 u tercih edenlerdenim. Ancak batarya nın kullanımının rahatlığını tercih edenler de olabilir.

TAMAMEN ŞAHSİ FİKRİM : bana 130 ile 210 u önüme koyup seç deselerdi ben 130 u seçerdim.

tavsiyeniz için teşekkür ederim.

• evet hangisini öneririniz üstatlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertop -- 10 Aralık 2011; 18:59:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.