Şimdi Ara

Canon Powershot SX150 IS hakkında bilgi lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar nette gezinirken gözüme canonun bu yarı profesyonel olan makınası carptı.. amatör olarak kullanacagım ıcın eos vs serıllerle sımdılık ılgılenmıyoorum teknık vs bılgım olmadıgı ıcın ılerıde ıns onlar.. sız ne dusunuyosunuz sızce almalımıyım.. piilli olusu bırazcık almamam konusunda bıraz etkıledı benı.. sızınde bılgılerınızı yorumlarınızı almak ıstıyorum yardımcı oolursanız cok sevınırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birisi.1905 -- 7 Şubat 2013; 23:57:47 >

• Pil sorun değil. Şurada kullanıcıları var. Konu epey bir sayfaya ulaştı. İyi bir kaynak oldu yani. Okuyun biraz
    http://forum.donanimhaber.com/m_65769890/tm.htm
    Parasını hak eden bir makina, o paraya gayet iyi yani.
  • Tüm sayfaları oku, öyle al. Son 5 sayfada tarafımca konulan birçok örnek fotoğraf görebilirsin.
  • Fiyat kalite olarak gayet iyi makina, tek eksiği biraz kaba oluşu olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanka

Fiyat kalite olarak gayet iyi makina, tek eksiği biraz kaba oluşu olabilir.

Herkesin tarzı başkadır. Ama bana nedense tam geliyor. Hatta az daha büyük olsa da olurmuş diyorum. Daha küçük olunca oyuncakmış gibi geliyor. Elime oturmasını seviyorum. Tabi tamamen şahsi yorumum bu. Taşınabilirlik de önemli bir özellik oluyor bazı kimseler için. Tercih meselesi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless.. -- 8 Şubat 2013; 0:28:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Orijinalden alıntı: cihanka

Fiyat kalite olarak gayet iyi makina, tek eksiği biraz kaba oluşu olabilir.

Herkesin tarzı başkadır. Ama bana nedense tam geliyor. Hatta az daha büyük olsa da olurmuş diyorum. Daha küçük olunca oyuncakmış gibi geliyor. Elime oturmasını seviyorum. Tabi tamamen şahsi yorumum bu. Taşınabilirlik de önemli bir özellik oluyor bazı kimseler için. Tercih meselesi..

bana hıc kaba gelmedı ıyı bence de :)
  • yarı profesyonel olusuna ne dıyorsunuz derecesı nedır??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Birisi.1905

yarı profesyonel olusuna ne dıyorsunuz derecesı nedır??

Hocam yukarıda linki verdik, girip konudakiörnek fotoğraflara bakın. Beğenirseniz alın beğenmezseniz almayın. Daha ne yapalım. En doğru kararı bu şekilde alırsınız kişisel kanaatim. Son 5 sayfa içerisinde bolca fotoğrafımı görebilirsiniz.
  • quote:

Yarılığı lensi değiştirilememesinden geliyor diyebiliriz galiba ! Bir de sensörününün sensör yavrusu olması sebebi ile sizi ISO gereken durumlarda sınırlaması diyebilirim. Yoksa aslında bir pro makina ile fotoğrafçılık teknikleri adına ne yapılabiliyor ise bununla da yapılabiliyor.
    -
    Ben bunun bir önceki modeli Sx130 ile çekilmiş bir fotoğraf gördüm ve inanamadım. Hala inanmakta zorlanıyorum :)

* TIKLAYIP SİZ DE GÖRÜN *

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Yarılığı lensi değiştirilememesinden geliyor diyebiliriz galiba ! Bir de sensörününün sensör yavrusu olması sebebi ile sizi ISO gereken durumlarda sınırlaması diyebilirim. Yoksa aslında bir pro makina ile fotoğrafçılık teknikleri adına ne yapılabiliyor ise bununla da yapılabiliyor.
    -
    Ben bunun bir önceki modeli Sx130 ile çekilmiş bir fotoğraf gördüm ve inanamadım. Hala inanmakta zorlanıyorum :)

* TIKLAYIP SİZ DE GÖRÜN *

hosuma gıttı makıne ama pek ayrıntılı olarak anlamadıgım ıcın ıse yarasın ıstıyorum.. amator olarak baslayayımm dıyorum sonra ılerletırım falan.. sence almalımıyım?

• Valla fiyatına göre makina iyi diyorum. Zaten sıfır olarak 700-800 liraya çıkana kadar benzer performanslar alıyorsunuz. Bence alınır ama beklentiniz de çok büyük olmasın :)
    Sx130 ile çekilmiş güzel bir fotoğraf...
    Fotokritik'ten "erler" rumuzlu kişiye ait...
     Canon Powershot SX150 IS hakkında bilgi lütfen!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Şubat 2013; 2:14:15 >
  • quote:

Valla fiyatına göre makina iyi diyorum. Zaten sıfır olarak 700-800 liraya çıkana kadar benzer performanslar alıyorsunuz. Bence alınır ama beklentiniz de çok büyük olmasın :)

beklentı ıyı olmasın derken mesela ne gıbı :)
  • Şimdi 200-800 hatta 1000 liralık compactların çoğunda aynı ebatta sensör var. Ben bu fiyatına göre iyi derken bu sebeple iyi diyorum. Yoksa 800 liraya falan olympus pen e-pm1 de alınıyor, işte bu onun kadar da iyi değil !.. Hani "iyi, iyi diyordunuz" deme sonra, 300 lira ederine göre iyi, 500-700 lira vericem yok mu daha iyisi deseniz de o paraya değecek kadar iyisi yok bence.
  • quote:

Şimdi 200-800 hatta 1000 liralık compactların çoğunda aynı ebatta sensör var. Ben bu fiyatına göre iyi derken bu sebeple iyi diyorum. Yoksa 800 liraya falan olympus pen e-pm1 de alınıyor, işte bu onun kadar da iyi değil !.. Hani "iyi, iyi diyordunuz" deme sonra, 300 lira ederine göre iyi, 500-700 lira vericem yok mu daha iyisi deseniz de o paraya değecek kadar iyisi yok bence.

fotoğraf cekmek hakkında teknık pek bılgım olmadıgı ıcın sımdı ufakdan baslamak ıstıyorum yetsın bana sımdlık.. ama kotude bısey olmasın dıyorum param bosa gıtmesın 300 tl goz ardı edılemez netıcede cok buuuyuk bı mıktar olmasada fotomakınası ıcın :)
  • İşte tam da onu diyorum, o fiyata alınacak en iyi makina "ufaktan başlamak için". Herşeyi otomatik olanlar gibi 3-5 ay sonra yapabilecekleriniz bitmeyecektir. Öğrendikçe öğrendiklerinizi ve yapmak istediklerinizi bir çok makinadan daha fazla imkan sunarak size verecektir.
  • Çok kararsız kalmışsın
    300liraya daha iyisini bulamazsın. Ama 300liralık makinadan 1000liralık d-slr performansı beklersen o zaman yıkılırsın işte
    İstediğin kadar araştır, yolun sonunda yine karşına sx150 çıkacak. Çünkü fiyat-performans olayı açısından gayet iyi.
  • Bu makine bu fiyata bulunmaz bir cihazdır. Manuel kontrollere izin vermesi, AA pil desteği ve diğer bir çok özelliği..

Bunun yanında, görüntü kalitesi de fena değildir fakat pek de fazla bir şey beklenmemelidir. Yarı profesyonel demişsiniz bu cihaz öyle bir cihaz değil sadece manuel kontrol desteği var. Sonra hayal kırıklığına uğramayın!
  • maalesef konpakt ve likede son yıllarda orta sınıfta bütün markalar çuvalladı.nedeni ise.
    1.aynı ebatta sensöre pikseli çok bindirmeleri
    2.eskiden en azından fdeğeri 2,8 makinalar üretilirken ve yukarı çekilmesi gerekirken fdeğerinin 3.üstüne çıkması.
    gece çekimleri ve ışığığın yetersiz olduğu zaman fdeğeri önemli bir faktör.
    3.ufak sensörlü makina'da lens kalitesinin fazla etkisi olmadığını var sayarsak birde zoom olayına hiç gelmeyelim 20x objektifler. bunun anlamı ucuz yollu makinaların insanları bilhassa gece çekimlerinde memnun etmemesi demek.
    üst sınıf konpakt ve likenin fiyatları'da malum. yerine göre onlar bile yetersiz inşallah bir an önce en azından konpakt ve like aps-c sensör üretimi çoğalır ve fiyatlar aşağı çekilirde bu dertten kurtulunur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: netün

maalesef konpakt ve likede son yıllarda orta sınıfta bütün markalar çuvalladı.nedeni ise.
    1.aynı ebatta sensöre pikseli çok bindirmeleri
    2.eskiden en azından fdeğeri 2,8 makinalar üretilirken ve yukarı çekilmesi gerekirken fdeğerinin 3.üstüne çıkması.
    gece çekimleri ve ışığığın yetersiz olduğu zaman fdeğeri önemli bir faktör.
    3.ufak sensörlü makina'da lens kalitesinin fazla etkisi olmadığını var sayarsak birde zoom olayına hiç gelmeyelim 20x objektifler. bunun anlamı ucuz yollu makinaların insanları bilhassa gece çekimlerinde memnun etmemesi demek.
    üst sınıf konpakt ve likenin fiyatları'da malum. yerine göre onlar bile yetersiz inşallah bir an önce en azından konpakt ve like aps-c sensör üretimi çoğalır ve fiyatlar aşağı çekilirde bu dertten kurtulunur.

yarı profesyonel ozellıgı,ozellıklerınde yazıyordu ben demedım yanı onlar demıs:) yarı prof.deyıslerı dıkkatımı ccektı zaten hem yarı prof hem 300 tl vs bu yuzden arastırıyordum bu makıneyı.. yarı olusu nedır onuda anlamadım zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: alikiziltoprak

Bu makine bu fiyata bulunmaz bir cihazdır. Manuel kontrollere izin vermesi, AA pil desteği ve diğer bir çok özelliği..

Bunun yanında, görüntü kalitesi de fena değildir fakat pek de fazla bir şey beklenmemelidir. Yarı profesyonel demişsiniz bu cihaz öyle bir cihaz değil sadece manuel kontrol desteği var. Sonra hayal kırıklığına uğramayın!

beklemıyorum tabıkıde ama vatan computer de yarı profesyonel dıyordu o dıkkatımı cektı benım yoksa hıc uzerınde durmazdım bu makınenın..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.