Şimdi Ara

Canon PIXMA MG7150 En Uyumlu Dolan Kartuş ve Mürekkep (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
6
Favori
11.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda yazılan bütün yönergeleri denedim sonuç Aynı 6502 hata kodu devam ediyor
  • MERHABALAR,

    Kartuşalrın seviyeleri azalmaya başladığından mürekkepleri cescesordan aldım. doldurma işlemi çok zor olmadı, tıpa var barkodun altında çıkarıyorsun dolduruyorsun. hatta 2 çıktı aldım gayet güzeldi fotoğraflar.

    zaman zaman karşılaştığım photo black gibi ifadelerden, özenle black (B) olan mürekkebi küçük olan siyah kartuşa, PB olanıda büyük olan kartuşa doldururum diye tesbitimi yaptım. B mürekkebi küçük kartuşa doldurdum. büyükte hala mürekkep var diye sonra doldururum dedim. sadece büyük olan kartuşu doldurmadım. cyan mürekkep şisesinin kağıdı açıldığından mürekkebi aldığım cescessor'a telefon ettim. sağolsunlar ilgilendiler. birde teyit etmek için siyah mürekkep olayını sordum. demesinler mi bana küçük kartuşa PB büyük kartuşa B mürekkep olması gerekiyor diye. çok stres oldum valla. dün gece yaptım dolum işlerini.
    anladığım kadarıyla dolum;

    PGI-550-PGBK-->B mürekkep
    CLİ-551-BK----->PB mürekkep dolduralacakmış.


    1 günde yazıcı kafasında sorun olur mu?

    cescesor teknik servisteki arkadaş siyah için bir kartuş almamı tavsiye etti. bende öyle yaptım. küçük siyah kartuştan bir adet satın aldım. bakalım inşallah sorun olmaz.

    aynı hatayı yapan arkadaşlar varsa bana yol gösterebilirlerse sevinirim. @ilkmon hocam sanırım sende aynı hatayı yapmışssın. şırıngayla vakumlama yaterli olurmu? neler yaptın mürekkebi temizlemek için. sonuç ne oldu?

    şimdiden teşekkürler.

    saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembeladam -- 6 Mayıs 2014; 15:47:48 >
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Danışmak istediğim bir konu var. Geçen hafta bit mg 7150 aldım. Cihazı açtığımda kartuşları ayarlarken (açıldıktan 1-2 dakika sonra) ayarlama esnasında "tak, tak, tak" diye dişli sürtünme sesi geliyor. Bu sesi ön kapak kapalıyken yapıyor. Aynı şekilde baskıdan sonra da kapağı hemen kapatırsam yine kartuşlar yerine oturmadan önce aynı sesi yapıyor. Açıkken yok. Muhtemelen sağ menekşe kapalıyken bir yerlere değiyor.

    Teknisyene götürdüm ve bir teknisyenle görüştüm. Kapak kapalı olduğu için yapar, kullanacağınız zaman cihazı açınca ön kapağı da mutlaka açın dedi.

    Aynı durumu yaşayanlar var mıdır? Değişim istemek gerekir mi veya bir tamiri var mıdır? Printerlardan bugüne kadar çok çektim. Değişim olur bu sefer de baskıda sorun çıkar mı diye değişim konusundan da çekiniyorum.

    Yorum ve yardımlarınızı beklerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Universia kullanıcısına yanıt
    merhaba universia
    valla benim 7150de caz caz caz dırıdırırdırr yapıp duruyor. bazende canon yazısı çıkıyor yazıcı açılıyor tak diye. kapak filan hikaye bence. ben yazıdr diyorum. şak diye açılıyor kapak. hatta hanımın ödü koptu birinde. bence bu bir sorun değil. ama bu bir sorunsa bende de aynı sorun var. :))

    diğer kullanıcıların deneyimlerinide öğrensek iyi olurdu aslında..

    saygılar.
  • Net olarak bir 13*18 fotoğrafın maliyeti ne oluyor tam olarak?
  • Merhaba,

    Düğün resimlerimi basmak için yazıcı alacağım bende tecrübeleriniz paylaşmanızı bekliyorum teşekkürler
  • Selam arkadaşlar,

    Uzun süren araştırmalarımın neticesinde kaliteli fotoğraf basması, çok fonksiyonu olması WiFi üzerinden cep tel - tablet- pc bağlantısı sebebi ile fiyat performans ürünü olarak değerlendirdiğim Canon MG7150 modelini aldım.

    İlk kurulumdan sonra hemen sizin burada paylaşmış olduğunuz renk test fotoğraflarını, hem 10-15 HP 250gr advanced fotoğraf kağıdına ve A4 ebadında HP Everyday 200 gr kağıtlara bastım. Arkasından yine aynı şekilde Nikon D300S - D700 ve D800 ile çektiğim fotoğrafları yazıcıdan aynı şekilde bastım.

    SONUÇ: Daha önceki arkadaşların test ettiği gibi birçok ayarı denedim. En iyi rengi Glossy paper ve Yüksek Baskı kalitesinde veriyor. Genel olarak fotoğraf kalitesi güzel. Siyah tonlaması güzel. Ara renkleri tam oluşturamıyor oda kurumsal kimlikli pantone koduna göre broşür vs gibi iş yapmıyorsanız ev kullanıcıları için hatta Studyoda 10x15 -13x18 - A4 ebadında baskı alıp vesikalık - fotoğraf satacaklar için hiç fark edelecek bir şey değil.

    Bu yazıcıdaki en büyük dezavantaj baskı maliyetinin orjinal kartuşlar ile çok pahalı olması. Tahmini olarak 10x15 bir baskının sadece mürekkep maliyeti 50 kuruşlara geliyor.

    Bunun için de bir çok forum okudum, bir çok firma ile konuştum. Sonunda Kadıköy'de Cescesor ve Dolankartuş'a yazıcım ile beraber gittim. Cescesor'un ofisinde pek ilgi yok hatta bilgi bile vermiyorlar. Almak istediğim mürekkep ve dolum yapılabilen kartuşları yazıcımı yanımda getirmiş olmama rağmen test edemeyiz dediler. Anladığım kadarı ile sadece kutu satış yapılan bir yer Cescesor. Ben de sadece oradan bir çok boyutta Rovi Fotoğraf kağıdı aldım.

    Daha sonrasında Dolankartuş diye Cescesor'un bayisi olan bir ofise gittim yine Kadıköy'de. Oradaki arkadaşlar hemen ilgilendiler. Özellikle anında elimdeki yazıcıyı aldılar. Çay ve soda ikram ettiler. Hangi ürünleri kullandıkları ve nasıl uyguladıkları ile ilgili önce bir bilgi verdiler. Sonuçta onlarda Cescesor'ün ürünleri kullanıyorlar. Hatta ben oradayken bir arkadaş Mg7150'ye uyumlu kartuşları ve benim istediğim 150 gramlık mürekkepleri Cescesor'den alıp geldi.

    Neticede gelen uyumlu kartuşları düzgün bir şekilde şırınga ile doldurdular. Kartuş süngerlerinin iyice mürekkebi emmesini sağlayıp kartuşa ilave mürekkep eklediler. Bütün kartuşlar hazır olunca yazıcıdan bir kaç farklı fotoğraf kağıdı ile test çıktıları aldılar. Daha sonrasında dolum yaptıkları sırıngaların üzerlerine renk kodlarını yazıp sıfır eldiven ile beraber poşete koyup ilerideki dolumları kendim yapmam için bana verdiler.

    Sonuç olarak fiyatları Cescesor'den çok az daha yüksek ama kesinlikle hizmet sunan bir firma. En önemlisi mürekkepleri ve kartuşları deneyebildim.

    Gelelim Cescesor mürekkeplerinin ve dolum yapabilen katuşların kalitesine;

    Eve gelir gelmez orjinal kartuşlar ile aldığım baskıların aynılarını kullanmış olduğum aynı kağıtlara yazdırdım. Keskinlik ve ton olarak aralarında neredeyse hiç fark yok diyebilirim. Sadece yazıcının bir programı orjinal kartuşları algılamıyor diye hata veriyor fakat tamam diyince program çalışmaya devam ediyor. Bir gecede 10x15 - 13x18 ve A4 boyutlarında yaklaşık 150 fotoğraf bastım herhangi bir problem olmadı.

    Yine aynı şekilde Aldığım Rovi fotoğraf kağıtlarını da test etme fırsatım oldu. Gloosy ve Satin arasında kesinlikle Satin derim. Renkler daha güzel gözüküyor aynı zamanda keskinlik çok az daha iyi gözüküyor.

    Hp nin Everyday 200 gramlık, Advanced 250 gramlık, Rovi'nin 280 gramlık, 300 gramlık Gloosy ve Satin kağıtlarında dahil yan yana tutulduğunda bile çok büyük renk farkları yok. Yan yana tutup dikkatli bakmazsanız anlayamazsınız bile. O yüzden fotoğraf kağıdı işini çok abartmanın manası yok bence. Zevk meselesi olarak bakın. Bi kağıt ince, diğeri kalın, biri çok parlıyor diğeri az parlıyor yüzeyi yarım mat gibi vs vs. gibi. Tabii bu kağıtlarda tek test etmediğim güneşe karşı solma direnci. Onunda testi bitince sizlerle paylaşırım.

    Yine bana göre bu yazıcıdaki en büyük eksiklerden biri fotoğraf modunda A5 yani 21x15 baskı seçeneği çıkmaması. Dolayısı ile A5 boyutunda fotoğraf baskısı alamıyoruz. En azından ben alamadım.

    Bu yazıcıda A5 boyutunda kenarlıksız fotoğraf baskısı alan biri varsa tecrübesini paylaşabilir ise benim için de çok iyi olur. : )

    Bu arada @darksnr; Rahatlıkla basabilirsin. Bende düğün ve dış mekan fotoğraflarını basmak için aldım. Üsküdar evlendirme dairesinden aldığım nikah fotolarını bu yazıcı ile tarayıp kopyaladım. Sonuç çok daha iyi. Fakat bu yazıcı ile 10x15 - 13x18 ve A4 ebatlarında çıktı alınabiliyor. Ben hala 21x15 basamadım. Haberin olsun.

    @ZkTnc; Tamini 13x18 baskı orjinal kartuş ile 60-70 kuruş, dolankartuşlu mürekkep sistemi ile 4-5 kuruşa mal olur sanırım. Artı fotoğraf kağıdı maliyetini de ekleyeceksin.
  • Merhaba simplexs
    Yorumunuz çok çok faydalı oldu teşekkürler
    Bir sorum olacak
    Acaba siyah beyaz baskı aldınız mı hiç? Malum bu printer extra gri bir kartuşa sahip, SB baskıda bu kartuşun avantajı var mı sizce??? Nötral sb baskı alınıyor mu??
    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salgado72

    Merhaba simplexs
    Yorumunuz çok çok faydalı oldu teşekkürler
    Bir sorum olacak
    Acaba siyah beyaz baskı aldınız mı hiç? Malum bu printer extra gri bir kartuşa sahip, SB baskıda bu kartuşun avantajı var mı sizce??? Nötral sb baskı alınıyor mu??
    Şimdiden teşekkürler


    @Simplexs

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • salgado72 S kullanıcısına yanıt
    Tamamen siyah ağırlıklı fotoğraflarda biraz sıcak renk tonu veriyor. En yakın Satin kağıtta ve glossy baskı seçeneği ile tam gri tonlarına ulaşabildim.

    Onun dışında yazıcının bir kere dolabilen kartuşlara mürekkep doldurdum. fakat kartuşların çipi kendini resetlemedi. yazılımda tamamen bittikten sonre resetler diye umuyorum.

    Tek dolumla yaklaşık 250 civarında 10x15 fotoğraf bastım. Herhangi bir problem henüz yaşamadım.

    Baskı aldığım fotoğraf kağıtlarını yaklaşık 47 derecelik direk güneş altında yarım saatten fazla beklettim.

    HP advanced, Rovi Advanced Glossy, Canon'un içinden çıkan kağıt, Rovi Advanced Satin hepsi bir miktar soldu. (Bunların hepsi 10x15)

    Hp Everyday 200 gramlık A4 kağıdı, Rovi'nin Advanced A4 kağıdı ve PrintMarket'in Ultra Premium 10x15 kağıdında en ufak bir renk solması bile olmadı.

    Rovi'nin everyday ve premium kağıtları elimde olmadığı için onları henüz deneyemedim.
  • arkadaşlar canon mg7150 yazıcımı yaklaşık 6 aydır kolaydolan kartuş sistemiyle kullanıyorum ve photoink mürekkep kullanıyorum.10x15 baskı yaptım şuana dek ve hepsini hp advanced glossy alıyorum teknosadan.çıktılarımdan memnunum ama bazen diyorum dahada iyi çıktı verebilir bence bu yazıcı.ayrıca dvd kapağına da baskı yaptım dmsin printable dvdsini kullanıyorum ama böyle 1-2mm beyaz çizgi şerit kalıyo cdnin en dışında.sizce bunlardan neleri değiştirirsem fotoğraf baskı kalitem daha iyi olur ve printable dvd için tavsiyeniz var mı? ayarlarla oynamadım oynamam gereken ayarlar var mı? Ayrıca 10x15 değil de daha büyük ebatlarda baskı almak istiyorum kağıt tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • *Mysterious* kullanıcısına yanıt
    dlt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BSB BİLGİSAYAR -- 23 Nisan 2020; 7:58:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simplexs


    Tamamen siyah ağırlıklı fotoğraflarda biraz sıcak renk tonu veriyor. En yakın Satin kağıtta ve glossy baskı seçeneği ile tam gri tonlarına ulaşabildim.

    Onun dışında yazıcının bir kere dolabilen kartuşlara mürekkep doldurdum. fakat kartuşların çipi kendini resetlemedi. yazılımda tamamen bittikten sonre resetler diye umuyorum.

    Tek dolumla yaklaşık 250 civarında 10x15 fotoğraf bastım. Herhangi bir problem henüz yaşamadım.

    Baskı aldığım fotoğraf kağıtlarını yaklaşık 47 derecelik direk güneş altında yarım saatten fazla beklettim.

    HP advanced, Rovi Advanced Glossy, Canon'un içinden çıkan kağıt, Rovi Advanced Satin hepsi bir miktar soldu. (Bunların hepsi 10x15)

    Hp Everyday 200 gramlık A4 kağıdı, Rovi'nin Advanced A4 kağıdı ve PrintMarket'in Ultra Premium 10x15 kağıdında en ufak bir renk solması bile olmadı.

    Rovi'nin everyday ve premium kağıtları elimde olmadığı için onları henüz deneyemedim.


    Hocam Canon MG7550 yazici aldim. Ozellikle foto basmak icin ev kullanimi acisindan uygun gibi. Tabi murekkep fiyatlariyla bas etmek icin kolay dolan kartuslardan da alacagim.

    Cescesor kartus ve murekkebini daha once epsonda denemistim ve memnundum. Fakat sitesinden birebir yazicimi bulamayinca karistirmamak adina dolankartustan alacagim. Sizin bahsettiginiz dolankartus.com.tr adresindekiydi degil mi? Yoksa farklı bir adres mi?

    Bir de aylardir epeyce cikti alip denemissinizdir. Fotograf kagidi kalitesi gerek parlaklik, netlik, renk derinligi ve gerekse zamanla ve gunes altinda solma anlaminda hangi kagitlari tavsiye edersiniz?


    Konuyu hem @Simplexs hem de konuyla ilgili tum arkadaslara sormak istiyorum
    Simdiden tesekkurler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRecRuiT123 -- 25 Haziran 2015; 11:02:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

    quote:

    Orijinalden alıntı: Simplexs


    Tamamen siyah ağırlıklı fotoğraflarda biraz sıcak renk tonu veriyor. En yakın Satin kağıtta ve glossy baskı seçeneği ile tam gri tonlarına ulaşabildim.

    Onun dışında yazıcının bir kere dolabilen kartuşlara mürekkep doldurdum. fakat kartuşların çipi kendini resetlemedi. yazılımda tamamen bittikten sonre resetler diye umuyorum.

    Tek dolumla yaklaşık 250 civarında 10x15 fotoğraf bastım. Herhangi bir problem henüz yaşamadım.

    Baskı aldığım fotoğraf kağıtlarını yaklaşık 47 derecelik direk güneş altında yarım saatten fazla beklettim.

    HP advanced, Rovi Advanced Glossy, Canon'un içinden çıkan kağıt, Rovi Advanced Satin hepsi bir miktar soldu. (Bunların hepsi 10x15)

    Hp Everyday 200 gramlık A4 kağıdı, Rovi'nin Advanced A4 kağıdı ve PrintMarket'in Ultra Premium 10x15 kağıdında en ufak bir renk solması bile olmadı.

    Rovi'nin everyday ve premium kağıtları elimde olmadığı için onları henüz deneyemedim.


    Hocam Canon MG7550 yazici aldim. Ozellikle foto basmak icin ev kullanimi acisindan uygun gibi. Tabi murekkep fiyatlariyla bas etmek icin kolay dolan kartuslardan da alacagim.

    Cescesor kartus ve murekkebini daha once epsonda denemistim ve memnundum. Fakat sitesinden birebir yazicimi bulamayinca karistirmamak adina dolankartustan alacagim. Sizin bahsettiginiz dolankartus.com.tr adresindekiydi degil mi? Yoksa farklı bir adres mi?

    Bir de aylardir epeyce cikti alip denemissinizdir. Fotograf kagidi kalitesi gerek parlaklik, netlik, renk derinligi ve gerekse zamanla ve gunes altinda solma anlaminda hangi kagitlari tavsiye edersiniz?


    Konuyu hem @Simplexs hem de konuyla ilgili tum arkadaslara sormak istiyorum
    Simdiden tesekkurler


    bende aynı yazıcıdan almayı planlıyorum.
    izlenimlerinizi yazabilir misniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drvimu

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

    quote:

    Orijinalden alıntı: Simplexs


    Tamamen siyah ağırlıklı fotoğraflarda biraz sıcak renk tonu veriyor. En yakın Satin kağıtta ve glossy baskı seçeneği ile tam gri tonlarına ulaşabildim.

    Onun dışında yazıcının bir kere dolabilen kartuşlara mürekkep doldurdum. fakat kartuşların çipi kendini resetlemedi. yazılımda tamamen bittikten sonre resetler diye umuyorum.

    Tek dolumla yaklaşık 250 civarında 10x15 fotoğraf bastım. Herhangi bir problem henüz yaşamadım.

    Baskı aldığım fotoğraf kağıtlarını yaklaşık 47 derecelik direk güneş altında yarım saatten fazla beklettim.

    HP advanced, Rovi Advanced Glossy, Canon'un içinden çıkan kağıt, Rovi Advanced Satin hepsi bir miktar soldu. (Bunların hepsi 10x15)

    Hp Everyday 200 gramlık A4 kağıdı, Rovi'nin Advanced A4 kağıdı ve PrintMarket'in Ultra Premium 10x15 kağıdında en ufak bir renk solması bile olmadı.

    Rovi'nin everyday ve premium kağıtları elimde olmadığı için onları henüz deneyemedim.


    Hocam Canon MG7550 yazici aldim. Ozellikle foto basmak icin ev kullanimi acisindan uygun gibi. Tabi murekkep fiyatlariyla bas etmek icin kolay dolan kartuslardan da alacagim.

    Cescesor kartus ve murekkebini daha once epsonda denemistim ve memnundum. Fakat sitesinden birebir yazicimi bulamayinca karistirmamak adina dolankartustan alacagim. Sizin bahsettiginiz dolankartus.com.tr adresindekiydi degil mi? Yoksa farklı bir adres mi?

    Bir de aylardir epeyce cikti alip denemissinizdir. Fotograf kagidi kalitesi gerek parlaklik, netlik, renk derinligi ve gerekse zamanla ve gunes altinda solma anlaminda hangi kagitlari tavsiye edersiniz?


    Konuyu hem @Simplexs hem de konuyla ilgili tum arkadaslara sormak istiyorum
    Simdiden tesekkurler


    bende aynı yazıcıdan almayı planlıyorum.
    izlenimlerinizi yazabilir misniz?


    Yazicinin cikti kalitesi hem normal ciktilarda fotokopilerde vs hem de fotograf kagidina yapilan baskilarda oldukca iyi ve tatmin edici. Bu konuda cok memnunum.

    Wifi uzerinden laptop ve telefon ile cikti alma ya da tarama ozellikleri de cok kullanisli .

    Tek sıkıntı cikti alirken ilk sayfa sirasinda yazicinin hazirlanma kismi uzun suruyor. Ondan sonraki sayfalar seri basiliyor ama.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkür ederim. kartuş olayını nasıl çözdünüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Hocam orjinal kartuş mu alıyorsunuz yoksa dolum yada tank mı kkullanıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan bu yazıcı için vatanda kampanya mevcut.. 160 lira gibi çok uygun bir rakama satılıyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sg888

    şuan bu yazıcı için vatanda kampanya mevcut.. 160 lira gibi çok uygun bir rakama satılıyor..

    Emin misiniz?
    7150 için mi yazdınız?
    Ben stokta olmadığını görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bir Acayip Adamm -- 30 Eylül 2015; 16:17:56 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.